Safe House (2012)

No One Is Safe

Geen safe house is veilig genoeg in deze zinderende actiefilm met Denzel Washington en Ryan Reynolds.
play

6,2 details

  • 115 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Zuid-Afrika
  • Japan
115 Min Verenigde Staten

Actiethriller met Denzel Washington als Tobin Frost, een overgelopen CIA-agent die onherstelbare schade heeft toegebracht aan de Verenigde Staten door staatsgeheimen te verkopen. Na jarenlang te zijn opgejaagd, wordt hij in Zuid-Afrika opgepakt en ondergebracht in het lokale Safe House waar Matt Weston (Ryan Reynolds) de leiding heeft. De levensgevaarlijke Frost is nauwelijks binnen of het Safe House wordt aangevallen. De onervaren Weston weet op het nippertje met Frost te ontsnappen. Terwijl ze achtervolgd worden door meedogenloze huurmoordenaars, probeert Weston te achterhalen wie er achter dit complot zit.

Regie
Daniel Espinosa
Cast
Denzel Washington, Ryan Reynolds, Vera Farmiga, Joel Kinnaman, Brendan Gleeson, Robert Patrick, Sam Shepard, Liam Cunningham, Fares Fares, Rubén Blades, Tracie Thoms, Nora Arnezeder, Stephen Rider, Daniel Fox, Jenna Dover.
Budget
$ 85.000.000
Opbrengst
$ 208.076.205
Release
10.02.2012
Release NL
23.02.2012
Release DVD
05.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Espinosa | Cast: Denzel Washington (Tobin Frost), Ryan Reynolds (Matt Weston), Vera Farmiga (Catherine Linklater), Brendan Gleeson (David Barlow), Nora Arnezeder (Ana Moreau), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2012   

Ryan Reynolds is een van 's werelds bekendste acteurs, maar wie zijn cv goed bekijkt, kan niet ontdekken waar alle hype door is veroorzaakt. Natuurlijk was hij grappig in de tv-serie Two Guys and a Girl, maar zijn film-cv bestaat voor een groot deel uit films die het 'net niet' waren. Met Safe House krijgt Reynolds (opnieuw) de kans om te bewijzen dat hij zijn A-status aan meer te danken heeft dan bekende vriendinnen en het label ‘Sexiest Man Alive’.

Het verhaal van Safe House draait om Tobin Frost. Hij is een overgelopen CIA-agent, die in Zuid-Afrika in handen komt van de CIA. Hij wordt overgebracht naar een safe house waar de CIA hem onmiddellijk begint te waterboarden. Maar ze zijn nog maar net begonnen met de ondervraging, wanneer het safe house wordt overvallen. CIA-agent Matt Weston krijgt de taak om Frost naar een ander safe house te brengen. Dat is geen gemakkelijke opgave, want het lijkt erop dat iedereen Frost dood wil hebben. Terwijl ze samen op de vlucht zijn, leren de twee mannen elkaar beter kennen en komt de jonge ambitieuze Weston er door Frost achter dat de CIA het niet altijd bij het rechte eind heeft.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Safe House Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Prima actiefilm, al begint de film wel een beetje verwarrend, na 10 minuten komt alles echt op dreef......"

JamesBond

"...Goede film! Lekker standaard actiefilm die een beetje met Bourne te vergelijken is. Leuke actie,......"

abruzzese

"...Ik vond Safe House een ingewikkelde politieke actie thriller die heel moeilijk te volgen is en het v......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Safe House

acties