Eerste reacties 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 2'

Eerste reacties 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 2'

Erg duister, maar stelt zeker niet teleur.

Op 18 november gaat het voorlopig laatste deel in de Hunger Games-franchise, Mockingjay - Part 2 in première. In de Verenigde Staten werden al veel recensies geplaatst, waarmee we een eerste indruk krijgen van hoe de film ontvangen is. Dit laatste avontuur van Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) laat zien hoe ze met haar vrienden en soldaten van District 13 het Capitool in trekt om President Snow (Donald Sutherland) te verslaan. Kortom: er volgt een boel strijd. Tegelijk moet een saga van vier films afgerond worden. Gebeurt dat een beetje fatsoenlijk?

Volgens The Hollywood Reporter wel. Het is vooral een erg duistere film geworden volgens het Amerikaanse vakblad, ”dat zich vooral ondergronds of in stedelijke ruïnes afspeelt.” Toch heeft de strijd soms een beetje ”een videogame vibe”, vooral als de groep zich steeds meer richting het paleis van Snow beweegt. Geprezen wordt ook de cast en dan vooral Jennifer Lawrence.

Ook Entertainment Weekly ziet veel duisternis in de film. ”De film voelt meer als een soort Hunger Games of Thrones dan als entertainment voor tieners,” valt te lezen daar. Toch zijn het acteerwerk en de productiewaarde van erg hoog niveau. Ook EW vindt Lawrence bijzonder goed spelen.

Variety lijkt het grotendeels hiermee eens te zijn en voegt nog toe dat de film het geduld op de proef stelt door ”een opeenvolging van eindes”. ”Francis Lawrence ziet niet meteen wanneer het spel voorbij is.” En toch vindt ook Variety het een goede film, met een wat ”grimmige conclusie.”

Waar Variety en THR het misschien iets aan de duistere kant vinden, lijkt The Wrap daar geen last van te hebben. ”Slim, spannend en oprecht, dit afsluitend deel blijkt een van de meest bevredigende popcornfilms van het jaar”, schrijft de recensent van The Wrap. Ook ComingSoon is er erg over te spreken. ”De film stelt niet teleur als het aankomt op het opbouwen van spanning” en vindt het een ”veel bevredigendere conclusie van de boeken boden.”



NieuwsFilm

meest populair