Wie volledig uit zijn plaat wil gaan op de beats van Zac Efron is aan het juiste adres, maar inhoudelijk heeft deze succestocht van een aspirerend dj weinig te bieden.
play

5,2 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigd Koninkrijk

We Are Your Friends speelt zich af in de wereld van electronische muziek en het nachtleven in Hollywood. Een 23-jarige DJ met de naam Cole (Efron) vult zijn dagen in met zijn jeugdvrienden om 's nachts te werken aan die ene track die de wereld doet ontploffen. Dit verandert als hij James (Bentley) ontmoet. James is ook DJ en neemt Cole onder zijn hoeden. Alles lijkt goed te gaan voor Cole, maar als hij valt voor de James' vriendin Sophie (Ratajkowski) zet hij alles op het spel.

Regie
Max Joseph
Cast
Zac Efron, Jon Bernthal, Wes Bentley, Emily Ratajkowski, Shiloh Fernandez, Jonny Weston, Jon Abrahams, Molly Hagan, Vanessa Lengies, Alicia Coppola, Wiley M. Pickett, Rebecca Forsythe, Alex Shaffer, Brittany Furlan, Joey Rudman.
Release
28.08.2015
Release NL
27.08.2015
Release DVD
22.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Max Joseph | Cast: Zac Efron (Cole Carter), Emily Ratajkowski (Sophie), Wes Bentley (James), Johnny Weston (Mason), Shiloh Fernandez (Ollie), Alex Shaffer (Squirrel), Jon Bernthal (Paige) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2015

”Alles wat je nodig hebt om het te kunnen maken als dj is een laptop, een klein beetje talent en één goede track. Dat is je ticket naar succes.” Zo luidt de boodschap die Cole Carter ons aan de opening van We Are Your Friends wil meegeven. Je zou die opmerking op kunnen vatten als een cynisch commentaar op de huidige staat van de EDM-scene, waarin de liefde voor de muziek tegenwoordig steeds vaker op de tweede plaats komt te staan en snel rijk worden nog het enige is wat lijkt te tellen. Het tegendeel blijkt echter waar: Cole en zijn kameraden zijn juist de exacte belichaming van bovenstaande strekking. Met glinsterende dollartekens in hun ogen heeft het viertal slechts één doel voor ogen: zo snel mogelijk de top bereiken.

Over de eerste twee vereisten die genoemd worden voor de weg naar beroemdheid beschikt Cole in ieder geval al. Dat beetje talent wordt ook opgepikt door dj James Reed (gespeeld door Wes Bentley), die al een gevestigde naam is binnen de industrie. De eigenzinnige veteraan neemt Cole als protegé onder zijn hoede en samen gaat het tweetal op zoek naar de laatste ontbrekende stap naar het succes: de juiste hit. Helaas liggen er nog een aantal obstakels in de weg voor onze hoofdpersoon dit punt weet te bereiken, zoals Coles onstuimige vriendengroep – een drietal fraaie exemplaren van leeghoofdige ‘bro’s’ met een voorliefde voor drugs en asociaal gedrag – en zijn gevoelens voor Sophie, de bloedmooie assistente én vriendin van zijn mentor James.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

We Are Your Friends Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

We Are Your Friends

acties