Trailer 'Anomalisa': beste (animatie)film van 2015?

Trailer 'Anomalisa': beste (animatie)film van 2015?

Charlie Kaufman levert "meest menselijke film" van het jaar af.

Paramount Pictures heeft de trailer vrijgegeven van Anomalisa, een animatiefilm die de afgelopen maanden met open armen is ontvangen door de filmcritici. Na 32 reviews staat de opmerkelijke stop-motion titel van schrijver en regisseur Charlie Kaufman (Synecdoche, New York) nog steeds op 100%. De film won zelfs de Grand Jury Prize tijdens het Venice International Film Festival.

In Anomalisa, die mede werd geregisseerd door Duke Johnson, is Michael Stone (David Thewlis) een schrijver over boeken die gaan over klantenservice. Hij worstelt met zijn onvermogen om mensen te verbinden en uiteindelijk voelt hij zich verlamd door de alledaagsheid van zijn leven. Tijdens een zakenreis ontmoet hij een vreemdeling die zijn blik op de wereld verandert.


Andere stemmen worden geleverd door onder meer Jennifer Jason Leigh en Tom Noonan en vanaf 30 december verschijnt de animatiefilm beperkt in de Amerikaanse filmtheaters. Zo kan Anomalisa meedingen om de Oscar voor Beste (animatie)film. Het is in ieder geval duidelijk dat Pixars Inside Out er een concurrent bij heeft. Hieronder de filmposter:



NieuwsFilm

meest populair