Blu-Ray Review: Knock Knock

Blu-Ray Review: Knock Knock

Doorsnee uitgave van de volgende gekkigheid van Eli Roth.


Regie: Eli Roth | Cast: Keanu Reeves (Evan), Lorenza Izzo (Genesis), Ana de Armas (Bel), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Bioscooprelease: 3 september 2015 | FilmTotaal recensie: Knock Knock

Hoe leuk zou het zijn voor de meeste mannen: de deur bel gaat, je doet de voordeur open en je ziet twee kletsnatte mooie vrouwen die vervolgens ook even binnen willen komen. De gekke geest van Eli Roth zag hierin wel wat voor zijn volgende horrorfilm. In Knock Knock waren het Lorenza Izzo en Ana de Armas die aanbelden, de arme Keanu Reeves deed de deur open. Ondanks het aanlokkelijke gegeven, werd de horrorthriller geen daverend succes.

Voor wie Roth ondertussen een beetje kent, weet dat zijn films (geregisseerd of geproduceerd) graag heftig zijn. Denk aan Hostel, maar ook Cabin Fever. Met Knock Knock weet Roth in ieder geval ook weer op te vallen, al zag het merendeel van het publiek en de critici het niet zo zitten met de film. Onlangs verscheen de Blu-ray uitgave.

Synopsis

Evan Webber is architect en woont met zijn lieve vrouw en twee jonge kinderen in een mooi huis in Californië. Als zijn gezin een weekendje naar het strand gaat, blijft hij thuis werken. Het regent, hij is alleen en luistert naar muziek als op de deur wordt geklopt. Op de stoep staan twee mooie meiden. Ze zijn doorweekt, verdwaald en willen graag even opwarmen en zijn telefoon gebruiken.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Knock Knock flink "rotten" met 32 procent. De IMDb noteert een even zo matige 4,9 na ruim 32 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorthriller met een nog iets mindere 4,0 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau kwam tot 1,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Erg vermakelijke film vond ik dit. Ik vond Keanu best wel redelijk goed spelen, anders wat hier verondersteld wordt, maar de meiden stelen echter de show door in de 2de helft een volledige metamorfose van vamp tot volledig verknipte psychopaten te ondergaan... - Chrissie107

Box Office

Het productiebudget van Knock Knock bedroeg zo'n $3 miljoen. In de States heeft de film nauwelijks het witte doek gezien. In slechts 22 theaters werd er een bedenkelijke $36,336 opgehaald. Wereldwijd was de opbrengst nog enigszins oké, met zo'n $4,6 miljoen. In Nederland kwam de opbrengst tot nog geen ton in dollars.

[/url]
Film: Knock Knock | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: geen | EAN: 8715664117040 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Knock Knock zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de opmaak van de Duitse [url=http://www.impawards.com/2015/knock_knock_ver6.html]filmposter
. Op de achterkant van de hoes valt te lezen dat de recensent van Empire de film maar liefst vier sterren heeft gegeven.

Beeld & geluid

Met mooie volle kleuren ziet het geheel er netjes uit. Ook de scherpte is doorgaans goed en de donkere scènes en het bijhorende detailbehoud pakken ook prima uit. Wel is er de nodige ruis aanwezig en dit zorgt ervoor dat het beeld niet optimaal rendeert. Desondanks is het een redelijke uitgave van Dutch FilmWorks, die ook een nette DTS-HD geluidstrack heeft. Al is dit uiteraard niet de film die het direct moet hebben van het geluid.

Bonusmateriaal

Gezien de matige financiële prestaties van de film, vond Dutch Filmworks het vermoedelijk niet nodig om bonusmateriaal toe te voegen. Er zijn alleen drie promotionele trailers te zien voor andere uitgaven van de Nederlandse distributeur.

Aardige boksfilm, maar te mager om echt op te vallen; op een basic Blu-ray uitgave

Als je een film van Eli Roth aanzet, dan moet je niet verwachten dat je een standaard verhaaltje voorgeschoteld krijgt. Het is een beetje hetzelfde als met de films van Quentin Tarantino: er zijn bepaalde ingrediënten. Bij Knock Knock is dat niet anders en als je dat in je achterhoofd houdt, dan is de film eigenlijk nog best vermakelijk, uiteraard niet memorabel. Van Roth verscheen verleden jaar ook het eveneens matig ontvangen The Green Inferno en hij werkt op dit moment aan Meg, een horrorfilm met een ruim 20 meter lange haai.

De Blu-ray van Knock Knock is in alles basic. Hieronder de online featurette 'Behind the Scenes' van ScreenSlam:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair