Where to Invade Next (2015)

Prepare to be liberated

Documentairemaker Michael Moore is onverminderd kritisch op de Verenigde Staten, maar uit dat ditmaal met aanstekelijke zelfspot en optimisme.
play

6,8 details

  • 120 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

De film zou een verbazingwekkend positieve toekomstblik hebben op bepaalde sociale programma's en het beleid in landen buiten de Verenigde Staten, die vervolgens met het beleid van Amerika worden vergeleken. Daarnaast moet de documentaire grappiger en minder belerend zijn dan een aantal van Moore's voorgaande projecten.

Regie
Michael Moore
Cast
Michael Moore, Tim Walker, Krista Kiuru.
Release
10.09.2015
Release NL
24.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Moore | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2015

Hij kan inmiddels de meest cynische cineast van de Verenigde Staten worden genoemd. Met zijn fel-kritische documentaires als Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 en Sicko, maakte Michael Moore korte metten met de Amerikaanse samenleving en politiek. En aan de titel van zijn nieuwste documentaire te zien, is hij daar nog niet klaar mee. Toch is Where to Invade Next veel vriendelijker en optimistischer dan je zou verwachten.

De titel verwijst naar Moores lange running gag die hij in het begin van zijn film uitlegt. In de stijl van zijn eigen overheid zal hij landen binnenvallen om daar uiteindelijk zelf beter van te worden. Maar dan wel op een vredelievende manier. Met alleen een Amerikaanse vlag als wapen gaat hij op zoek naar de mooiste stukjes cultuur en politiek ter wereld, om die met zijn vlag te confisqueren en mee naar huis te nemen. Een leuke speelse vondst, die Moore de gelegenheid geeft om vooral Europa een veer in de kont te steken en terloops - hoe kan het ook anders - sneren uit te delen naar de VS.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Where to Invade Next Nieuwsberichten