'Star Wars' wordt eeuwigdurende franchise

'Star Wars' wordt eeuwigdurende franchise

En hoe ziet Supreme Leader Snoke er precies uit?

Toen Walt Disney voor vier miljard dollar Lucasfilm kocht in 2012, wisten we één ding zeker: er zou een nieuwe Star Wars-trilogie komen. Sinds de aankondiging van The Force Awakens is duidelijk geworden dat er elk jaar een nieuwe film komt. Of dat nou een film in de saga is, of een standalone film, ze zullen er komen. Een artikel van Wired gaat dieper in op de plannen van Disney met de franchise en die maken duidelijk dat het een eeuwigdurend iets moet worden. Verder hebben we nog wat nieuwe citaten van Andy Serkis over schurk Supreme Leader Snoke.

De studio wil elk jaar een nieuwe film uitbrengen, zo lang als mensen kaarten blijven kopen. ”Als alles loopt zoals Disney hoopt […] zal je waarschijnlijk niet lang genoeg leven om de laatste film te zien. Het is een eeuwigdurende franchise,” lezen we in het artikel. Kortom: de intentie van Disney is om zo lang mogelijk zoveel mogelijk films uit te brengen.

Lawrence Kasdan, die het scenario van Empire Strikes Back schreef en meewerkte aan The Force Awakens, gelooft daar wel in. ”Star Wars is een genre op zichzelf. Net als alle genres, kunnen er een miljoen verschillende kunstenaars aan meewerken en verhalen verteld worden. […] Star Wars kan alles zijn wat je wil dat het is.”

Of al die plannen van Disney uitkomen, hangt in elk geval deels af van de ontvangst van The Force Awakens. Waar die film zonder twijfel een van de grootste box office hits ooit zal worden, weten we nog niet hoe de film ontvangen wordt. Een matige ontvangst kan het gevolg hebben dat fans niet meer zo snel naar de bioscopen gaan voor meer films. Het hangt dus af van The Force Awakens en daar is weer iets nieuws over vrijgegeven.

Andy Serkis vertelde aan Empire Magazine over zijn personage. Snoke is een grote kerel, dat was al bekend. Hoe groot wisten we echter niet, maar nu is daar wat helderheid over. "Het was een wat ongewone situatie. Ik werkte specifiek met Domhnall Gleeson en met Adam Driver. Op mijn eerste dag stond ik op een podium van 7,5 meter hoog en moest ik Lord Snoke spelen zonder echt te weten hoe hij eruit zou zien, of wie hij ws! Ik stond daar ontzettend hoog, compleet alleen, ver verwijderd van de rest, maar speelde wel met hen."

Ondertussen weet Serkis wel iets meer van Snoke. "Hij is heel erg beschadigd. Ondanks dat hij een krachtig leider is, komt hij wat kwetsbaar over. Hij is gehavend en misvormd." Met nog een paar weken te gaan tot de release van de film, heeft YouTube-kanaal ScreenJunkies overigens nog een leuke video vrijgegeven. Het betreft een Honest Trailer van A New Hope, die je hieronder kan bekijken.



NieuwsFilm

meest populair