Blu-ray

Blu-Ray Review: Safe House

Denzel Washington en Ryan Reynolds in snelle actiethriller van Snabba Cash-regisseur Daniel Espinosa.

door Bram de Groot op 12.07.2012 om 10:34 in Blu-ray


Regie: Daniel Espinosa | Cast: Denzel Washington (Tobin Frost), Ryan Reynolds (Matt Weston), Vera Farmiga (Catherine Linklater), Brendan Gleeson (David Barlow), Nora Arnezeder (Ana Moreau), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 23 feburari 2012 | Retail release: 20 juni 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels 7.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Uitgever: Universal Pictures | EAN: 5050582887075 | FilmTotaal Recensie

De Zweedse regisseur Daniel Espinosa, die naam maakte met de thriller Snabba Cash / Easy Money (2010), kreeg met Safe House de kans om volledig door te breken in de filmwereld. Hoofdrolspeler Denzel Washington was overduidelijk op dreef en behaalde zo nu en dan zijn niveau uit Training Day (2001), waarvoor hij de Oscar voor beste Mannelijke Hoofdrol kreeg. Ook de tweede leading man Ryan Reynolds kon aardig mee in de actiethriller, die prima past in het rijtje Enemy of the State, Unknown, Salt en de Bourne films. Ondanks dat Espinosa's Engelstalige debuutfilm een mooie $200 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa noteerde, moest de meer dan redelijke dertien in een dozijn actiethriller het niet hebben van de critci, aangezien die vrij mild reageerde. Desondanks zal het snelle Safe House voldoende fans hebben, die de film graag nog eens nakijken via de onlangs verschenen Blu-Ray uitgave.

SYNOPSIS
In Safe House is Tobin Frost (Washington) een overgelopen CIA-agent die onherstelbare schade heeft toegebracht aan de Verenigde Staten door staatsgeheimen te verkopen. Na jarenlang te zijn opgejaagd, wordt hij in Zuid-Afrika opgepakt en ondergebracht in het lokale Safe House waar Matt Weston (Reynolds) de leiding heeft. De levensgevaarlijke Frost is nauwelijks binnen of het Safe House wordt aangevallen. De onervaren Weston weet op het nippertje met Frost te ontsnappen. Terwijl ze achtervolgd worden door meedogenloze huurmoordenaars, probeert Weston te achterhalen wie er achter dit complot zit.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Safe House of bekijk de trailer in de HD versies:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Safe House een matige 54%. De IMDb noteert een redelijke 6,9 bij ruim 54 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiethriller met een 6,7. FT recensent Michelle Iwema gaf naar aanleiding van haar recensie 3 sterren.
Een reactie van FT bezoeker Jaco86: ...Dit is een film die van begin tot einde blijft boeien en verveeld geen seconde. De ene na de andere actiescene volgen elkaar aan een razend tempo. Als je de bourne films al goed vond, ga je deze ook zeer goed vinden.
Het productiebudget van Safe House bedroeg circa $85 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Daniel Espinosa's eerste Engelstalige film circa $40,2 miljoen. Het eindigde na 98 dagen op een nette $126,2 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op een goede $202,5 miljoen. In Nederland kwam het tot een keurige $2,4 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray van Safe House. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase, inclusief een vergelijkbare sleeve. In de hoes zitten twee schijven. De tweede schijf is benodigd voor het activeren van de "digital copy". De vormgeving heeft veel weg van een van de filmposters, al is het een stuk donkerder. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Disc 1: Het maken van Safe House | Man-tegen-man-actie | Het filmen van de aanval op het schuiladres | Het maken van de achtervolging op het dak | Achter de Actie | Binnen de CIA | Veilige haven: Kaapstad | U-Control | Scene Explorer
De Blu-Ray uitgave van Safe House bevat een redelijk aantal extra's met een totale speelduur van bijna twee uur, exclusief de U-Control optie. Via U-Control kan de hoofdfilm opnieuw bekeken worden en via een Picture-in-Picture verschijnen er interviews en andere fases van het productieproces in beeld. Een andere optie is "Scene Explorer", waarmee scenes vergeleken kunnen worden met beelden van achter de schermen en storyboards. De andere veelal korte extra's zijn docu's / featurettes die inzoomen op de vechtscènes, de stunts en filmsets in Cape Town, Zuid-Afrika. Ook wordt er kort stilgestaan bij het advies van een oud-CIA agent.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van Safe House is prima. Er is een opvallende laag grain aanwezig, maar dit doet gelukkig niet storend aan. Samen met het kleurgebruik doet het zo nu en dan denken het beeld van het recente Columbiana (2011). Scherpte is ruim voldoende en de 5.1 DTS-HD track past prima bij de actiefilm. Alle kanalen worden netjes ingezet, maar enorm opvallend is het niet.

CONCLUSIE
Safe House is een prima actiethriller die lekker wegkijkt zoals de vele vergelijkbare genrefilms. Hoofdrolspelers Denzel Washington en Ryan Reynolds waren de voornaamste hoogtepunten. Regisseur Daniel Espinosa laat met Safe House een redelijke indruk achter en hij schijnt nu betrokken te zijn bij een volgende actiethriller, The Outsider.
De Blu-Ray uitgave van Safe House is netjes. Beeld en geluid zijn prima en de extra's zijn gevarieerd, al soms iets kort. Prima uitgave voor diegene die de film zo nu en dan nog eens wil opstarten.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van Safe House is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Universal Pictures voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Hier hebben we enkel een gelijkaardige steenbook... Ik kan er nog steeds niet bij dat mensen dit een goeie film vinden. Zit vol clichés, is bij momenten doodsaai en de actie is gewoon ondermaats... wat op elkaar schieten en hollen. :Z De twist zag je al aankomen nog voor de film begon.

Edwins1984

Avatar

Ik had precies hetzelfde met deze film, de personages konden me niet boeien, het verhaal was standaard en wist me op geen enkele manier te verrassen....

Smaken kunnen verschillen, ik vond het in ieder geval weinig bijzonders Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Bijzonder is deze niet nee maar vond hem wel erg vermakelijk.
Ik verbaas me eerder over waarom mensen Taken altijd zo goed vinden,dan is dit nog beter.

Decepticon

Avatar

Banned "Hier hebben we enkel een gelijkaardige steenbook... Ik kan er nog steeds niet bij dat mensen dit een goeie film vinden. Zit vol clichés, is bij momenten doodsaai en de actie is gewoon ondermaats... wat op elkaar schieten en hollen. :Z De twist zag je al aankomen nog voor de film begon."
Jij vind natuurlijk een film al heel snel doodsaai, jij vind bv. Iron Man al doodsaai. Dan is er imo iets mis met je :P ;)

Maar ik vind het, net zoals Frietgezicht, een zeer vermakelijke film, maar idd niet bijzonder. Een titel die men weer gauw vergeten is.
Maar de film blijft wel de hele tijd boeien en de actie is echt niet ondermaats.
Ik zal hem miss een keer kopen, als ie in de budgetbak ligt.

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Bijzonder is deze niet nee maar vond hem wel erg vermakelijk.
Ik verbaas me eerder over waarom mensen Taken altijd zo goed vinden,dan is dit nog beter."

Idd een vermakelijke actiefilm maar ik vind hem absoluut niet beter dan Taken. Goede actiescenes en ik vind Denzel en Ryan Reynolds een leuke combi.

pringles

Avatar

Denzel washington haalde in safe house dus blijkbaar het niveau van training day? nou, dat vind ik wat ver gaan, want dat was destijds een behoorlijk hoog niveau

B@chelor

Avatar

Ach, ik vond het wel een leuk filmpje. Films van Denzel stellen eigenlijk nooit teleur.

Banned

Avatar

Decepticon "Jij vind natuurlijk een film al heel snel doodsaai, jij vind bv. Iron Man al doodsaai. Dan is er imo iets mis met je :P ;)
"


Er is niks mis met me, die films met vooral deel 2 zijn saai en ja jammerlijk slecht. Het is soms lang wachten op actie en wanneer die kwam was die tenenkrommend. Het enige positieve wat ik erover te zeggen heb zijn Downey Jr. en de Visuele Effecten. Maar daar houd het ook op. In The avengers vond ik Iron Man dan weer aangenamer om te kijken gewoon omdat het verhaal niet echt alleen rond hem draaide. Want geef nu toe Iron Man gaat nergens over en is nergens spannend of boeiend. Iron wat cool in beeld brengen met wat Rock muziek die iedereen geweldig vind maakt een film nog niet goed. Jammer voor de fans zou ik zeggen!

Decepticon

Avatar

Banned "Want geef nu toe Iron Man gaat nergens over en is nergens spannend of boeiend. Iron wat cool in beeld brengen met wat Rock muziek die iedereen geweldig vind maakt een film nog niet goed. Jammer voor de fans zou ik zeggen!"
Nee, dat gee ik dus echt niet toe, want daar ben ik het zwaar oneens mee!
Je bent iig zwaar in de minderheid, als het gaat om de mening van kwaliteit van Iron Man.
Beide delen zijn en blijven boeiend, de hele film door. En alleen je argument al, dat Iron Man nergens over gaat slaat nergens op.

Het is altijd al duidelijk geweest dat superheldenfilms niks voor jou zijn.

Banned

Avatar

Decepticon "Nee, dat gee ik dus echt niet toe, want daar ben ik het zwaar oneens mee!
Je bent iig zwaar in de minderheid, als het gaat om de mening van kwaliteit van Iron Man.
Beide delen zijn en blijven boeiend, de hele film door. En alleen je argument al, dat Iron Man nergens over gaat slaat nergens op.

Het is altijd al duidelijk geweest dat superheldenfilms niks voor jou zijn."


Ik zou in de verste verte niet wteen waarover Iron Man gaat, terwijl ik dat van alle andere Marvels nog wel weet. Dus echt "noemenswaardig" kun je het verhaal niet noemen. Maar dat is mij mening dus je hoeft niet mee op de kar te springen...

NieuwsFilm

meest populair