Algemeen

Universal maakt werk van Safe House 2

Ryan Reynolds lijkt terug te keren, maar of Denzel Washington dit ook doet...?

door Jan-Peter Rook op 06.09.2012 om 18:41 in Algemeen
David Guggenheim heeft van Universal de opdracht gekregen om een scenario te pennen voor een vervolg op Safe House, Daniel Espinosa's thriller met in de hoofdrollen Denzel Washington en Ryan Reynolds. Guggenheim schreef het script voor de eerste film ook. Reynolds zal naar alle waarschijnlijkheid terugkeren voor het vervolg, maar voor Washington is dit lang niet zeker. Hoewel Universal de acteur graag weer laat opdraven, is het verhaaltechnisch niet logisch.

Ze zouden er een prequel van kunnen maken, maar is dat geval is de aanwezigheid van Reynolds weer moeilijk recht te lullen, gezien het feit dat hij in het origineel een jonge, onervaren CIA agent speelt. Verder is het nog niet bekend of Espinosa wederom de teugels in handen neemt.

In de film wordt een schuiladres van de CIA het doel van een groep criminelen. De leider van dit schuiladres krijgt de taak om de crimineel die daar op het moment ondergedoken zit, over te brengen naar een andere veilige locatie. Hieronder de trailer:22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Onmogelijk om ze allebei terug te laten keren,de een kan niet in de prequel,de ander niet in de sequel.
Snap uberhaubt niet waarom er vervolg op zou moeten komen.
Ik vond het een hele leuke vermakelijke film(qua style en Denzel deed die me erg denken aan wijlen Tony Scott) maar een vervolg hoeft van mij niet.

JamesBond

Avatar

Zoals Frietgezicht hier al zegt.. Totaal overbodig..

Vond 'Safe House' best vermakelijk, maar meer dan dat ook niet.. Veel ervan is me ook niet meer bij gebleven. Het is een goede en vermakelijke film, maar een deel 2 hoeft echt niet...

Decepticon

Avatar

Frietgezicht "Onmogelijk om ze allebei terug te laten keren,de een kan niet in de prequel,de ander niet in de sequel.
Snap uberhaubt niet waarom er vervolg op zou moeten komen.
Ik vond het een hele leuke vermakelijke film(qua style en Denzel deed die me erg denken aan wijlen Tony Scott) maar een vervolg hoeft van mij niet."
I second that T+)
Maar als er een nieuw deel gaat komen laat het dan een echte sequel zijn, zonder Denzel.

benjamin

Avatar

Niet dat het eerste deel echt slecht was, maar dit is nu pas echt een film die geen sequel nodig heeft. Is men echt zo hopeloos dat elke film die niet compleet flopt direct een vervolg krijgt?

Angelater

Avatar

benjamin "Is men echt zo hopeloos dat elke film die niet compleet flopt direct een vervolg krijgt?"


Ja.

cloudrage

Avatar

Gewoon hopen dat dit een vals gerucht is, die heb je wel vaker

Banned

Avatar

Nee nee neee... Die Safe House is een saaie nergens verassende actie thriller! Vlug vergeten die handel.

jaime91

Avatar

Sluit me aan bij Frietgezicht en Decepticon. Het hoeft van mij ook niet, maar als ze het doen doe het dan gewoon goed en ga niet lopen kutten om ze allebei terug te krijgen. Dat is namelijk gewoon onmogelijk. En ik zie dan liever een vervolg dan een voorspelbare prequel dus laat Reynolds dan maar als enigste terugkeren.

DieSoft

Avatar

Doe maar niet. Ik zou hem wel kijken als hij kwam, maar aangezien het haast onmogelijk is om beide terug te krijgen in 1 film, en hun samen toch de film 'goed' maakte, hoeft het van mij niet. Laat Reynolds maar aan Deadpool beginnen!

adofmirosch

Avatar

Wil safe house nog graag zien.
kan nog niet beoordelen over een vervolg.

GREAT martial art fan

Avatar

Decepticon "I second that T+)
Maar als er een nieuw deel gaat komen laat het dan een echte sequel zijn, zonder Denzel."


Daar sluit ik me ook volledig bij aan. Het is inderdaad jammer dat ze van zoveel delen een vervolg willen maken, bij sommige is dat een succes formule maar hier is dat echt niet nodig.

FilmMaster

Avatar

weer moeilijk recht te lullen

ik lees dit zojuist in het nieuwsbericht.
best apart om dit te zien staan op een filmnieuws site.

KeesjeNL

Avatar

Ben toch wel verbaasd over het feit dat jullie de film niet zo goed vonden, heb me geweldig vermaakt. Ik vond deel 1 best nog wel een spannende film, goed geacteerd en met een interessant verhaal.

Frietgezicht

Avatar

KeesjeNL "Ben toch wel verbaasd over het feit dat jullie de film niet zo goed vonden, heb me geweldig vermaakt. Ik vond deel 1 best nog wel een spannende film, goed geacteerd en met een interessant verhaal."


Ben toch wel verbaasd dat jij dat zegt want behalve de reactie van Banned is er amper iets negatiefs te vinden of is het negatief dat we een sequel overbodig vinden?

McRegt

Avatar

Een sequel met Reynolds die in een of andere missie gebruik maakt van door Denzel achtergelaten video boodschappen xD Dan heb je ze beide :P

jaime91

Avatar

McRegt "Een sequel met Reynolds die in een of andere missie gebruik maakt van door Denzel achtergelaten video boodschappen xD Dan heb je ze beide :P"

Ja maar dan ben je aan het kutten om ze allebei per se terug te krijgen. Het kan gewoon niet, en als ze het toch gaan doen slaat het nergens op. Daar hadden ze bij de eerste dan beter over na moeten denken.

Expendable

Avatar

Lijkt me idd sterk dat beide acteurs terug keren.

Safe House vondt ik toffe film, maar een tweede deel hoeft niet. Als er toch moet komen, dan voor mij een prequel, waarin we zien hoe Denzel de man geworden is die zo gevaarlijk is.

KeesjeNL

Avatar

Frietgezicht "Ben toch wel verbaasd dat jij dat zegt want behalve de reactie van Banned is er amper iets negatiefs te vinden of is het negatief dat we een sequel overbodig vinden?"
Mja, al met al vind de reacties inderdaad wat negatief, ook het feit dat hier weinig mensen een volgend deel aan zich voorbij laten gaan en dat de recensie op filmtotaal niet de mijne zou zijn.

De een vind een nieuw deel totaal overbodig, en de ander hoeft Denzel of Ryan Reynolds er niet perse in en weer iemand anders gaat er nu al van uit dat het volgende deel voorspelbaar wordtSmiley face. Ik heb me vermaakt, zeker door de Bourne-achtige opbouw, sfeer, achtervolgingen en complot-theorieSmiley face.

jaime91

Avatar

KeesjeNL "Mja, al met al vind de reacties inderdaad wat negatief, ook het feit dat hier weinig mensen een volgend deel aan zich voorbij laten gaan en dat de recensie op filmtotaal niet de mijne zou zijn.

De een vind een nieuw deel totaal overbodig, en de ander hoeft Denzel of Ryan Reynolds er niet perse in en weer iemand anders gaat er nu al van uit dat het volgende deel voorspelbaar wordtSmiley face. Ik heb me vermaakt, zeker door de Bourne-achtige opbouw, sfeer, achtervolgingen en complot-theorieSmiley face."

Ik weet niet of je mij hiermee bedoelt maar ik zeg dat een prequel (geen sequel) heel erg voorspelbaar wordt. Stel je laat zowel Reynolds als Washington terug keren voor een prequel dan weet je zowiezo al dat hun niets kan overkomen dus echt spannend kan het dan ook niet worden. Een vervolg kan daartegen wel ontzettend spannend worden omdat je dan die zekerheid niet hebt. Alleen is dit niet een film waar per se een vervolg op moet komen. Het verhaal was in principe al rond dus vandaar dat het voor mij niet hoeft.

Maar van de andere kant, Safe House was zeer vermakelijk maar absoluut niet perfect. Een vervolg kan dus absoluut nog beter worden, al lijkt het er nu op dat het een beetje een gedwongen vervolg gaat worden omdat het zo onnodig is.

En Reynolds en Washington kunnen gewoon niet beide terugkeren als je kijkt naar het verhaal. Reynolds speelde een agent met een saai leven die opzoek was naar spanning omdat hij al een flinke tijd een Safe House aan het bewaken was waar niets gebeurde. Ook had hij geen link met Washington zijn personage. Beide mannen zagen elkaar in die Safe House voor het eerst. Een vervolg met die 2 kan ook niet omdat Washington dood ging op het eind. Er is dus nergens ruimte om ze beide terug te laten keren. Het had wel leuk geweest als daar ruimte voor was maar dat is niet zo. Ga dan ook niet met het verhaal rommelen om dat wel mogelijk te maken, dat is onrealistisch en dan wordt het een zooitje. Helaas pindakaas, daar hadden ze gewoon eerder over na moeten denken.

KeesjeNL

Avatar

^ Het hele concept beviel me, niet alleen de acteurs. Een sequel met Ryan heeft mijn voorkeur trouwensSmiley face.

JamesBond

Avatar

KeesjeNL "Mja, al met al vind de reacties inderdaad wat negatief, ook het feit dat hier weinig mensen een volgend deel aan zich voorbij laten gaan en dat de recensie op filmtotaal niet de mijne zou zijn.

De een vind een nieuw deel totaal overbodig, en de ander hoeft Denzel of Ryan Reynolds er niet perse in en weer iemand anders gaat er nu al van uit dat het volgende deel voorspelbaar wordtSmiley face. Ik heb me vermaakt, zeker door de Bourne-achtige opbouw, sfeer, achtervolgingen en complot-theorieSmiley face."


Ik vond 'Safe House' een goede film, maar niet een film waar je direct een vervolg op verwacht.. Het is kennelijk tegenwoordig zo dat ze overal een vervolg op moeten maken...

Maar als ze van te voren hadden bedacht om op 'Safe House' een vervolg te maken, had hem dan laten eindigen met een open einde zodat mensen enthousiast worden voor deel twee...
Maar als je pas later met het idee komt is het natuurlijk moeilijk om ze beide terug te laten keren in een eventueel vervolg, of ze moeten een alternate-end vrijgeven ;) Maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren..

Maar je hebt gelijk 'Safe House' was een beetje te vergelijken met Bourne, het is ongeveer hetzelfde concept.. Alleen was vond ik de sfeer in Bourne wel beter en spannender dan hier.. Maar toch was 'Safe House' geen teleurstelling, het was een goede film maar ik denk wel dat ze een (eventueel) vervolg beter kunnen maken.. Maar niet door ze allebei terug te laten keren, dan moet je met het verhaal lopen kloten en dat zal de film niet ten goeden komen denk ik..

Aldaar mijn mening ;)

Kamajiisama

Avatar

Het was een leuk avondvullend actievolle film , zie hun liever in iets nieuws ipv een Sequel of Prequel

NieuwsFilm

meest populair