Black Mass (2015)

Based on the true story of one of the most notorious gangsters in U.S. history

Johnny Depp doet zijn status als topacteur eindelijk weer eens eer aan. Hij kruipt in de huid van gangster James 'Whitey' Bulger die met FBI-steun de baas van South Boston kon zijn.
play

6,8 details

  • 123 Min
  • Biografie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
123 Min Verenigde Staten

Black Mass vertelt het waargebeurde verhaal van Whitey Bulger, de broer van een senator en de beruchtste gewelddadige crimineel in de geschiedenis van South Boston, die een informant werd van de FBI om een mafiafamilie op zijn eigen terrein uit te schakelen. Nadat de FBI echter zijn doel had bereikt, pakten ze Bulger uiteindelijk toch op, samen met zijn partner en de FBI-agent die met Bulger samenwerkte.

Regie
Scott Cooper
Cast
Johnny Depp, Dakota Johnson, Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon, Joel Edgerton, David Harbour, Juno Temple, Peter Sarsgaard, Jesse Plemons, Corey Stoll, Adam Scott, Bill Camp, Julianne Nicholson, Rory Cochrane, W. Earl Brown.
Budget
$ 65.000.000
Release
04.09.2015
Release NL
15.10.2015
Release DVD
29.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Cooper | Cast: Johnny Depp (James 'Whitey' Bulger), Joel Edgerton (John Connolly), Benedict Cumberbatch (Billy Bulger), Dakota Johnson (Lindsey Cyr), Kevin Bacon (Charles McGuire), Peter Sarsgaard (Brian Halloran), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2015

Johnny Depp levert de laatste jaren nogal teleurstellende films af. Zijn Jack Sparrow-typetje was één keer leuk en zijn Tim Burton-types begonnen ook steeds meer op elkaar te lijken. Na Public Enemies heeft hij geen serieuze acteerprestatie meer afgeleverd en leek hij een karikatuur van zichzelf te worden. Met Black Mass gaat hij terug naar het genre waarin hij voor het laatst op positieve wijze van zich liet horen. Opnieuw speelt hij de hoofdrol in een waargebeurd verhaal en kruipt hij in de huid van een gangster, ditmaal James 'Whitey' Bulger.

Jarenlang prijkte Bulger aan de top van de 'most wanted'-lijst van de FBI, samen met namen als Osama Bin Laden. Niet voor niets, want Bulger werd verdacht van tientallen moorden in Boston en was op de vlucht geslagen. In Black Mass zien we hoe Bulger zich een weg naar de top van de criminele wereld wist te banen en de hulp die hij daarin kreeg van de FBI. In de jaren zeventig stond het aanpakken van de maffia bovenaan de FBI-agenda. Bulger behoorde tot de Ierse gangs van South Boston, die meer bewegingsvrijheid kregen omdat alles gericht was op het pakken van hun Italiaanse 'collega's'. Agent John Connolly wil graag carrière maken binnen de FBI en benadert Bulger, met wie hij samen is opgegroeid in 'Southie', om zijn informant te worden. In ruil daarvoor zal hij Bulger ook op de hoogte houden van onderzoeken die tegen hem lopen en beschermen tegen vervolging waar mogelijk. Bulger blijkt de gouden zet van Connolly, die dankzij de informatie die hij nu krijgt over de Italiaanse maffia, snel promotie maakt binnen de FBI. Maar hoe langer hij met Bulger samenwerkt, hoe meer hij buiten zijn boekje gaat om hem te beschermen. De informatie die Connolly verschaft, zorgt ervoor dat er doden vallen en binnen de FBI beginnen mensen zich ook af te vragen of Connolly een informant heeft of er eigenlijk zelf een is geworden.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

Black Mass Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Een film waar ik zeer geboeid naar heb gekeken. Een op ware feiten gebaseerde film heeft toch altijd......"

Tarkus

"...Op ware feiten gebaseerde film, en ik vond hem helemaal niet slecht integendeel. Puik verhaal, goed......"

Goov25

"...[quote=johnwayne]Afgaande op alle recensies en de trailers had ik een spannende misdaadfilm verwacht......"