Blu-ray

Blu-Ray Review: Mortdecai

Besnorde Johnny Depp kan beter, maar deze is stiekem nog best vermakelijk.

door Bram de Groot op 02.06.2015 om 12:13 in Blu-ray


Regie: David Koepp | Cast: Johnny Depp (Mortdecai), Gwyneth Paltrow (Johanna), Paul Bettany (Jock), Ewan McGregor (Martland), Olivia Munn (Georgina) e.a. | Speelduur: 107 minuten | Bioscooprelease: 19 februari 2015 | FilmTotaal recensie: Mortdecai

Waarschijnlijk fronsten de nodige filmliefhebbers bij het zien van de eerste beelden van de film Mortdecai van Secret Window en Stir of Echoes-regisseur David Koepp. In de actiekomedie is Hollywood-grootheid Johnny Depp opnieuw te zien als een wat vreemd personage, dit keer een niet al te handige kunsthandelaar... Hij stond er overigens niet in zijn eentje voor. Ook namen als Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Olivia Munn en Jeff Goldblum duiken op in de gekraakte komedie.

De $60 miljoen kostende film wist nergens in de wereld hoge ogen te gooien. Vooraf werd de film ook met de grond gelijk gemaakt door de critici, met een uiterst zwakke 12 procent op Rotten Tomatoes als gevolg. Belga Films bracht de avonturen van Charlie Mortdecai alsnog uit op Blu-Ray, al zonder extra's en onder de "aangepaste" titel Charlie Mortdecai.

Synopsis

Kunsthandelaar en parttime schurk Charles Mortdecai reist, slechts gewapend met zijn goede looks en bijzondere charme, de hele wereld over op zoek naar een gestolen schilderij, dat volgens geruchten gekoppeld is aan een verloren bankrekening met nazi-goud. Onderweg moet hij dealen met boze Russen, inspecteur Martland van de Britse MI-5, een internationale terrorist en zijn onmogelijke, langbenige vrouw. Daarbij kan hij enkel rekenen op de hulp van zijn trouwe dienaar Jock.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Mortdecai behoorlijk "rotten" met 12 procent. De IMDb noteert een magere 5,5 bij ruim 22 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiekomedie met een nog lagere 4,8 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau kwam tot alsnog drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

... Hoewel ik niet echt problemen had met Depp in deze prent, moet ik wel zeggen dat dit een soortgelijk personage is zoals we van hem gewend zijn. Misschien niet even origineel om voor te kiezen, maar zeker niet slecht. Op een ietswat herhalend script met enkele flauwe grappen na was dit best wel een vermakelijke film en beslist niet zo slecht als iedereen beweert. Zoals vaker het geval is: eerst zien en dan pas oordelen. - Olrik

Box Office

Het productiebudget van Mortdecai bedroeg zo'n $60 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een bedenkelijke $4,2 miljoen en eindigde op een nog bedenkelijkere $7,7 miljoen. Wereldwijd kwam de teller wat hoger uit, maar $30,4 miljoen is uiteraard nog veel te zwak. De opbrengst in Nederland stokte op € 138.277.


Film: Mortdecai | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: geen | EAN: 5412370829894 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Belga Films

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Mortdecai zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor redelijk unieke uiting, al is er dus wel gekozen voor een afwijkende titel - Charlie Mortdecai -, de Franse titel van de film.

Beeld & geluid

De film laat een zeer scherp en prachtig kleurrijk beeld zien. Erg netjes. Ook is er nagenoeg geen grain aanwezig en heeft het beeld een mooie zwartwaarde en blijven details keurig vooreind in de meer donkere scènes. De DTS-HD track komt naar voren in de meer actievolle scènes. Prima schijf!

Extra's

Belga Film achtte het niet nodig om de komedie te voorzien van extra's. Naast de trailer is alleen de hoofdfilm te bekijken. Vooral voor de fan van de film jammer.

Een toch nog best aardig tussendoortje, al verwachten we simpelweg meer van Johnny Depp

Als tussendoortje volstaat de actiekomedie Mortdecai prima. Het probleem met de film is vooral dat de filmliefhebber simpelweg meer verlangt van hoofdrolspeler Johnny Depp. Als hij zijn komische rollen wat vaker zou afwisselen met serieuze rollen, dan zo de liefhebber waarschijnlijk ook wat minder fronsen bij een dergelijk optreden... De acteur zien we komende periode in films als de misdaadfilm London Fields, de horrorkomedie Yoga Hosers, de misdaadfilm Black Mass, het Alice in Wonderland-vervolg Alice Through the Looking Glass en het vijfde Pirates-deel Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Deze Blu-Ray uitgave had er waarschijnlijk beter uitgezien als de film goed had gepresteerd. Nu is het een kale schijf, met dan wel een prima beeld en geluid, maar helaas geen extra's. Online is onder meer de featurette 'Larger Than Life' te vinden:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Zit Tom Hardy hier ook in? Vind daar nochtans niks van terug op pakweg IMDb.

adofmirosch

Avatar

Lijkt mij wel een leuke film.

Bram

Avatar

benjamin "Zit Tom Hardy hier ook in? Vind daar nochtans niks van terug op pakweg IMDb."

...teveel vertrouwd op wikipedia... Verwijderd.

Olrik

Avatar

Best aardige film. Zeker niet slecht.

schrader

Avatar

Na 10 minuten afgezet. Naar mijn mening vond ik de humor nogal kinderlijk en dat kan ik niet erg waarderen.

NieuwsFilm

meest populair