First Man (2018)

The most dangerous mission in history

Damien Chazelle en Ryan Gosling werken opnieuw samen in deze biopic over Neil Armstrong. Visueel krachtig, het drama is vlak.
play

7,7 details

  • 141 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigde Staten
  • Japan
141 Min Verenigde Staten

Film over het leven van Neil Armstrong, de eerste man op de maan. Voordat Armstrong astronaut werd, voerde hij 78 missies uit als piloot van een gevechtsvliegtuig. Verder werkte hij in de jaren vijftig en zestig mee bij het testen van experimentele vliegtuigen, waarna hij op een gegeven moment furore begon te maken binnen de NASA en de Apollo 11-missie mocht leiden.

Regie
Damien Chazelle
Cast
Ryan Gosling, Jason Clarke, Jon Bernthal, Ciarán Hinds, Kyle Chandler, Corey Stoll, Christopher Abbott, Lukas Haas, Shea Whigham, Pablo Schreiber, Claire Foy, Ethan Embry, Brian d'Arcy James, Patrick Fugit, Cory Michael Smith, Brady Smith, Olivia Hamilton.
Release
11.10.2018
Release NL
18.10.2018
Release DVD
20.02.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Damien Chazelle | Cast: Ryan Gosling (Neil Armstrong), Claire Foy (Janet Armstrong), Jason Clarke (Edward Higgins White), Corey Stoll (Buzz Aldrin), Kyle Chandler (Deke Slayton), Pablo Schriber (Jim Lovell), Christopher Abbott (Dave Scott), e.a.| Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2018

Het duurt bijna twee uur voor de beroemde woorden "That's one small step for man, one giant leap for mankind" vallen in de verfilming van de eerste bemande missie naar een ander hemellichaam dan de aarde. Logisch, want de maanlanding is waar alles naartoe werkt. Volgend jaar juli is het een halve eeuw geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. Sinds de vroege jaren zeventig hebben we geen interesse meer in de natuurlijke satelliet en zijn de ogen op buurplaneet Mars gericht.

Uiteindelijk hebben in totaal twaalf mannen de maan bewandeld. De maan wordt nu vooral onderwerp van reisjes voor steenrijke toeristen. De eerste tocht was een prestigekwestie, om de Russen af te troeven en de ambitie en kracht van de Verenigde Staten aan te tonen. Kennedy zei niet voor niets: "We choose to go to the Moon [...] not because it's easy, but because it's hard." Dat het moeilijk was tonen regisseur Damien Chazelle en acteur Ryan Gosling aan in een degelijke biopic die braaf de ijkpunten en wapenfeiten van de missie van de Apollo 11 afvinken.

videotrailers & clips

alle artikelen (16)

First Man Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

First Man

acties