Blu-ray

Blu-Ray Review: Poltergeist (Extended Cut)

Een verlengde versie met zeven minuten extra beeldmateriaal en wat bonusmateriaal.

door Bram de Groot om 18:36 in Blu-ray


Regie: Gil Kenan | Cast: Sam Rockwell (Eric Bowen), Rosemarie DeWitt (Amy Bowen), Jared Harris (Carrigan Burke), Saxon Sharbino (Kendra Bowen), Kennedi Clemens (Madison Bowen), Kyle Catlett (Griffin Bowen), Jane Adams (Dr. Claire Powell), e.a. | Speelduur: 93/101 minuten | Bioscooprelease: 21 mei 2015 | FilmTotaal recensie: Poltergeist

Vandaag is het Halloween; een goed moment voor een Blu-ray review over een van de horrorfilms die dit jaar zijn verschenen. De remake Poltergeist die afgelopen voorjaar in bioscoop verscheen, bleek helaas niet van het hoogste niveau. Ondanks de betrokkenheid van producent Sam Raimi, die in dezelfde rol nog verantwoordelijk was voor de succesvolle remake Evil Dead (2013), en acteur Sam Rockwell werd de film alleen een financieel succes.

Eerder deze maand verscheen de horror-remake, met een PG-13 rating, op een 'extended cut' Blu-ray uitgave, inclusief de 3D-versie en zeven minuten aan extra beeldmateriaal.

Synopsis

Het nieuwe huis van een jong gezin wordt bezeten door kwade geesten. De aanvallen van de angstaanjagende geesten escaleren al snel als ze de jongste dochter van het gezin ontvoeren. De familie moet alles op alles zetten om haar te kunnen redden.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Poltergeist redelijk "rotten" met 31 procent. De IMDb noteert een eveneens magere 5,0 bij ruim dertigduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorfilm met een 5,8 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau kwam tot drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Leuk om makkelijk weg te kijken. Maar om echt van op het puntje van je stoel te zitten.. nee helaas niet. Het zit verder goed in elkaar de film loopt vlotjes maar helaas het lekkere horror gevoel kreeg ik er niet van. - Rebel1984

Box Office

Het productiebudget van de Poltergeist-remake bedroeg zo'n $35 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de PG-13 horrorfilm een prima $22,6 miljoen en eindigde op een redelijke $47,4 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit een betere $95,6 miljoen. In Nederland haalde Poltergeist een half miljoen in dollars op.


Uitgave: Poltergeist - Extended Cut - 3D | Discs 1 x Blu-Ray | 1 x 3D Blu-Ray | Retail release: oktober 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Alternatief einde | Fotogalerij | Trailers | EAN: 8712626059196 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Blu-Ray | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijven van deze 2D+3D Blu-Ray uitgave van Poltergeist zitten vastgeklikt in een standaard Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen een ingezoomde versie van een van het beprekt aantal filmposters.

Beeld & geluid

Met goed scherp en kleurrijk beeld is dit een prima High Definition-uitgave. De scherpte valt vooral op in de close-ups en de kleuren zijn vol en het geheel voelt erg 'modern' aan. Ook in de donkere delen van het beeld zijn de details goed zichtbaar. Er is een DTS-HD 7.1 geluidstrack toegevoegd en dat komt de audiofielen onder ons goed van pas. De film heeft namelijk goed geluid, met de nodige surround effects en muzikale ondersteuning. Heel veel (goede) schrikmomenten kent de film echter niet. De 3D-versie laat een aantal mooie 3D-scènes zien, zeker wanneer er (fraaie) digitale animaties zijn gebruikt, zoals bij het betreden van de poltergeist-wereld.

Extra's

Het aantal extra's bij deze uitgave is zeer beperkt. Er is namelijk alleen een alternatief einde toegevoegd en een fotogalerij met een paar, weinig boeiende foto's. Ook zijn er twee bioscooptrailers te bekijken. De verlengde versie, die te selecteren is naast de bioscoopversie, is ook daadwerkelijke een verlengde versie met zeven iets uitgebreidere scènes, maar biedt verder weinig nieuw vertier.

Popcorn-versie van een veel beter orgineel op een basic Blu-ray uitgave

Bij voorbaat was al duidelijk dat de nieuwe Poltergeist, geregisseerd door City of Ember-kopman Gil Kenan, niet enorm stevig zou worden. De film kreeg namelijk een PG-13 rating en een pakkende horrorfilm draagt doorgaans het R-rated label. Dat de film alsnog een kleine $100 miljoen noteerde aan de wereldwijde bioscoopkassa, zal er waarschijnlijk voor zorgen dat Hollywood verdergaat met het matige remaken van (horror)klassiekers. Zo verschijnen komende jaren waarschijnlijk nieuwe versies van films als A Nightmare on Elm Street, An American Werewolf in London, It, The Stand, Pet Sematary, Cujo, Day of the Dead en zelfs The Birds.

Deze Blu-Ray uitgave van Poltergeist laat een prima (3D) beeld zien en geluid horen, maar verder is het een redelijk basic uitgave met bijzonder weinig extra's. Hieronder de online featurette 'Sam I Am':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Hoe komen jullie aan de 3D versie, die kan ik nergens vinden bij de gebruikelijke verkoopadressen (Bol etc.) en is volgens mij in zijn geheel niet uit in Nederland.

Pete_027

Avatar

Film nog niet gezien, maar volgens mij is dit een echte :r film.

Gigan72

Avatar

Pete_027 "Film nog niet gezien, maar volgens mij is dit een echte :r film."


ja dat is het ook hou het gewoon bij het origineel.

Xenolicker

Avatar

Spider-fan "Hoe komen jullie aan de 3D versie, die kan ik nergens vinden bij de gebruikelijke verkoopadressen (Bol etc.) en is volgens mij in zijn geheel niet uit in Nederland."
Vreemd, Spider-fan, ik had juist gehoord dat er alleen maar exemplaren te koop zijn met een 2D+3D disc, en geen enkele 2D disc versie of enkele 3D disc versie...?

Banned

Avatar

Xenolicker "Vreemd, Spider-fan, ik had juist gehoord dat er alleen maar exemplaren te koop zijn met een 2D+3D disc, en geen enkele 2D disc versie of enkele 3D disc versie...?"


Klopt, nogmaals voor de duidelijkheid in de benlux is er maar 1 blu-ray versie beschikbaar: 3D + 2D blu-ray... Bol.com heeft dit verkeerd weer op hun site.

Spider-fan

Avatar

Banned "Klopt, nogmaals voor de duidelijkheid in de benlux is er maar 1 blu-ray versie beschikbaar: 3D + 2D blu-ray... Bol.com heeft dit verkeerd weer op hun site."


Oké bedankt, dan bestel ik hem bij Bol, mocht het alsnog verkeerd zijn dan stuur ik hem weer terug.

Spider-fan

Avatar

Pete_027 "Film nog niet gezien, maar volgens mij is dit een echte :r film."


Hangt ervan af wat je verwacht. Ik vond hem erg leuk, haalt het niet bij het origineel, maar dat doen maar weinig remakes.
Ik vond vooral het gebruik van 3D leuk en ik vond de cast ook leuk. Jared Harris vind ik geschikt voor dit soort rollen als paranormaal onderzoeker, hij speelt ook in The Quiet Ones zo'n rol.
En ik vond de rollen van de andere twee oudere kinderen iets beter uitkomen dan in het origineel waar ze erg op de achtergrond meedoen.

Ik zie trouwens bij rondzoeken dat er verschillende sites zijn die recensies van Filmtotaal in hun geheel overnemen, mag dat zomaar?

Spider-fan

Avatar

Vandaag binnen gekregen. Wie hem ook bij Bol wil bestellen: dit is inderdaad de 3D en de gewone op twee schijven.

Spider-fan

Avatar

Het geluid van de blu-ray is uitermate luid en krachtig, valt me zelden zo op als bij deze film.

De extended version is ongeveer 7 minuten langer, maar alternate version zou ik een betere term vinden, want het gaat om veranderde scènes, geen nieuwe (wat je een beetje verwacht bij de term 'extended') - wel netjes is dat in de hoofdstukindeling vermeld staat om welke scènes het gaat als je wil vergelijken. Er viel me niet specifiek iets nieuws op trouwens, dus het is niet erg opvallend.

Qua verhaal is het natuurlijk jammer dat je al weet van het origineel hoe het met de begraafplaats zit (dat kwam daar als een verrassing aan het eind). Ook is er geen sprake van 'The Beast', ik herinner me vooral van de novelisatie van het orgineel dat daar veel aandacht aan besteed werd.
Wat misschien leuk was geweest, is als er wel een Beast in had gezeten, maar dat die een nieuw achtergrondverhaal had gekregen, dus niet Reverend Kane, maar een nieuw personage.

Maar ik blijf erbij dat het een leuke film is en niet één van de slechtste remakes.

Xenolicker

Avatar

Spider-fan "Maar ik blijf erbij dat dit een leuke film is en niet één van de slechtste remakes."
Goed om te horen dat gelukt is Spider-fan! Deze remake heeft ten opzichte van het origineel toch een extra dimensie...

Spider-fan

Avatar

Xenolicker "Goed om te horen dat gelukt is Spider-fan! Deze remake heeft ten opzichte van het origineel toch een extra dimensie..."


Bedankt! Ik zie niet vaak dit soort fouten bij Bol, meestal klopt het wel qua artikelen.

GekOpFilm

Avatar

Deze remake van Poltergeist is een goede film en is net als originele Poltergeist best eng met schrikmomenten.Deze remake is best gelukt! En zeker het kijken waard.

nieuwslaatste nieuws

meest populair