Mortdecai (2015)

Sophistication has a name

Vlotte en maffe misdaadkomedie komt met een hoop weg, maar het wordt hoog tijd dat Depp eens een ander typetje gaat spelen.
play

4,3 details

  • 107 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigd Koninkrijk

Terwijl hij het opneemt tegen boze Russen, de Britse MI5, zijn onmogelijke vrouw en een internationale terrorist, moet Charlie Mortdecai de wereld rondreizen in een race om een gestolen schilderij te vinden, dat volgens geruchten de toegangscode bevat van een verloren bankrekening met Nazi-goud.

Regie
David Koepp
Cast
Johnny Depp, Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Jeff Goldblum, Paul Bettany, Olivia Munn, Ulrich Thomsen, Michael Culkin, Paul Whitehouse, Jonny Pasvolsky, Alec Utgoff, Guy Burnet, Rob de Groot, Norma Atallah, Antti Hakala.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 30.418.560
Release
23.01.2015
Release NL
19.02.2015
Release DVD
19.05.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: David Koepp | Cast: Johnny Depp (Mortdecai), Gwyneth Paltrow (Johanna), Paul Bettany (Jock), Ewan McGregor (Martland), Olivia Munn (Georgina) e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2015

De liefde tussen Johnny Depp en de filmcritici is aardig bekoeld in de loop der tijd. Waar de excentrieke acteur tot enkele jaren geleden nog regelmatig werd bejubeld, worden zijn nieuwste projecten tegenwoordig nog maar weinig enthousiast ontvangen door zowel de media als aan de kassa. Depp haalde op zijn beurt vervolgens weer hard uit na het floppen van The Lone Ranger door de critici te verwijten van vooringenomenheid. De oorzaak van de magere opbrengsten legde hij vervolgens neer bij de negatieve recensies. Enige vorm van zelfreflectie lijkt de acteur vreemd te zijn, aangezien de meeste kritiek voortkomt uit het feit dat Depp de laatste jaren iets te vaak teruggrijpt op hetzelfde kunstje. Het is dus niet geheel verrassend dat ook zijn nieuwste film Mortdecai al met enig chagrijn onthaald werd. Zonde, aangezien David Koepps misdaadkomedie buiten het zoveelste typetje van Depp toch redelijk geslaagd kan worden genoemd.

Op het eerste gezicht lijkt de tweede samenwerking tussen Depp en Koepp (Secret Window) weer een typische verkleedpartij. Zo heeft de louche kunsthandelaar Charlie Mortdecai in een poging zichzelf van meer status te voorzien een imposante beharing op zijn bovenlip gekweekt. Vrouwlief Johanna vindt het maar niks. Ze vergelijkt de krulsnor met een vrouwelijk geslachtsdeel en weigert meneer Mortdecai nog in de slaapkamer toe te laten tot het ding is afgeschoren. Alsof dat nog niet genoeg is, verkeert het echtpaar in financieel zwaar weer. Een uitkomst wordt geboden wanneer Mortdecais hulp nodig is bij het opsporen van een verdwenen schilderij. Dat de detective die op de zaak is gezet maar moeilijk zijn amoureuze gevoelens voor Mortdecais vrouw kan verbergen, moet hij daarbij maar voor lief nemen.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Mortdecai Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mortdecai

acties