Trainwreck (2015)

All aboard

De eerste speelfilm van en met Amy Schumer is op momenten hilarisch, maar romantiek maakt soms meer kapot dan haar lief is.
play

6,4 details

  • 125 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
125 Min Verenigde Staten

Een vrouw die allergisch is voor serieuze relaties en alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Sterker nog, als het aan haar ligt haakt ze meestal al af na de eerste date. Op een dag komt er een knappe dokter (Bill Hader) op haar pad en lijkt het einde van haar ongecompliceerde leventje in zicht.

Regie
Judd Apatow
Cast
Tilda Swinton, John Cena, Randall Park, Amy Schumer, Colin Quinn, Devin Fabry, Carla Oudin, Dave Attell, Vanessa Bayer, Josh Segarra, Dan Soder, Robert E. Torres, Bobby Kelly, Ryan Farrell, Jim Florentine.
Release
17.07.2015
Release NL
27.08.2015
Release DVD
29.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Judd Apatow | Cast: Amy Schumer (Amy), Bill Hader (Aaron), Brie Larson (Kim), Colin Quinn (Gordon), Tilda Swinton (Dianna), Vanessa Bayer (Nikki), Ezra Miller (Donals). LeBron James (zichzelf), Daniel Radcliffe (The Dogwalker), Marisa Tomei (The Dog Owner), e.a. Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2015

De in de Big Apple geboren en getogen comédienne Amy Schumer is in ons land vooral bekend geworden van de sitcom Inside Amy Schumer die wordt uitgezonden op het televisiekanaal Comedy Central. In haar thuisland geniet de dertiger een grotere bekendheid en klom ze ook het podium op voor haar stand-upshow. De populariteit van Schumer laat zich gemakkelijk verklaren. Naast haar onovertroffen gevoel voor humor is ze een vrouw met wie het gemakkelijk identificeren is. Ze ziet er uit zoals normale vrouwen eruit zien die niet voor elke spier in hun lichaam een personal trainer hebben. In dit geval een compliment, want ze loopt niet rond in maatje zesendertig en straalt de ongemakken uit die bij het normale leven horen. Het is eigenlijk verwonderlijk dat de actrice pas dit jaar het witte doek weet te vinden. Ze debuteert als speelfilmactrice in het zelfgeschreven Trainwreck naar regie van – hoe kan het ook eigenlijk anders – Judd Apatow.

Schumer lijkt dicht bij zichzelf gebleven te zijn in haar rol van getroebleerde journaliste. Zo loopt ze in Apatows romkom naturel rond met net niet helemaal keurig netjes aangebrachte (oog)make-up. Geloof het of niet, maar haar personage Amy is een echte mannenverslindster. Er gelden voor Amy echter wel een aantal heel duidelijke regels die ze aan haar bedpartners dicteert. Zo moeten de mannen niet verwachten dat ze ’s morgens vroeg een boterham met pindakaas voor ze smeert. Lepeltje-lepeltje liggen is er ook niet bij, want dat is maar een oncomfortabele positie. Zelfs haar opgepompte spierbundel van een vriendje heeft niet door dat hij slechts één van Amy’s scharrels is. Ze is een dame die geen blad voor de mond neemt en uitgebreid de mannen en situaties in haar omgeving becommentarieert. Als Amy tijdens een redactievergadering van het met goedkope onderwerpen gevulde tijdschrift waar ze voor werkt een pitch van een collega weghoont krijgt ze de opdracht juist in de schoot geworpen. Amy heeft helemaal niets met sport, want wat is er nou zo bijzonder aan het kunnen mikken van een balletje in een net, maar uitgerekend zij mag een opkomend veelbelovend sportarts en -chirurg een diepte-interview afnemen. Het blijkt lastig voor de ambitieuze vrouw om werk en privé gescheiden te houden. Bovendien hijgt haar veeleisende hoofdredacteur Dianna voortduren in Amy’s nek met het vooruitzicht op een vette promotie en gaat het bergafwaarts met haar vader die in een duur verpleegtehuis is opgenomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Trainwreck Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Trainwreck

acties