Blu-Ray Review: We Are Your Friends

Blu-Ray Review: We Are Your Friends

Zeer basic uitgave, maar wat maakt het uit: Emily Ratajkowski is zowat de gehele film dansend te zien.


Regie: Max Joseph | Cast: Zac Efron (Cole Carter), Emily Ratajkowski (Sophie), Wes Bentley (James), Johnny Weston (Mason), Shiloh Fernandez (Ollie), Alex Shaffer (Squirrel), Jon Bernthal (Paige) e.a. | Speelduur: 96 minuten | Bioscooprelease: 27 augustus 2015 | FilmTotaal recensie: We Are Your Friends

Een handjevol films wist in slechts één weekend meer dan $200 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa. Daartegenover staan films die enorm teleurstelden terwijl ze wel in vele bioscopen tegelijkertijd in première gingen. De muzikale jongensdroom We Are Your Friends uit 2015 maakte het wel erg bont. De debuutfilm van Max Joseph debuteerde in ruim 2.300 Noord-Amerikaanse filmtheaters - ongeveer de helft van het aantal theaters waarin Jurassic World debuteerde -, maar wist gemiddeld $758 per locatie op te halen. Slechts een paar films wisten het ooit slechter te doen bij een debuut in 2.000+ bioscopen.

Is We Are Your Friends daarmee ook een slechte film? Niet echt, maar het geheel stelt ook niet zo heel veel voor. Zac Efron heeft beter laten en het verhaaltje is basic. Maar diegenen die van housemuziek en Emily Ratajkowski houden, komen prima aan hun trekken. Uiteindelijk wist de $2 miljoen kostende film alsnog een kleine $10 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa. Onlangs verscheen We Are Your Friends op Blu-ray.

Synopsis

Overdag hangt de 23-jarige Cole rond met zijn vrienden maar ’s avonds werkt hij aan die ene track die de wereld hem wereldberoemd moet maken. Alles verandert wanneer hij bevriend raakt met de coole James, een succesvolle DJ die hem onder zijn hoede neemt. James belooft de dromen van Cole waar te maken, maar dan valt Cole op Sophie, de jongere vriendin van James.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is We Are Your Friends redelijk "rotten" met 41 procent. De IMDb noteert een iets betere 6,0 na ruim twaalfduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal hebben het muzikale drama nog niet beoordeeld (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau kwam tot 2,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Zelf naar de wereldpremière geweest in Lomme (die Emily, my god). Vond het een aardige film maar niet meer dan dat. Aanrader voor een bepaalde leeftijdscategorie. - Maluku1992

Box Office

Het productiebudget van We Are Your Friends bedroeg zo'n $2 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de "DJ-film" een magere $1,7 miljoen en eindigde na vier weken op een niet veel betere $3,6 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een redelijke $9,4 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op zo'n 3 ton in euro's.

[/url]
Film: We Are Your Friends | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: trailers | EAN: 8717418463519 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Blu-ray | Met dank aan: Walt Disney Studios Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van We Are Your Friends zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een aangepaste versie van een van de [url=http://www.impawards.com/2015/we_are_your_friends_ver7.html]posters
, waarop de filmtitel heel anders is geplaatst.

Beeld & geluid

Deze uitgave laat tijdens scènes in daglicht een prima indruk achter, met een prima scherpte en redelijke kleuren, al hadden deze mogelijk iets feller gekund. Zeker als de beelden worden afzet tegen de trailers en de affiches, dan toont de film via deze HD-uitgave zo nu en dan wat mat. In de donkere scènes duikt er helaas onnodige ruis op en vooral dat is erg jammer. Gelukkig zorgt de DTS-HD surround geluidstrack ervoor dat de vele housemuziek je (huis)kamer vult en de dialoog prima volgbaar blijft.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks trakteert de fan niet op aanvullend bonusmateriaal en dit lijkt een gemiste kans aangezien er online heel wat featurettes over allerlei aspecten te vinden zijn. To bad. Mocht het enige troost bieden: er zijn wel enkele promotionele trailers van andere Dutch FilmWorks-uitgaven te zien.

Luchtige wegkijker over een grote jongensdroom; op een kale Blu-ray uitgave

Vele duizenden jongeren dromen ervan om de nieuwe Hardwell te worden, maar uiteindelijk moeten ze aansluiten op de dansvloer. Uiteraard is hier helemaal niets mis mee en daarom is We Are Your Friends een leuk wegkijkertje als je iets met Dj-en, house en/of Emily Ratajkowski hebt. De Blu-ray uitgave van de film is verder ronduit basic. Hieronder de online BTS-featurette met de Nederlandse DJ Nicky Romero:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair