Dagtip IFFR: Demolition

Dagtip IFFR: Demolition

Onvervalst drama, maar bij vlagen ook hilarische film met Jake Gyllenhaal en Naomi Watts.



Regie: Jean-Marc Vallée | Cast: Jake Gyllenhaal (Davis Mitchell), Naomi Watts (Karen Moreno), Heather Lind (Julia) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2015

Als gevolg van een tragisch auto-ongeluk verliest de succesvolle bankier Davis zijn vrouw. Ondanks druk van zijn schoonvader Phil om de boel bij elkaar te houden, begint de zorgvuldig opgebouwde wereld van Davis langzaam in elkaar te storten. Wat begint als een klachtenbrief naar de fabrikant van een snoepmachine verandert al snel in een reeks letters vol persoonlijke openbaringen.

De brieven die Davis schrijft komen onder de aandacht van klantenservicemedewerker Karen en de twee vormen al snel een persoonlijke band. Tegelijk begint hij, naar het motto van zijn schoonvader, met de grondige sloop van zijn huis: “als je iets wilt repareren, moet je het eerst uit elkaar halen.” En dat doet hij. Dit soort momenten, en de brieven die Davis schrijft, zorgen voor een bij vlagen hilarische film.

Tegelijk is Demolition, van Oscar-winnend regisseur Jean-Marc Vallée een onvervalst drama. Het rouwproces van een man die niet zeker weet hoe hij ermee om moet gaan staat centraal. De rol van Davis wordt ook sterk gedragen door Gyllenhaal en ook zijn tegenspeelster Naomi Watts weet te overtuigen. Het is een knappe film en een goede keus om je festival mee te beginnen.

Wanneer te zien

Donderdag 28 januari om 22:30 - 00:10 in Oude Luxor
Vrijdag 29 januari om 20:00 - 21:40 in de Doelen
Dinsdag 2 februari om 21:45 - 23:25 in Schouwburg

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2016 pagina voor meer verslaggeving, en op de overzichtspagina voor de films die we gezien en beoordeeld hebben.



NieuwsFilm

meest populair