Nieuwe Kerstfilm '12/24' voor Chris Columbus

Nieuwe Kerstfilm '12/24' voor Chris Columbus

Live-action/animatiefilm over twee broers die per ongeluk de Kerstman verwonden.

Regisseur/scenarist Chris Columbus is denkelijk dol op films die tijdens de feestdagen plaatsvinden. Werkzaam geweest voor titels zoals Home Alone, Gremlins en Jingle All the Way, heeft de beste man besloten om nog een kerstfilm te maken. Volgens The Wrap is hij samen met producent Jeremy Zag bezig om 12/24 van de grond te krijgen, wat een kruising moet worden tussen live-action en animatie.

Wanneer twee broers een oude video terugvinden, besluiten ze te bewijzen dat de Kerstman echt bestaat. Op Kerstavond richten ze een uitgebreide valstrik op, maar de Kerstman raakt geblesseerd en is niet meer in staat om zijn werkzaamheden te volbrengen. Met behulp van de magische elfjes trachten de broers in een groots avontuur de langverwachte feestdag tot een goed eind te brengen.

Matt Lieberman heeft het script geschreven, naar een idee van Safe House-scenarist David Guggenheim. De operatie wordt geproduceerd door diverse ondernemingen, waaronder 1492 Pictures, Madhouse Entertainment en Ocean Blue Entertainment. Laatstgenoemde mag het budget ophoesten. Columbus kijkt in ieder geval al uit naar 12/24, naar zijn weten zou de prent een klassieker kunnen worden.



NieuwsFilm

meest populair