Blu-ray

Blu-Ray Review: Rendez-Vous

De nieuwe film van Antoinette Beumer (Soof) op een redelijke Blu-ray uitgave.

door Bram de Groot om 19:10 in Blu-ray


Regie: Antoinette Beumer | Cast: Loes Haverkort (Simone), Mark van Eeuwen (Eric), Pierre Boulanger (Michel), Peter Paul Muller (Peter), Jennifer Hoffman (Lian), Eva Duijvestein (Rita), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 4 juni 2015 | FilmTotaal recensie: Rendez-Vous

Na de successen Soof, De Gelukkige Huisvrouw en Loft stak regisseuse Antoinette Beumer haar tijd in een verfilming van een boek van schrijfster Esther Verhoef. De voornaamste rollen in het gelijknamige Rendez-Vous kwamen in handen van onder meer Loes Haverkort, Mark van Eeuwen, Pierre Boulanger en Peter Paul Muller. Zowel kritisch als financieel wist de thriller niet te overtuigen.

Waar Beumers eerdere films nog redelijk tot goed werden ontvangen, was de critici zeer verdeeld over Rendez-Vous. En ondanks dat de film alsnog een miljoen euro wist om te zetten aan de Nederlandse bioscoopkassa's, bleef het ver achter op haar laatste financiële succes. Soof uit 2013 noteerde een fraaie €6,4 miljoen. Eerder deze maand verscheen de Blu-ray uitgave.

Synopsis

De 34-jarige Simoen gooit Simone het roer om. Samen met haar man Eric en hun twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis in het zuiden van Frankrijk, om hiervan een chambres d'hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een zinderende affaire met een van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke twintigjarige Michel. Ze raakt daardoor langzaam maar zeker de controle over haar leven kwijt. De Franse droom ontaardt in een regelrechte nachtmerrie.


Waardering

Op MovieMeter komt Rendez-Vous tot een 2,61 na 74 stemmen. De IMDb komt uit op een matige 5,7 bij bijna 200 stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordeelden de thriller nog niet (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles kwam tot 2 sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van Rendez-Vous is onbekend. De thriller opende landelijk in de Nederlandse bioscoop, en wel op 119 schermen. Het eerste weekend werd € 200.893 opgehaald om na zeven weken af te ronden met een totale recette van € 977.998.


Film: Rendez-Vous | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Nederlands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Engels | Extra's: Making of: Introductie | Making of: Spanning | Trailer | EAN: 8716051013914 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Media Sales & Licensing

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Rendez-Vous zit vastgeklikt in een standaard Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de filmposter, al wel met de nodige extra 'schaduw'.

Beeld & geluid

Het wat sobere beeld van de hoofdfilm ziet er redelijk uit in High Definition. Het beeld oogt wat flets en de kleuren zijn zeker niet vol te noemen. Ook wordt er gebruik gemaakt van de nodige kleurfilters om sfeer te benadrukken. De scherpte van het beeld is over het algemeen goed tot sterk. De DTS-HD surround geluidstrack zorgt ervoor dat de dialoog prima volgbaar is. Ook zijn er omgevingsgeluiden waarneembaar via de surround-boxen en is de muzikale ondersteuning zeker niet onaardig.

Extra's

Ondanks het matige succes van Rendez-Vous in de bioscoop heeft uitgever Media Sales & Licensing toch wat bonusmateriaal toegevoegd, namelijk twee Making ofs en de trailer. Heel omvangrijk zijn de twee featurettes overigens niet. Allebei de video's komen niet verder dan een kleine 5 minuten. De eerste, Introductie, zoomt in op de verschillende personages en acteurs die de rollen op zich hebben genomen. Spanning is een wat breder georiënteerde featurette waarin met regisseur Beumer wordt gekeken naar de spanning in de hoofdfilm.

Matige Nederlandse thriller waar meer in had gezeten; op een nog redelijk Blu-ray uitgave

Na een aantal nette Nederlandse films valt Antoinette Beumers Rendez-Vous tegen. Ondanks de goede bedoeling om een thriller af te leveren, had er meer uit de verfilming van het boek van Verhoef gehaald kunnen worden. Beumer focust zich ondertussen op Soof 2, welke eind 2016 in de bioscoop moet verschijnen.

De Blu-Ray uitgave van Rendez-Vous is nog redelijk netjes met wat aanvullende extra's en degelijk beeld en geluid. Echter lijkt het geheel een beetje aan te sluiten op de kwaliteit van de hoofdfilm. Hieronder de muziekvideo 'Trouble In Paradise' van LOUISV, de titelsong van Rendez-Vous:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Ik heb deze cadeau gekregen, maar die gaat linea recta weer weg. Wat een rommel. En die 2 featurettes zijn beide van RTL, als zijnde RTL sneak preview al tussen de films op tv uitgezonden. De film had best een kwartier langer mogen duren en wat spannender. En voor een erotische thriller gebeurd er bar weinig in. Doe het dan helemaal niet of maak er een Basic Instinct 2.0 van met explicit scenes. Maar de Nederlandse film is sowieso de laatste jaren behoorlijk preuts geworden.

NieuwsFilm

meest populair