Algemeen

Jennifer Garner naast Bryan Cranston in 'Wakefield'

Een man gaat met (en als) een wasbeer in de zolder van zijn huis leven.

door Rik Timmer om 14:22 in Algemeen
Een maandje terug, tijdens een radioprogramma, onthulde Breaking Bad-acteur Bryan Cranston betrokken te zijn bij een dramafilm genaamd Wakefield. Hij zal de titelrol vervullen. Robin Swicord regisseert naar een script dat ze zelf schreef. Dat deed ze voorheen ook al met The Jane Austen Book Club. Nu is het nieuws uitgekomen dat Jennifer Garner ook in het drama zal optreden, als de vrouw van Cranston.

Swicords scenario is gebaseerd op een kort verhaal van E.L. Doctorow. Hij werd op zijn beurt weer geïnspireerd door Nathaniel Hawthorne's Wakefield. We volgen een advocaat uit Manhattan, Howard Wakefield, die na een zware dag terug naar huis keert. Er was een probleem op het treinstation en de ruzie met zijn vrouw die hij gisteren had spookt nog steeds door zijn hoofd. Eenmaal thuis ziet Howard een wasbeer, welke hij naar de zolder van zijn huis volgt.

Wegens een zenuwinstorting besluit hij op zolder te blijven. Vanaf dat moment komt Howard enkel naar buiten wanneer het nacht is, zodat hij in vrede de vuilnisbakken af kan gaan, op zoek naar voedsel. In het verhaal wordt omschreven hoe de beste man dat negen maanden lang volhoudt. Gedurende zijn merkwaardige 'ontdekkingsreis' leert de lezer hoe Howard zijn vrouw ontmoette en waarom hij tegenwoordig niet tevreden meer is met zijn familie.

De productie is onlangs in Los Angeles gestart. Volgens de Godzilla-acteur zal het filmen precies een maand duren en zal hij werken voor een beperkt salaris.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair