Blu-ray

Blu-Ray Review: Inside Out

Op een prima Blu-ray uitgave, met een paar heel aardige extra's.

door Bram de Groot om 09:34 in Blu-ray


Regie: Pete Docter | Ronaldo Del Carmen | Cast: Amy Poehler (Joy), Phyllis Smith (Sadness), Bill Hader (Fear), Lewis Black (Anger), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Bioscooprelease: 15 juli 2015 | FilmTotaal recensie: Inside Out

Na het Walt Disney-achtige Brave (2012) en het vervolg Monsters University (2013) was het twee jaar wachten op een volledige nieuwe Pixar-film. Met Inside Out wisten regisseurs Pete Docter (Up, Monsters, Inc.) en Ronaldo Del Carmen (Pixar Short Dug's Special Mission) de verwachtingen gelukkig helemaal waar te maken. Naast een waanzinnig ontvangst bij critici en publiek bleek de aanloop naar de bioscoopzalen van hetzelfde niveau.

Wereldwijd noteerde het gevoelige Inside Out een bijzonder fraaie $851 miljoen. Hiermee is de 3D-animatiefilm de op twee na financieel succesvolste titel uit de geschiedenis van de animatiereus. Alleen Toy Story 3 en Finding Nemo deden het financieel beter. De laatste kende overigens een 3D-release. De vijftiende Pixar-film verscheen onlangs op (3D) Blu-ray.

Synopsis

Maak kennis met de elfjarige Riley die met haar familie verhuist van een klein dorpje naar de grote stad San Francisco. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Inside Out bijna helemaal "fresh" met 98 procent. De IMDb noteert ook uitstekend met een 8,4 na ruim 195 duizend stemmen. Hiermee staat de animatiefilm op #85 in de IMDb Top 250. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen Binnenstebuiten met een 8,5 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers kwam tot de volle 5 sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Het grootste deel van de film zit je dan ook veel te lachen, maar blijf je steeds betrokken bij het interessante verhaal. Toch durft de film tegen het einde aan heel emotioneel te zijn. Ik heb bijna gehuild in 1 scene. Dat heb ik nog nooit gehad. De film weet zo goed de twee werelden te combineren dat je ook veel over het personage Riley te weten komt en van haar gaat houden, zonder dat je haar vaak ziet. Inside Out is een grappige, hartverwarmende maar ook een heel entertainende film. Dat een aantal plotelementen een beetje té makkelijk werden opgelost, nemen we voor lief... - Roeltje

Box Office

Het productiebudget van Inside Out bedroeg zo'n $175 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de Pixar-film een krachtige $90,4 miljoen en eindigde op een knappe $356,3 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op $851,5 miljoen. In Nederland haalde Inside Out een toch iets wat magere $5,7 miljoen op.
Film: Inside Out | Discs 1 x Blu-Ray | 1 x 3D Blu-ray | Retail release: november 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Nederlands Dolby Digital 5.1 en Engels DTS-HD MA 7.1| Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Audiocommentaar | Lava | Riley's eerste date? | De weg naar Pixar: de vrouwen van Inside Out | Gemengde gevoelens | EAN: 8717418472863 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Blu-ray | Met dank aan: Walt Disney Studios Home Entertainment

De schijven van deze 2D + 3D Blu-Ray uitgave van Inside Out zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor andere versie van deze filmposter.

Beeld & geluid

Voor wie vaker de HD-uitgaven van de animatiefilms van Walt Disney/Pixar bekijkt, zal het er waarschijnlijk mee eens zijn dat er helemaal niets mis met het beeld en geluid is van deze uitgaven. Ook in het geval van Inside Out is het beeld voortreffelijk en het geluid super, en daarom er valt eigenlijk weinig anders over te schrijven. Gewoon top! Ook de 3D-schijf zorgt voor voldoende vermaak als je hier liefhebber van bent. Het 3D-effect wordt door de CG-animaties goed zichtbaar, al wordt er veel met 3D-diepte gewerkt.

Extra's

Het bonusmateriaal dat Walt Disney serveert is kwalitatief prima, maar blijkt wat beperkt. Uiteraard mogen we zeer blij zijn dat Pixar opnieuw een Pixar-Short heeft gemaakt, namelijk Lava. Deze is uiteraard te bekijken op de Blu-ray. Daarnaast is de geweldige extra scène/short Riley's eerste date? te bekijken. Zeker kijken!!

Er zijn vervolgens twee featurettes te bekijken, namelijk De weg naar Pixar: de vrouwen van Inside Out, over de vrouwelijke medewerkers bij Pixar, en Gemengde gevoelens, waarin concept-art wordt vergeleken met de uiteindelijke CG-figuurtjes en omgeving. Allebei twee prima extra's. Ook de liefhebbers van audiocommentaar komen aan hun trekken. Er is er een te beluisteren met het regie-duo Pete Docter Ronnie Del Carmen.

Weer het vertrouwde Pixar-niveau! Met uitstekend beeld en geluid

Het lange wachten op een nieuwe Pixar-film was het zeker waard. De studio levert een voortreffelijke animatiefilm af die - uiteraard - weer geschikt is voor jong en oud. Het op zich niet zo eenvoudige spel wat in ons hoofd omgaat wordt op een briljante en simpele wijze in kaart gebracht. Laten we hopen dat Pixar zijn vorm vast blijft houden en ons blijft verrassen met dit soort originele titels. Sinds deze week draait overigens Pixar twee animatiefilm van 2015 op het witte doek: The Good Dinosaur. Volgend jaar verschijnt er weer één Pixar-film, namelijk Finding Dory.

Deze Blu-Ray uitgave van Inside Out is in beeld en geluid van topklasse. Het bonusmateriaal is kwalitatief uitstekend, maar verhoudingsgewijs toch wat beperkt. Walt Disney lijkt deze aanpak overigens niet te veranderen. Dit is namelijk bij de meeste van de Disney Blu-ray uitgaven het geval. Hieronder de Youtube-video 'Inside Out: Behind the Scenes of the Animation' van ScreenSlam:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Voor wie meer extras wil zal nog eens de bol.com exclusive moeten kopen met bonus disc.

Arteron

Avatar

Klein foutje betreffende de winst:

In de introtekst staat: "Wereldwijd noteerde het gevoelige Inside Out een bijzonder fraaie $581 miljoen." maar vervolgens bij de Box-Office alinea: "Wereldwijd kwam de teller uit op $851,5 miljoen."

McGraig

Avatar

Wel bijzonder dat de film het in Nederland niet zo goed deed. Zelf kan ik het begrijpen want op papier mag het briljant lijken..... in de praktijk vond ik het vies tegenvallen. Na alle goede recensies heb ik zelden zo'n tegenvaller gezien. Rommelig en van de hak op de tak terwijl uit het originele gegeven zoveel gehaald had kunnen worden. Ook qua animaties onder de maat

NieuwsFilm

meest populair