Poltergeist (2015)

They know what scares you.

Ze zijn (weer) hier…
play

4,9 details

  • 93 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
93 Min Verenigde Staten

Legendarisch filmmaker Sam Raimi en regisseur Gil Kenan maken een hervertelling en moderne versie van het klassieke verhaal van een familie wier nieuwe huis bezeten is door kwade geesten. De aanvallen van de angstaanjagende geesten escaleren al snel en ze ontvoeren de jongste dochter van het gezin. De familie moet al snel alles op alles zetten om haar te redden.

Regie
Gil Kenan
Cast
Sam Rockwell, Jared Harris, Rosemarie DeWitt, Jane Adams, Nicholas Braun, Patrick Garrow, Eve Crawford, Saxon Sharbino, Kennedi Clements, Soma Bhatia, Kyle Catlett, Doug MacLeod, Susan Heyward, Karen Ivany, L.A. Lopes.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 44.306.937
Release
22.05.2015
Release NL
21.05.2015
Release DVD
13.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Gil Kenan | Cast: Sam Rockwell (Eric Bowen), Rosemarie DeWitt (Amy Bowen), Jared Harris (Carrigan Burke), Saxon Sharbino (Kendra Bowen), Kennedi Clemens (Madison Bowen), Kyle Catlett (Griffin Bowen), Jane Adams (Dr. Claire Powell), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2015

Ondanks zijn iconische status als een van de essentiële films van de jaren tachtig blijft Poltergeist een geval apart. De film werd officieel geregisseerd door The Texas Chainsaw Massacre-regisseur Tobe Hooper, maar draagt de onmiskenbare sfeer van een Spielbergiaanse familiefilm. Het verhaal wil dan ook dat het voornamelijk Spielberg was die als producent de touwtjes tijdens de opnames in handen hield. Dat de film kundig genoeg gemaakt is om dertig jaar na dato nog overeind te blijven, staat buiten kijf, maar voor bovengetekende zal Poltergeist altijd in een wat vreemd hoekje van het horrorgenre blijven hangen. Het slag griezelfilm dat je prima kunt bekijken met een nachtlampje aan, gewikkeld in een comfortabele fleecedeken onder het genot van een warme beker chocomel. Dat een horrorfilm aanvoelt als een warm bad vol nostalgie is op zichzelf al een unicum, maar de keuze voor een remake is mogelijk nog curieuzer.

Wie zit te wachten op een écht angstaanjagende uitvoering die het origineel volledig op de schop neemt, is echter aan het verkeerde adres. Qua sfeer en plot blijft Gil Kenans versie namelijk aardig dicht in de buurt van die van Hooper. Ook dit keer verhuist een doorsnee Amerikaans gezinnetje met een tienerdochter en twee kleine koters naar een burgerlijke buitenwijk met een wat dubieus verleden. Aan het hoofd van de familie staat de sinds kort werkeloze vader Eric. Een rol die uitstekend vertolkt wordt door de altijd charismatische Sam Rockwell. Als nukkige huisvader die zo nu en dan een speelse scheut whisky in zijn koffie gooit en zijn kroost liefdevol omschrijft als een stel ‘monsters’, weet hij de op eerste gezicht vrij voorspelbare scènes rondom de geldzorgen en aanpassingsproblemen van de kinderen aangenaam luchtig te houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

Poltergeist Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...de film viel me tegen. Een vergelijk met het orgineel kan ik niet maken want het is veel te lang gel......"

Tarkus

"...Vond deze film niet beter, maar ook niet slechter dan het origineel uit 1982. Hetzelfde verhaal, ui......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Poltergeist

acties