Bang Gang (A Modern Love Story) [IFFR2016]

Bang Gang (A Modern Love Story) [IFFR2016]

Orgie's op de middelbare school.



Regie: Eva Husson | Cast: Finnegan Oldfield (Alex), Marilyn Lima (George), Lorenzo Lefèbvre (Gabriel), Daisy Broom (Laetitia), Fred Hotier (Nikita) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2015

De debuutfilm van regisseur Eva Husson draait volgens de aftiteling om een waargebeurd verhaal. Op een dag probeert de bijzonder verveelde Alex het meisje George naar bed te krijgen. Hij slaagt erin, door haar beste vriendin Laetitia lelijk te noemen. Niet veel later haalt hij hetzelfde trucje bij Laetitia uit, waarop George jaloers wordt. Ze besluit Alex jaloers te maken, wil hem voor zichzelf houden, en stelt tijdens een feestje voor dat iedereen aan een truth or dare-spelletje zonder truth meedoet. Het leidt tot een grote orgie, een concept dat meteen populair is bij de groep tieners, die zich er vervolgens met regelmaat mee bezig houden.

Regisseur Eva Husson misleidt de kijker enigszins aan het begin van de film. Het is aan Alex om de film met een voice-over te openen, waarin hij vertelt over de zomer van een hittegolf en van de Bang Gang. Maar daarna verlegt Husson de focus op andere personages, waaronder George, Laetitia en ook de introverte knul Gabriel. De wisseling zorgt ervoor dat je van iedereen een deel van de emoties meekrijgt, maar niet op een manier die echt boven de cliché uitstijgt.

Bang Gang krijgt daardoor nooit veel diepgang, maar dat neemt niet weg dat het een bij vlagen erg humoristische en dromerige film is. Dat redt het geheel, al lijkt het zo nu en dan meer op een film die gewoon wat orgies laat zien om het laten zien daarvan, dan iets anders. Tegen het einde zijn er dan wat voice-overs die weergeven hoe iedereen er na de zomer vol seks voor staat, maar daarmee heb je de reflectie wel gehad.

[rating 3.5]

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2016 pagina voor meer verslaggeving, en op de overzichtspagina voor de films die we gezien en beoordeeld hebben.

NieuwsFilm

meest populair