Johnny Depp was compleet onherkenbaar in deze ijzersterke misdaadthriller

Johnny Depp was compleet onherkenbaar in deze ijzersterke misdaadthriller

De acteur dompelt zich wel vaker onder in de make-up, maar in 'Black Mass' was het toch anders.

Het is tegenwoordig heel normaal als een acteur die normaal gesproken zeer herkenbaar is, wordt ondergedompeld in make-up en protheses om volledig in een rol te verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan Colin Farrell in The Batman of Christian Bale in Vice. Johnny Depp is ook vaak ondergedompeld in make-up voor zijn rollen, waaronder die van Whitey Bulger in Black Mass.

Onlangs schreven we nog een artikel over hoe Jim Carrey niet te herkennen was in The Bad Batch. Voor Carrey was dit een heel andere rol dan we van hem gewend waren, net zoals de rol van gangster Whitey Bulger ook niet meteen bij Depp zou passen.

Depp
We zijn van Johnny Depp inmiddels wel gewend dat hij voor zijn filmrollen graag wordt ondergedompeld in make-up. Denk bijvoorbeeld aan van zijn vertolkingen van Sweeney Todd, Mad Hatter, Willy Wonka en Edward Scissorhands.

Voor de misdaad-biopic Black Mass onderging Depp ook een transformatie, maar dit was juist om ervoor te zorgen dat hij op een echt mens zou lijken; de beruchte gangster Whitey Bulger.

Black Mass
Terwijl zijn broer Bill (Benedict Cumberbatch) een machtige leider blijft in de Senaat van Massachusetts, blijft de Ierse gangster James 'Whitey' Bulger (Depp) een misdaadleven leiden in het Boston van de jaren zeventig.


Benaderd door FBI-agent John Connolly (Joel Edgerton), overtuigt de politieagent Whitey ervan om het bureau te helpen in de strijd tegen de Italiaanse maffia. Terwijl hun onheilige alliantie uit de hand loopt, vergroot Bulger zijn macht en ontwijkt hij gevangenneming om een van de gevaarlijkste gangsters in de Amerikaanse geschiedenis te worden.

Make-up
Tijdens de opnames duurde het elke dag maar liefst drieënhalf uur om Depp om te toveren in Whitey Bulger. Make-up-designer Joel Harlow vertelde dat "vanaf het midden van Depp's gezicht naar boven volledig prothetisch is." Ook droeg Depp contactlenzen om Bulger's blauwe ogen na te bootsen.


Het meest opvallende onderdeel van Depp's uiterlijk in de film, is wel zijn haar. Dit kostte ook veruit het meeste werk, Harlow zei namelijk het volgende: "Elke haar werd elke keer afzonderlijk in de prothese gestanst voordat deze werd aangebracht. Er moesten ongeveer 45 stukken worden gedaan... en elk daarvan duurde 22 uur."

NieuwsFilm

meest populair