Blu-ray

Blu-ray recensie: 'Trainwreck'

Hoogstandje van Universal.

door Jim Pedd om 08:47 in Blu-rayRegie: Judd Apatow | Cast: Amy Schumer (Amy), Colin Quinn (Gordon), John Cena (Steven), Dave Attell (Noam), Vanessa Bayer (Nikki) | FT-recensie: 3,5 ster | Release: 27 augustus | Speelduur: 125 minuten

Judd Apatow en Amy Schumer begonnen in augustus 2013 met hun samenwerking aan Trainwreck. Het duo werkte samen aan een film, gebaseerd op een scenario van Schumer zelf. Dat was uiteraard een succes: Films van Schumer doen het in de Verenigde Staten over het algemeen erg goed. In de rest van de wereld minder, maar ze blijven gelukkig wel grappig.

Al sinds ze een klein meisje was heeft Amy (Amy Schumer) moeten horen van haar deugniet van een vader dat monogamie niet iets realistisch is. Nu schrijft Amy artikelen voor een tijdschrift en leeft ze volgens de motto van haar vader; ongeremd en vrij van verstikkende, saaie, romantische relaties. In de werkelijkheid zit Amy eigenlijk in een sleur. Ze merkt dat ze begint te vallen voor het onderwerp waar ze een artikel over aan het schrijven is, namelijk een charmante en succesvolle sportarts genaamd Aaron Conners. Amy begint haarzelf af te vragen of er, dankzij de sportarts die haar erg leuk vind, meer zit in relaties dan zij altijd had gedacht.Waardering

Op RottenTomatoes heeft Trainwreck gemiddeld een score van 7,1. Critici geven de film dus ongeveer drie en een halve ster volgens de site. De humor is scherp, de personages zijn realistisch en het is weer een hilarisch werk van Schumer, lijkt de consensus te zijn. Onze eigen Arjan Welles was in zijn recensie ongeveer net zo positief en gaf ook 3,5 ster.

Het publiek is gemiddeld gezien minder positief. Op IMDb heeft de film gemiddeld een 6,4. Er werd meer dan 69 duizend keer gestemd. De meeste mensen gaven een 7 (26,5%), de anderen een 6 (21,4%) en een 8 (15,6%). Op FilmTotaal is vijf keer gestemd en staat de film op een 5,4.

Box Office

Wat we eerder al schreven: films van Schumer doen het vooral in de VS erg goed. Trainwreck kostte 35 miljoen dollar om te maken en leverde in het thuisland van Schumer 110 miljoen dollar op. De rest van de wereld bleek nog eens goed voor 29 miljoen dollar, waarmee het toaal op 139,5 miljoen dollar uitkomt. Vooral in Australië (9,6 miljoen), Duitsland (3,4 miljoen) en het Verenigd Koninkrijk (4,3 miljoen) was de film een succes. In Nederland minder: hier werd 402.957 euro opgehaald.
Blu-ray: Trainwreck | Discs 1 | Retail release: december 2015 | Beeld: 1080p | Geluid:: Engels DTS-HD 5.1; Frans, Spaans, Italiaans DTS Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels e.a. | EAN: 5-053083-057480 | Met dank aan: Universal

Trainwreck wordt in een reguliere keepcase aangeleverd. Voorop zien we crazy amy, die overduidelijk aan het drinken is. Achterop verder een synopsis en de gebruikelijke technische details, evenals wat foto’s uit de film. Verder staan ook de bonusfeatures gespecificeerd: een gag reel, verwijderde scènes en verlengde scènes.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van de film is goed. Details zijn precies, gezichten tonen ook kleine imperfecties en de lijnen van objecten die in focus gebracht worden zijn altijd scherp. De kleuren zijn overigens niet helemaal natuurlijk: ze zijn ietwat aan de gele kant. Het geluid is verder erg goed. Muziek maakt een belangrijk onderdeel uit van de film en is goed te horen. Maar gelukkig wordt het dialoog niet overstemd, waarmee de productie goed te volgen is. Een hoogstandje dus van Universal.

Extra’s

Er zitten niet veel extra's op de uitgave. Je treft allereerst een UV-blaadje aan, waarmee je de film altijd en overal kan kijken. Verder zijn er veel verwijderde en verlengde scènes, meer dan twintig in totaal. Er is veel uit de productie gehaald, dus voor de liefhebber is dit een erg leuke toevoeging.

Conclusie: Hoogstandje van Universal

De nieuwe Amy Schumer is nu in Nederland op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar. De film krijg van Universal Pictures een nette uitgave en is goed te bekijken. De balans tussen muziek en dialoog is goed en nergens wordt het dialoog overstemd. Tot slot komt de uitgave vol met verwijderde scènes, die de uitgave erg de moeite waard maken.Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Na alle lovende kritieken over de film en diens ster vield eze allemaal maar tegen. Was ook te verwachten met Judd Apatow aan het roer. Saai en niet grappig.

benjamin

Avatar

Heb de indruk dat er iets is foutgelopen hier.

Jim

Avatar

benjamin "Heb de indruk dat er iets is foutgelopen hier."

Zeg dat wel!

NieuwsFilm

meest populair