George Clooney en Johnny Depp in grootste flops 2015

George Clooney en Johnny Depp in grootste flops 2015

Maar Bill Murray is de grote verliezer van het jaar.

Nog iets meer dan een maand en dan is 2015 voorbij. Geen wonder dus dat het lijstjestijd is. Het Amerikaanse zakenblad Forbes vond het al tijd om eens te kijken naar de grootste flops van het jaar. Opmerkelijk zijn de hoofdrolspelers hierin: George Clooney, Bradley Cooper en Johnny Depp. De frontrunner is nog iemand anders, Bill Murray.

Zijn film Rock the Kabash kostte 15 miljoen dollar om te maken, maar werd afgekraakt door critici en publiek en verdiende maar 3 miljoen dollar wereldwijd. Daarmee is het een van de grootste flops van het jaar. Andere films die weinig opleverden waren Project T met Clooney (kosten: 190 miljoen dollar, opbrengst: 209 miljoen dollar), Aloha met Cooper (kosten: 26,3 miljoen dollar, opbrengst: 37 miljoen dollar) en Mortdecai met Depp (kosten: 60 miljoen dollar, opbrengst: 47 miljoen dollar).

Wellicht zijn de woorden van Sony-baas Amy Pascal, die na Aloha een boos mailtje de deur uit deed (dat later lekte), mooi om te illustreren wat belangrijk is. ”Ik begin nooit meer aan een film als het scenario belachelijk is. Het maakt me niet uit hoeveel ik van de regisseur en de acteurs houd.” Kortom: een film moet ook écht goed zijn. Hoeveel successen iemand ook op z’n naam heeft, het doet er niet toe als de film slecht is.



NieuwsFilm

meest populair