Han Solo-film speelt zich circa 10 jaar voor 'Star Wars: A New Hope' af

Han Solo-film speelt zich circa 10 jaar voor 'Star Wars: A New Hope' af

Scriptschrijver Lawrence Kasdan belooft dat we geen volledig origins-verhaal krijgen.

Midden 2015 werd bekend dat Phil Lord en Christopher Miller aan de slag gaan met de Star Wars Anthology-film rond het personage Han Solo, in vier bestaande delen gespeeld door Harrison Ford. In een gesprek met Indiewire liet Star Wars-schrijver Lawrence Kasdan e.e.a. weten over de Han Solo-film.

Tijdens het interview liet Kasdan weten dat de spin-off prequel zich ongeveer 10 jaar voor Star Wars: A New Hope (1977) gaat afspelen:

"De film zal niet gaan over waar hij is geboren en hoe hij is opgegroeid. Ik denk dat het zal gaan over wie hij 10 jaar eerder was. Misschien iets eerder, je krijgt een korte indruk. Maar Kurosawa zei ooit dat helden degenen zijn die blijven veranderen en dat de vijanden vergrendeld en versteend zijn in wat ze zijn. Harrison geeft gestalte aan iemand die nog steeds niet helemaal tevreden is met wie hij is."

Uiteraard zijn er al de nodige verhalen verschenen rond de jongere jaren van Han Solo. In 'The Han Solo Trilogy' wordt hij afgebeeld als een jonge zakkenroller en een geduchte racepiloot. Han Solo: A Star Wars Story staat gepland voor 24 mei 2018.



NieuwsFilm

meest populair