December brengt CineStore naar Nederlandse bioscopen

December brengt CineStore naar Nederlandse bioscopen

Een gloednieuw project brengt merchandise naar een aantal Nederlandse bioscopen.

Er wordt komende maand een nieuw concept gelanceerd in de Nederlandse bioscopen: de CineStore. Waar in Nederlandse bioscopen op dit moment vooral eten en drinken verkrijgbaar is, verkoopt vrijwel niemand ook merchandise van grote films. John den Hollander springt in dit gat en lanceert in december, met de release van Star Wars: The Force Awakens een pilot.

”Het is de bedoeling dat de spullen bij de kassa te verkrijgen zijn,” vertelt Den Hollander ons. ”Er [komen] enkele vitrines, een beeldscherm met beelden van Star Wars et cetera voor de presentaties.” Na verloop van tijd zou er misschien ook uitgebouwd kunnen worden naar een eigen winkeltje dat los van de kassa’s staat. Dat uiteraard alleen als het concept succesvol blijkt.

De lancering van de CineStore vindt namelijk plaats in een drietal bioscopen: City Cinema (Venlo), Movieskoop (Hardenberg & Emmeloord). Mocht het concept daar werkbaar blijken, is een uitbreiding mogelijk. Den Hollander stelt dat bioscoopketens als Pathé ook al interesse hebben getoond in het concept.

Voorlopig begint de CineStore met merchandise van de grootste publiekstrekkers. In december begint dat met spullen rond Star Wars: The Force Awakens en later worden daar ook andere films aan toegevoegd.



NieuwsFilm

meest populair