Ryan Gosling mogelijk als Neil Armstrong in 'First Man'

Ryan Gosling mogelijk als Neil Armstrong in 'First Man'

De biopic wordt geregisseerd door Damien Chazelle, met wie Gosling ook al werkte aan de film 'La La Land' (2016).

Ryan Gosling werkte onlangs samen met Whiplash-regisseur Damien Chazelle aan La La Land, een film die in 2016 zal uitkomen. Deze collaboratie is schijnbaar goed bevallen, want Gosling zou nu in beeld zijn voor Chazelle’s First Man, een film over astronaut Neil Armstrong. Het scenario van de biopic werd gepend door Josh Singer (Spotlight), die gebruikmaakte van de biografie First Man: A Life of Neil A. Armstrong van James Hansen.

In 1969 werd Armstrong de eerste man die voet zette op de maan. Hij staat bekend om zijn legendarische uitspraak “One small step for man, one giant leap for mankind.” Na zijn terugkeer op Aarde leidde Armstrong een relatief rustig leven en overleed hij in 2012 op 82-jarige leeftijd.

First Man is al langer dan tien jaar in ontwikkeling. Het project begon bij Warner Bros., destijds met Clint Eastwood als beoogde regisseur. In 2008 kwam de film bij Universal terecht en was het Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy) die het scenario moest gaan verzorgen. Pas een jaar geleden begon Chazelle zich met het project te bemoeien.

NieuwsFilm

meest populair