Video

Trailer 'Anomalisa': beste (animatie)film van 2015?

Charlie Kaufman levert "meest menselijke film" van het jaar af.

door Bram de Groot om 14:49 in Video
Paramount Pictures heeft de trailer vrijgegeven van Anomalisa, een animatiefilm die de afgelopen maanden met open armen is ontvangen door de filmcritici. Na 32 reviews staat de opmerkelijke stop-motion titel van schrijver en regisseur Charlie Kaufman (Synecdoche, New York) nog steeds op 100%. De film won zelfs de Grand Jury Prize tijdens het Venice International Film Festival.

In Anomalisa, die mede werd geregisseerd door Duke Johnson, is Michael Stone (David Thewlis) een schrijver over boeken die gaan over klantenservice. Hij worstelt met zijn onvermogen om mensen te verbinden en uiteindelijk voelt hij zich verlamd door de alledaagsheid van zijn leven. Tijdens een zakenreis ontmoet hij een vreemdeling die zijn blik op de wereld verandert.

Andere stemmen worden geleverd door onder meer Jennifer Jason Leigh en Tom Noonan en vanaf 30 december verschijnt de animatiefilm beperkt in de Amerikaanse filmtheaters. Zo kan Anomalisa meedingen om de Oscar voor Beste (animatie)film. Het is in ieder geval duidelijk dat Pixars Inside Out er een concurrent bij heeft. Hieronder de filmposter:
6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Joslyn

Avatar

Groot fan van Kaufman. Synecdoche New York was wat vaag maar zijn screenplays voor oa Adaptation, being John Malkovic en Eternal Sunshine of the Spotless Mind zijn niks minder dan briljant.

Zeer benieuwd naar deze film.

Olrik

Avatar

Dit ziet er fantastisch uit! Of het beter gaat worden dan Inside Out weet ik nog net zo niet, maar de kans is er wel degelijk! Ben erg benieuwd naar Anomalisa!

JamesBond

Avatar

Ziet er prachtig uit! Ben blij dat we deze straks ook hier in Nederland kunnen gaan bezichtigen, want dit zijn nog wel eens van dat soort films die hier niet in de bioscopen draaien (of zeer beperkt) omdat er niet genoeg publiek voor is. Gelukkig is dat nu niet het geval! Smiley face

Ed Crane

Avatar

Mooi, eindelijk weer een film van Kaufman T+)

DeMuizenkoning

Avatar

Ben het helemaal eens de vorige reacties, heb dus weinig nieuws te zeggen, ben wel erg benieuwd!:Y

Roeltje

Avatar

Ik heb de helft van de trailer gezien en daarna uit gezet. Want ik ben al overtuigd: deze moet ik zien!!

NieuwsFilm

meest populair