Eerste details 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

Eerste details 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

Waar gaat de film over, wie zijn de hoofdpersonen en welke magische wezens komen erin voor?

Entertainment Weekly heeft een flinke special over J.K. Rowlings Fantastic Beasts and Where to Find Them. Niet alleen zijn er de eerste details over het plot en over de personages, maar ook over de magische wezens die in deze eerste van drie films hun opwachting maken.

Allereerst het idee van de film. Deze wordt gebaseerd op een dun encyclopedisch boekje dat Rowling ooit voor het goede doel schreef. Warner Bros. wilde daar een faux documentaire van maken, waarbij we auteur Newt Scamander zouden volgen bij het ontdekken van de beesten. Rowling had andere ideeën. Heel veel mocht EW daar niet van onthullen, behalve het volgende.

Newt Scamander komt naar New York (om redenen die niet onthuld zijn) met zijn vertrouwde koffertje. Dat is stukken groter van binnen dan van buiten en heeft allerhande leefgebieden voor zeldzame en bedreigde magische dieren in zich, die Newt tijdens zijn wereldreizen ontdekt heeft. Al gauw komt Newt erachter dat de Amerikaanse toverwereld bang is voor Dreuzels (die daar No-Maj genoemd worden). De dreiging van onthulling is groter dan in het Verenigd Koninkrijk. Als een aantal van de magische en gevaarlijke wezens uit Newts koffertje ontsnappen, moet hij proberen ze allemaal te vangen.

Dan de personage-omschrijvingen, die een flinke cast van hoofdpersonen onthullen. Vanaf 17 november 2016 in de bioscoop.

Bekijk de afbeelding Newt Scamander (Eddie Redmayne)
Een excentrieke Engelse magizoologist, die zich meer op zijn gemak voelt bij beesten dan bij mensen. Hij gaat naar New York op een zoektocht en neemt zijn koffertje dat vol zeldzame wezens zit mee.




Bekijk de afbeelding Porpentina "Tina" Goldstein (Katherine Waterston)
Een ambitieus werknemer van het Magical Congress of the United States of America (aka MACUSA, de Amerikaanse versie van het Ministry of Magic). Ze heeft een functie ver onder haar niveau omdat ze ooit tegen de verkeerde persoon in ging. Als ze Newt ontmoet, biedt dat een kans om te vechten voor wat ze verdient.


Bekijk de afbeeldingQueenie Goldstein (Alison Sudol)
De jongere zus van Tina. Zij is een van de 'legilimens', en kan dus gedachten lezen. Mensen als Voldemort konden dat ook, en het speelde een grote rol in de laatste Harry Potter-films.




Bekijk de afbeeldingJabos Kowalski (Dan Fogler)
Een optimistische No-Maj (geen tovenaar) die via Newt geïntroduceerd wordt in de toverwereld. Hij is de eerste Dreuzel (zoals ze hier in Nederland heten) die een hoofdrol speelt in de franchise.




Bekijk de afbeeldingGraves (Colin Farrell)
Een machtige 'auror' en de rechterhand van de president van de Amerikaanse toverwereld.





Bekijk de afbeeldingMary Lou (Samantha Morton)
De kortzichtige leider van de fanatieke Second Salemers, een groep die het bestaan van tovenaars en heksen aan de wereld wil onthullen en ze wil uitroeien.




Bekijk de afbeeldingCredence (Ezra Miller)
Mysterieus personage. De adoptiezoon van Mary Lou.






Mocht je je nog afvragen welke magische wezens in de film voorkomen, hebben we ook nog een klein lijstje. Dat zijn ze overigens niet allemaal.

Niffler: Een schatjagend wezentje dat zich aangetrokken voelt tot glimmende zaken, zoals riemen en gouden tanden. Een favoriet van Eddie Redmayne. "Ze hebben een geweldige liefde-haat relatie. Hij is een complete nachtmerrie, maar Newt houdt van zijn speelsheid."

Ashwinder: Een bleke slang die uit de kolen van een magisch vuur ontstaat, als dat niet gecontroleerd wordt. Een beetje een plaag, want ze leggen veel eieren.

Lethifold: Bijzonder dodelijk. Ziet eruit als een donkere mantel die over de grond glijdt. Verstikt zijn slachtoffers in hun slaap.

Augurey: Je kent de Phoenix al. Dit is de groen-zwarte Ierse versie. Zijn gehuil signaleert regen of de dood.

Bowtruckle: Een klein figuur dat tussen de bomen leeft en die op gewelddadige wijze verdedigt. Eén van hen leeft in de zak van Newts jas.

Crup: Een toverhond met een gevorkte staart die lijkt op een Jack Russell Terrier. Erg loyaal en eet alles.

Merpeople: Die kennen we al van Harry Potter and the Goblet of Fire.



NieuwsFilm

meest populair