Algemeen

Sofia Coppola over reden vertrek live-action 'The Little Mermaid'

De Lost in Translation-regisseur liet het project afgelopen zomer vallen.

door Zilko Tarici om 15:30 in Algemeen
Afgelopen zomer liet regisseur Sofia Coppola weten dat ze niet langer de geplande live-action versie van The Little Mermaid zou regisseren. Niet te verwarren met een live-action versie van Disney's The Little Mermaid (die ongetwijfeld ook zal volgen), betreft het een verfilming van het oorspronkelijke sprookje van Hans Christiaan Andersen. Universal is momenteel naarstig op zoek naar een vervanger voor de regie van de film, waarin Chloe Moretz de hoofdrol zal spelen.

Coppola doet momenteel de persronde voor haar Netflix-project A Very Murray Christmas en werd door The Wrap gevraagd naar de creatieve meningsverschillen die leidden tot haar vertrek:

''We konden creatief gezien niet overeenkomen hoe we de film wilden maken, dus daarom zag ik van de regie af. Hoe dichter we bij de opnames kwamen, hoe meer ik voelde dat ik niet paste bij hetgeen Universal van me verlangde. Ik besloot dan ook weer op kleinere schaal te gaan werken, wat meer bij mijn manier van regisseren past.''

Ten tijde van haar vertrek, zou Coppola Maya Thurman-Hawke (dochter van Uma Thurman en Ethan Hawke) willen hebben voor de hoofdrol, terwijl Universal een grotere naam zoals Moretz wilde zien op de posters. Richard Curtis schrijft momenteel een nieuwe versie van het script.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair