De trailer van 'Godzilla' (2014) gaf eigenlijk een verkeerd beeld van de uiteindelijke film

De trailer van 'Godzilla' (2014) gaf eigenlijk een verkeerd beeld van de uiteindelijke film

Mensen kregen een verkeerd idee over wie de protagonist van Gareth Edwards' film zou zijn.

De functie van een filmtrailer is zeer belangrijk. Het is voor velen de eerste indruk die ze krijgen van een film en kan bepalend zijn of mensen er wel of niet naar gaan bekijken. Het komt ook best vaak voor dat er in een trailer niet heel accuraat beeld wordt geschetst van de uiteindelijke film.

Dit was het geval bij Godzilla uit 2014. De trailer liet het lijken alsof Bryan Cranston de hoofdrol zou spelen in plaats van Aaron Taylor-Johnson.

Verhaal
In de film volgen we Ford Brady, een munitieopruimingsofficier van de Amerikaanse marine. Hij wordt naar Japan gestuurd om zijn vervreemde vader, Joe, te ondersteunen. Joe is obsessief op zoek naar de oorzaak van de verwoesting van de kerncentrale van Janjira uit 1999, omdat zijn vrouw hier is omgekomen.

Vader en zoon ontdekken de oorzaak van het incident en zijn getuige van de ontketening van een nieuw destructief kwaad. Dit nieuwe kwaad vormt een dreiging voor de gehele mensheid.

Trailer
Hieronder bekijk je de eerste trailer die werd uitgebracht voor de film. De focus ligt vooral op Cranstons Joe Brady en zijn onderzoek. In de daadwerkelijke film zit Cranston niet in meer dan de eerste akte, de protagonist is zijn zoon Ford (Taylor-Johnson).


Dit is dus de grootste misconceptie die men had over de film, maar Godzilla zelf werd misschien net iets teveel getoond in de trailer. Hij is namelijk minder dan tien minuten te zien.

Monsterverse
Ondanks het feit dat de trailer misschien wat verkeerde verwachtingen creëerde bij het publiek, werd de film toch een groot succes. Het wist bijna 600 miljoen dollar om te zetten en was hiermee zo succesvol dat het een heel 'Cinematic Universe' heeft afgetrapt.


Het 'Monsterverse' bestaat inmiddels uit vijf films en lijkt voorlopig niet te stoppen. De nieuwste Monsterverse-film Godzilla x Kong: The New Empire is namelijk ook een groot succes. Deze heeft namelijk al bijna een omzet van een half miljard dollar behaald.

NieuwsFilm

meest populair