Man Up (2015)

Een enerverend dagje en nachtje doorhalen met Simon Pegg en Lake Bell die de date van hun leven beleven, maar onder valse voorwendselen.
play

6,6 details

  • 88 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
88 Min Verenigd Koninkrijk

Nancy, een 34-jarige alleenstaande vrouw, is het beu dat haar vrienden alsmaar proberen haar aan iemand te koppelen. Als ze naar Londen reist voor de zoveelste huwelijksverjaardag van haar ouders, ontmoet ze de 40-jarige Jack. Die ziet haar aan voor zijn 24-jarige blind date. Omdat ze niets te verliezen heeft, besluit Nancy het spel mee te spelen.

Regie
Ben Palmer
Cast
Simon Pegg, Olivia Williams, Lake Bell, Rory Kinnear, Ken Stott, Stephen Campbell Moore, Harriet Walter, Ophelia Lovibond, Dean-Charles Chapman, Lasco Atkins, Sharon Horgan, Shihoko Nagai, Henry Lloyd-Hughes, Ruolan Zhang, Joanne Manchester.
Release
29.05.2015
Release NL
04.06.2015
Release DVD
03.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Palmer | Cast: Simon Pegg (Jack), Lake Bell (Nancy), Olivia Williams (Hillary), Rory Kinnear (Sean),Ken Scott (Bert), Harriet Walter (Fran), Ophelia Lovibond (Jessica) e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2015

Een grillige speling van het lot of toeval is altijd een lekkere binnenkomer bij een romantische komedie. Als tenminste één van de aanstormende tortelduifjes de boel ook nog eens bewust loopt te bedonderen is het eigenlijk nog beter. De leugen komt namelijk uit, wat zorgt voor een geheel nieuwe dynamiek tussen de personages. Uiteraard wordt dit uiteindelijk weer rechtgebreid en leven ze nog lang en gelukkig. Tezamen welteverstaan. Wat plot betreft doet de Britse romkom Man Up niet veel onder voor de formulematige producties uit de Verenigde Staten.

Dienstdoend regisseur Ben Palmer, vooral bekend van zijn televisiewerk, mocht voor zijn tweede speelfilm aan de slag met een scenario van Tess Morris. Mevrouw Morris trakteerde ons vrij recentelijk nog op de uiterst flauwe vijftigerkomedie The Love Punch die enkel werd gered door de weergaloze cast onder aanvoering van Pierce Brosnan en Emma Thompson. Morris gooit het bij Man Up over een wat minder platte boeg door zich primair te richten op de opbloeiende romance tussen Jack en Nancy. Ze zet de vrouwelijke hoofdpersoon neer als een moeilijk te koppelen muurbloempje dat liever in haar badjas op haar hotelkamer The Silence of the Lambs zit te kijken onder het genot van veel snoep dan dat ze zich op een bruiloftsfeestje met veel te gelukkige dertigers laat zien. Waarom Nancy niet aan de man wil komen blijft in mysteries gehuld, want ze is mooi, goedgebekt, geestig en sociaal.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Man Up Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Man Up

acties