John Goodman aan 'Valérian and the City of a Thousand Planets' toegevoegd

John Goodman aan 'Valérian and the City of a Thousand Planets' toegevoegd

Luc Bessons grootschalige sciencefiction onderneming met een prijskaartje van 180 miljoen dollar.

Een paar dagen terug vernamen we nog dat Ethan Hawke aan Luc Bessons Valérian and the City of a Thousand Planets was toegevoegd, nu is de cast wederom gegroeid met een nieuwe naam: John Goodman. Hij voegt zich toe bij enkele opvallende namen, waaronder Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen en Rihanna Fenty. We zullen Goodman echter niet te zien krijgen, volgens The Wrap zal hij de stem van een buitenaards wezen inspreken. Echt vreemd is dat ook niet, aangezien Besson aangegeven heeft zo weinig mogelijk mensen in zijn avontuur te willen zien. Vijf maar.

De mondvolle titel is afkomstig van de Franse stripreeks genaamd Valérian and Laureline. Deze komt uit 1967 en is gemaakt door Pierre Christin en Jean-Claude Mézières. De serie kwam tot zijn einde in 2010. Het verhaal speelt zich af in de 28ste eeuw, waar tijdreizen de gang van zaken is. DeHaan vervult de titelrol, een agent die voor de Spatio-Temporal Service werkt, samen met zijn roodharige collega Laureline (Delevinge). Samen reizen zij door de tijd, in opdracht van hun meerderen, om de mensheid tegen vijandelijke tijdreizigers te beschermen die paradoxen kunnen creëren. Clive Owen treedt op als ene Commandant Arün Filitt.

EuropaCorp zal de operatie produceren, financieren en distribueren. Besson heeft zo'n 180 miljoen dollar tot zijn beschikking staan om de wereld van Valérian naar het witte doek te transporteren, wat hij samen met Weta Digital, Rodeo FX en Industrial Light & Magic zal doen. De Fransman heeft aangegeven in januari te willen beginnen met de productie, zodat filmliefhebbers de sciencefiction vanaf 21 juli 2017 in de bioscoop kunnen bezichtigen.



NieuwsFilm

meest populair