Henry Cavill en Ben Affleck over 'Batman v Superman: Dawn of Justice'

Henry Cavill en Ben Affleck over 'Batman v Superman: Dawn of Justice'

Ze vertellen hoe hun incarnaties van de superhelden zullen verschillen van vorige versies.

Het Franse tijdschrift Studio CIne Live heeft (via Batman News) een groot artikel vrijgegeven over Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice. Dit artikel bestaat onder andere uit nieuwe interviews met de belangrijkste castleden van de film. Ben Affleck sprak zich ten eerste uit over zijn versie van de Batman, die vooral veel gemeen zal hebben met Frank Millers versie uit de graphic novel The Dark Knight Returns:



Affleck onthulde ook dat zijn kostuum tijdens veel van de opnames geen armen hadden, maar dat hij in plaats daarvan bewegingssensors droeg, waarmee de rest van het kostuum met de computer wordt gegenereerd. Hiermee kon hij zijn armen vrij bewegen zonder als een robot over te komen tijdens vechtscenes. De acteur liet zich vervolgens nog uit over Jesse Eisenbergs acteerprestatie als Lex Luthor:

''Het personage is een combinatie van Chris Terrio's script en Jesse Eisenbergs acteerprestatie. Ik vind Luthor het meest interessante personage in de film. Hij verschilt behoorlijk van wat we eerder van hem hebben gezien. Hij is realistisch en uitzonderlijk. Dit type film is zo goed als zijn schurk. The Dark Knight was zo briljant door Heath Ledgers Joker en Jesse verbetert de film met elke scene waar hij een aandeel in heeft. Hij is verre van een eendimensionale schurk.''

Naast Affleck kwam ook Henry Cavill aan bod, die onthulde hoe zijn Clark Kent zal verschillen van Christopher Reeve's klunzige versie:

''De vergelijking met Christopher Reeve's Clark Kent is natuurlijk onvermijdelijk. Mijn Clark Kent probeert zo min mogelijk op te vallen. Als je ongemakkelijk en klunzig gaat doen, zul je juist opvallen bij mensen, en zo word je dus juist opgemerkt. Een bril is niet de beste vermomming, weet je. Hij wil je laten denken dat niemand zou geloven dat juist hij Superman kan zijn.''

Batman v Superman: Dawn of Justice draait vanaf 24 maart 2016 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair