Blu-ray

Blu-Ray Review: Man Up

Simon Pegg in een film waar we hem (ook) graag in zien.

door Bram de Groot om 13:47 in Blu-ray


Regie: Ben Palmer | Cast: Simon Pegg (Jack), Lake Bell (Nancy), Olivia Williams (Hillary), Rory Kinnear (Sean),Ken Scott (Bert), Harriet Walter (Fran), Ophelia Lovibond (Jessica) e.a. | Speelduur: 88 minuten | Bioscooprelease: 4 juni 2015 | FilmTotaal recensie: Man Up

Slechts één week waren Simon Pegg en Lake Bell gezamenlijk te zien in de Nederlandse bioscoop. Daarna werd de komedie Man Up alweer van het witte doek gehaald. En dit is toch best jammer te noemen, aangezien minder geslaagde komedies langer de tijd krijgen. De film van Ben Palmer (The Inbetweeners Movie) was overigens ook buiten Nederland beperkt te zien in de filmtheaters.

De ontvangst was wel erg netjes. De critici waren overwegend zeer enthousiast, maar zoals vaker betekent dit niet gelijk dat de film ook de nodige screentime krijgt. Mogelijk gebeurt dit vanaf heden wel op het kleine scherm, aangezien onlangs de Dvd en Blu-ray uitgave verscheen van Man Up.

Synopsis

In Man Up maakt de alleenstaande Nancy met haar familie een reis naar Londen, om hier het jubileum van haar ouders' huwelijk te vieren. Wanneer ze daar per ongeluk de gescheiden Jack tegen het lijf loopt, wordt ze door Jack verward voor zijn 24-jarige blind date. Nancy besluit het spelletje mee te spelen en de chemie tussen de twee is meteen heel sterk. Zo beleven ze samen de tijd van hun leven, echter is het een kwestie van tijd tot Jack zal ontdekken dat Nancy niet zijn echte blind date was.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Man Up prima "fresh" met 84 procent. De IMDb noteert wat minder fraai met een 6,8 na ruim veertienduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de romantische komedie met een 6,0 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles kwam tot 3,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van de Man Up is onbekend. Het lijkt erop dat de romkom alleen een grote(re) release heeft gekregen in het Verenigd Koninkrijk. Daar haalde de film een matige $1,6 miljoen op. Wereldwijd kwam de film niet verder dan circa $2,4 miljoen.


Uitgave: Man Up | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8712626069126 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Man Up zit vastgeklikt in een standaard Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een redelijk unieke uiting ten opzichte van eerdere filmposters.

Beeld & geluid

Opnieuw weet Entertainment One geen bijzondere transfer af te leveren. Uiteraard is het beeld een stuk scherper dan een gemiddelde Dvd-uitgave, maar het had allemaal een stuk netter gekund. Alleen al de storende ruis lijkt onnodig. Dit zorgt ervoor dat de verder redelijke en natuurlijke kleuren niet beter uit de verf komen. De DTS-HD track is - logischerwijs - ook geen indrukwekkende, aangezien er vooral gefocust wordt op dialoog en muzikale ondersteuning.

Extra's

Helaas gaat het bonusmateriaal niet verder dan wat trailers van andere uitgaven van Entertainment One. To bad, voor de liefhebber hadden wat featurettes niet misstaan. Overigens zijn deze online ook moeilijk te vinden.

Zeker leuke romkom met Simon Pegg; op een matige Blu-ray uitgave

Man Up is een kleine en zeer aardige romantische komedie met leuke rollen van het duo Simon Pegg en Lake Bell. Vooral Pegg zal bekender zijn bij het grote publiek door zijn rollen in de Star Trek en M:I-films en uiteraard minder recente toppers als Shaun of the Dead (2004). Het blijft leuk dat de komiek dit soort kleinere films blijft doen.

Deze Blu-Ray uitgave van Man Up is helaas zeer basic. Beeld en geluid zijn te degelijk en helaas ontbreken de extra's. Het zou leuk zijn als uitgever Entertainment One hier meer moeite in zou steken. Hieronder een interview met 'CompareTheMeerkat':Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Ik heb de film niet gezien, maar ik mag graag altijd even bepaalde stukjes van een recensie lezen, zoals beeld en geluid.

Ook nu is het weer duidelijk dat E1 eens een gigantisce schop in hun donder moet hebben. Ze moeten eens leren niet te kloten met het beeld en stoppen met de kwaliteit slechter te maken dan de bron is.
De blu-rays van Dredd en The Expendables 3 zijn ronduit slecht met donkere beelden en details, dat lijkt dan wel op een oude vhs band. Dat is toch om te schamen!

nieuwslaatste nieuws

meest populair