Godzilla

Godzilla (2014)

The king arrives

Gareth Edwards bewerkt het bekende monsterepos tot een moderne en realistische rampenfilm. Het script laat nog wat te wensen over, maar de beeldschone destructie maakt veel goed.
play

6,3 details

  • 123 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Japan
123 Min Verenigde Staten

Joe Brody is een wetenschapper, werkzaam in Japan. Hij ontdekt een anomalie in sonargegevens en gaat op onderzoek uit. Maar dan breekt de hel los. Ondertussen probeert zijn stiefzoon Ford, een jonge marineofficier, terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle, een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.

Regie
Gareth Edwards
Cast
Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Bryan Cranston, Sally Hawkins, David Strathairn, Ken Watanabe, Richard T. Jones, Patrick Sabongui, Victor Rasuk, Jared Keeso, Cameron 'C.J.' Adams, James Pizzinato, Luc Roderique, Carson Bolde.
Budget
$ 160.000.000
Opbrengst
$ 528.676.069
Release
16.05.2014
Release NL
15.05.2014
Release DVD
16.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Gareth Edwards | Cast: Aaron Taylor-Johnson (Ford Brody), Bryan Cranston (Joe Brody), Elizabeth Olsen (Elle Brody), Ken Watanabe (Dr. Ishiro Sherizawa), David Strathairn (Admiral William Stenz), Richard T. Jones (Captain Russell Hampton), Juliette Binoche (Sandra Brody), Sally Hawkins (Vivienne Graham), Victor Rasuk (Sergeant Tre Morales), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2014

Een carrièrestap zoals Gareth Edwards die maakt, kom je niet vaak tegen in de filmwereld. Met een bescheiden budget van zo’n acht ton maakte de Brit de kleinschalige sciencefictionthriller Monsters, vier jaar later staat hij aan het roer van een zomerblockbuster met een kostenplaatje van een slordige honderdvijftig miljoen. Met de aanstelling van de onervaren regisseur nam Warner Bros. een flink risico, maar gelukkig wordt Edwards bijgestaan door een ervaren crew (onder wie de cinematograaf van The Avengers en de visualeffects-supervisor van The Lord of the Rings) en een talentvolle cast die bij elkaar al meerdere Oscarnominaties op hun conto hebben. Godzilla lijkt hiermee net als het titelmonster op voorhand al te groot om te kunnen falen. Onder aanvoering van Edwards is de uitwerking ook nog eens verfrissend.

Wie zit te wachten op een totale Kaiju-destructie van het kaliber van het vorig jaar verschenen Pacific Rim, zal wat geduld moeten hebben. De film is grofweg opgedeeld in twee aktes, waarbij Edwards in het eerste deel ruim de tijd neemt om een verhaal op te bouwen. In een uitgebreide proloog volgen we de gebeurtenissen tijdens een grote ramp met een Japanse kerncentrale waarbij wetenschapper Joe Brody zijn vrouw verliest. Jaren later is Brody nog steeds op zoek naar de geheimen die de overheid achterhoudt rondom het incident, tot plotsklaps twee grote insectachtige MUTO’s (Massive Unidentified Terrestrial Organisms) uit de kerncentrale ontsnappen. Hiermee is de omschakeling naar de grootschalige rampenfilm een feit.

videotrailers & clips

alle artikelen (70)

Godzilla Nieuwsberichten