Rendez-Vous (2015)

5,6 details

  • 100 Min
  • Thriller
  • Nederland
100 Min Nederland

Simone is het moe en gooit het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in Frankrijk en vertrekt om samen met haar man Eric en hun twee kinderen daar naartoe, om er een chambre d’hôtes van te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een enerverende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel. Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter, maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt… De Franse droom ontaardt in een regelrechte nachtmerrie.

Regie
Antoinette Beumer
Cast
Jennifer Hoffman, Loes Haverkort, Peter Paul Muller, Mark van Eeuwen, Eva Duijvestein, Tamar Baruch, Rosa Reuten, Pierre Boulanger, Bobby van Vleuten, Evi van der Laken, Corentin Lobet, Eric Larcin, Benjamin Boutboul, François Neyken, Pieter van Terheijden.
Release
04.06.2015
Release NL
04.06.2015
Release DVD
06.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoinette Beumer | Cast: Loes Haverkort (Simone), Mark van Eeuwen (Eric), Pierre Boulanger (Michel), Peter Paul Muller (Peter), Jennifer Hoffman (Lian), Eva Duijvestein (Rita), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2015

De polderthriller is nog steeds in opmars en na het matige succes van de verfilmingen van de spannende pennenvruchten van Saskia Noort mag het werk van haar Brabantse concullega Esther Verhoef eraan geloven. Rendez-vous is het derde boek dat Verhoef afleverde en tevens haar eerste psychologische thriller die niet onder pseudoniem in de boekhandels verscheen. De verfilming ervan werd overgelaten aan Antoinette Beumer met een hoofdrol voor Loes Haverkort als gelukkige moeder die het geluk probeert te zoeken in Frankrijk. Rendez-vous zou je vanwege de betrokkenheid van deze drie dames kunnen bestempelen als een echt vrouwenproject, vooral als je bedenkt dat het scenario ook nog eens door twee schrijfsters werd verzorgd. De spanning is regelmatig ver te zoeken, maar het grootste raadsel blijft toch wel waarom al deze van het talent barstende vrouwen hun eigen geslacht zo genadeloos en hersenloos in de steek durven te laten.

Er wordt vaak gezegd dat mannen hun geslachtsdeel achterna lopen en er bovendien te veel mee denken, maar de vrouwelijke hoofdpersoon in Rendez-vous kan er ook wat van. Het vlees is zwak, zo blijkt wel als geslaagde zelfstandige gezinsvrouw Simone in Frankrijk een jonge bouwvakker tegen het doorgetrainde en zongebruinde lijf loopt. Als een kip zonder kop hobbelt ze achter de krullenbol Michel aan, slechts kort aarzelend of ze hiermee al haar gezinsgeluk niet in de waagschaal stelt. Simone is met haar man Eric naar Zuid-Frankrijk vertrokken om daar het huis van haar overleden moeder op te knappen en te bestieren als chambres d'hôtes. De relatie met mams was kennelijk moeizaam dus de riante boerderij ziet Simone als een prettige vorm van genoegdoening. Haar gebrekkige Frans wordt gered door de komst van de behulpzame medelander Peter, die al snel de touwtjes van de verbouwing in handen neemt en manlief Eric begint te bewerken. Terwijl Simone met haar nieuwe lover op de hooizolder rommelt, dreigt alles om haar heen op een catastrofe uit te lopen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Rendez-Vous Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.