Nieuwe trailer voor Michael Moore's 'Where to Invade Next'

Nieuwe trailer voor Michael Moore's 'Where to Invade Next'

Hij zal o.a. Italië, Finland en Frankrijk binnenvallen om sociale en economische verschillen te analyseren.

Omdat de releasedatum van 23 december steeds dichter in de buurt komt, hebben de makers van de veelbelovende documentaire Where to Invade Next een nieuwe trailer uitgebracht, welke je hier beneden terug kan vinden. Het is een reisverslag waarin filmmaker Michael Moore diverse landen bezoekt - waaronder Frankrijk, Finland en Italië - om een halt toe te roepen aan de oorlogen die onnodig gestart worden door het Amerikaanse leger.

In plaats daarvan acht Moore het een beter idee als hijzelf de 'invasies' coördineert, zijn motivatie zou daarnaast ook een veel betere, vruchtbare en positievere zijn. Hij besluit in de bovenstaande landen op zoek te gaan naar de verschillen tussen het beleid dat in de VS gehanteerd wordt en het bestuur in andere landen. In plaats van oorlog voeren om olie, waarom niet om gezondheidsdiensten?



Moore's laatste, Capitalism: A Love Story, stamt inmiddels uit 2009. Where to Invade Next werd grotendeels in het geheim met een kleine ploeg geschoten. De onderneming is tot stand gekomen dankzij Dog Films en IMG Films. Hoewel Moore het er absoluut niet mee eens is schonk de MPAA zijn documentaire een 16+ kijkcijfer. De classificatie is zodoende gekomen mede door taalgebruik, enkele gewelddadige beelden, drugsgebruik en minimaal bloot.

Hij liet dan ook verontwaardigd weten: "Het is verbazingwekkend dat na 25 jaar het homohuwelijk legaal is, het internet gecreëerd en we een Afrikaans-Amerikaanse President van de Verenigde Staten hebben verkozen, maar de MPAA wil nog steeds beeldmateriaal censureren dat elke avond op het nieuws te zien is. Deze film wordt alom geprezen door de critici vanwege diens warmte, humor en optimisme. Wat is de werkelijke reden dat ik continue 'n R-rating krijg? Ik wens dat de MPAA gewoon eerlijk zou zijn en een etiket op mijn films plaatst met: 'Deze film bevat gevaarlijke ideeën die 99% van de bevolking mogelijk verontrustend vindt en naar opstanden kan leiden. Tieners zullen bovenal geagiteerd worden wanneer ze erachter komen dat ze binnenkort 80.000 dollar in schuld staan, enkel door naar school te gaan."

NieuwsFilm

meest populair