Algemeen

John Goodman aan 'Valérian and the City of a Thousand Planets' toegevoegd

Luc Bessons grootschalige sciencefiction onderneming met een prijskaartje van 180 miljoen dollar.

door Rik Timmer om 14:53 in Algemeen
Een paar dagen terug vernamen we nog dat Ethan Hawke aan Luc Bessons Valérian and the City of a Thousand Planets was toegevoegd, nu is de cast wederom gegroeid met een nieuwe naam: John Goodman. Hij voegt zich toe bij enkele opvallende namen, waaronder Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen en Rihanna Fenty. We zullen Goodman echter niet te zien krijgen, volgens The Wrap zal hij de stem van een buitenaards wezen inspreken. Echt vreemd is dat ook niet, aangezien Besson aangegeven heeft zo weinig mogelijk mensen in zijn avontuur te willen zien. Vijf maar.

De mondvolle titel is afkomstig van de Franse stripreeks genaamd Valérian and Laureline. Deze komt uit 1967 en is gemaakt door Pierre Christin en Jean-Claude Mézières. De serie kwam tot zijn einde in 2010. Het verhaal speelt zich af in de 28ste eeuw, waar tijdreizen de gang van zaken is. DeHaan vervult de titelrol, een agent die voor de Spatio-Temporal Service werkt, samen met zijn roodharige collega Laureline (Delevinge). Samen reizen zij door de tijd, in opdracht van hun meerderen, om de mensheid tegen vijandelijke tijdreizigers te beschermen die paradoxen kunnen creëren. Clive Owen treedt op als ene Commandant Arün Filitt.

EuropaCorp zal de operatie produceren, financieren en distribueren. Besson heeft zo'n 180 miljoen dollar tot zijn beschikking staan om de wereld van Valérian naar het witte doek te transporteren, wat hij samen met Weta Digital, Rodeo FX en Industrial Light & Magic zal doen. De Fransman heeft aangegeven in januari te willen beginnen met de productie, zodat filmliefhebbers de sciencefiction vanaf 21 juli 2017 in de bioscoop kunnen bezichtigen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Damn, vind dat nogal een onderneming voor Luc Besson. Aardige regisseur met wat leuke titels op zijn naam, maar allen toch niet super hoogstaand?

eltorro

Avatar

PRIME "Damn, vind dat nogal een onderneming voor Luc Besson. Aardige regisseur met wat leuke titels op zijn naam, maar allen toch niet super hoogstaand?"
Ik weet het niet, tussen al die leuke titels zitten een paar hele sterke films in. En een big budget film is voor hem geen onbekend terrein. En liever een regisseur die bijna altijd een redelijke film aflevert, dan dat het een grote gok wordt.

Thiver

Avatar

Van alle films die Besson heeft gemaakt, sla ik alleen Léon hoog aan. Neemt niet weg dat in zijn oeuvre wel degelijk andere interessante projecten te vinden zijn, zelfs al zijn die niet allemaal even goed geslaagd. Ik zou het dan ook toejuichen als hij terugkeert naar de ambities die films als The Fifth Element en Joan of Arc voortbrachten.

DeMuizenkoning

Avatar

eltorro "Ik weet het niet, tussen al die leuke titels zitten een paar hele sterke films in. En een big budget film is voor hem geen onbekend terrein. En liever een regisseur die bijna altijd een redelijke film aflevert, dan dat het een grote gok wordt."


Tja ben het meer eens met PRIME en Thiver; vind eerlijk gezegd weinig van Luc Besson's werk echt goed, 'Léon' is dan natuurlijk wel een klassieker maar buiten dat heeft hij in mijn ogen nooit meer echt een top film geleverd, al helemaal de laatste tijd/jaren. 180 miljoen is heel wat en hij kan er wat moois van maken, maar ik vind de cast nou niet echt zo geweldig. (Geen echte grote bekendheden die alleen al dankzij hun naam mensen naar de cinema krijgen.) Het is nog vroeg om nu te oordelen maar ben nogal sceptisch hierover, verwacht er niet heel veel van (al hoop ik dat ik ernaast zit.)

benjamin

Avatar

eltorro "En liever een regisseur die bijna altijd een redelijke film aflevert, dan dat het een grote gok wordt."
Dat is niet direct een argument ten voordele van Luc Besson.

Thiver

Avatar

DeMuizenkoning "...maar ik vind de cast nou niet echt zo geweldig. (Geen echte grote bekendheden die alleen al dankzij hun naam mensen naar de cinema krijgen.)"

Dat had je met Bruce Willis in The Fifth Element dan weer wel, maar die bleek uiteindelijk redelijk inwisselbaar.

eltorro

Avatar

benjamin "Dat is niet direct een argument ten voordele van Luc Besson."
Ik zeg ook niet dat het een geweldige regisseur is. Maar persoonlijk heb ik liever een regisseur, waarvan ik minimaal van weet dat het een vermakelijk film wordt.

nieuwslaatste nieuws

meest populair