Klassieke tv- tip: 'The Seven year Itch' met Marilyn Monroe

Klassieke tv- tip: 'The Seven year Itch' met Marilyn Monroe

Film met de klassieke jurkscène is 9 januari om 15.35 te zien op één.

Een van de meest iconische beelden uit de filmgeschiedenis is die van Marilyn Monroe met een opwaaiende witte jurk. Deze is afkomstig uit een scène uit de komedie The Seven Year Itch uit 1954, gemaakt op het hoogtepunt van haar roem.

In deze film besluit Richard zijn vrouw Helen en hun zoontje Ricky een tijdje naar Maine te sturen, om te ontsnappen aan de hoge temperaturen in New York. Richard moet echter in de stad blijven om te werken. Met het gezin op vakantie, heeft hij het rijk alleen. Dan ontmoet hij 'The Girl'. Zij heeft het appartement boven dat van zijn gezin tijdelijk gehuurd.

Het hart van Richard gaat meteen sneller kloppen, want deze meid vindt hij ongelofelijk aantrekkelijk. Zij heeft dit door haar naïviteit niet door en brengt voor de gezelligheid tijd met Richard door. Sherman begint echter steeds verder te fantaseren en verandert langzaam maar zeker in een nerveus wrak.

The Seven Year Itch is nog altijd een leuke komedie om te zien, vanwege het leuke typetje van het domme blondje dat Monroe erin neerzet en het grappige script van Billy Wilder (gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk), die de film ook regisseerde. Uiteraard alleen al vanwege die iconische scène verplichte kost voor de filmliefhebber. De film is zaterdag 9 januari om 15.35 te zien op één.



NieuwsFilm

meest populair