Poll

POLL: Meest irritante komedie-acteur

Naar welke grappenmaker kun jij echt niet kijken?

door Bram de Groot om 22:21 in Poll
Als er één genre is waarin sommige acteurs enorm geliefd of juist enorm gehaat worden, dan is het wel het genre 'komedie'. In de POLL van deze week kijken we naar een aantal grote(re) namen die ons moeten doen schuddebuiken, met de vraag: welke komedie-acteur vind jij het meest irritant?

Van onderstaande namen zijn er heel wat aan te wijzen die enerzijds op handen worden gedragen door hun fans en anderzijds worden uitgekotst door mensen die niet kunnen lachen om hun grappen en andere streken. Denk maar aan namen als Jim Carrey, Adam Sandler en Will Ferrell en meer recentere komediesterren als Kevin Hart en Melissa McCarthy.

Hieronder tref je twintig namen. Uiteraard is het onmogelijk alle komedie-acteurs mee te nemen. Ook is ervoor gekozen om vooral te focussen op de nog actieve acteurs. Staat jouw meest irritante komedie-acteur er niet tussen? Selecteer 'Anders, namelijk...' en laat de naam achter op de gebruikelijke plaats.

Succes met stemmen35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Havoc

Avatar

Ik mis Jandino Asporaat

tk1989

Avatar

Om een of andere reden gaan mijn filmsmaak en comedy absoluut niet samen, dus de meeste uit dit lijstje kunnen me niet bekoren. Alleen Rogen kan ik wel om lachen. Maar zelfs Sandler vind ik niet zo tenenkrommend als Amy Schumer. Dat programma vond ik niets en Trainwreck deed de naam eer aan.

Evermind

Avatar

Oef, daar staan best wel een paar tussen die ik wil aankruisen. Sommigen werken me zo op de kriebels, brrr...

Ed Crane

Avatar

Rob Schneider.

Het leukst Will Ferrell en Seth Roger. Eigenlijk hebben op een paar na alle genoemde acteurs imo één of meerdere leuke films (en/ of series) gemaakt.

adofmirosch

Avatar

Jim Carrey is ook niet altijd grappig maar sommige films vind ik dan wel weer leuk.
Christmas carol,the Tru man show, dumb & dumber ,the grinch & the mask vind ik leuke films.

Ik vind het humor van Kevin hart niks, ben niet zo van de zwarte humor vind het heel druk en overdreven.
Jandino ook vreselijk.

adofmirosch

Avatar

Havoc "Ik mis Jandino Asporaat"Ulgh, snap niet dat mensen hem zo geweldig vinden.

Angelater

Avatar

Iedereen in dit lijstje heb ik weleens grappig gevonden, behalve Rebel Wilson en Tyler Perry. Russell Brand heeft z'n momenten, maar komt voornamelijk ook niet goed uit de verf.

bose

Avatar

Havoc "Ik mis Jandino Asporaat"


nederlandse comedy's zijn meestal tenenkrommend
jandino is misschien wel het beste voorbeeld hiervan

Moviemagic

Avatar

[size=18]Seth Rogen[/size] is toch wel de meest humorloze, irritante acteur. Echter zijn er een paar die heel erg nauw volgen.

Ed Crane

Avatar

Angelater "Iedereen in dit lijstje heb ik weleens grappig gevonden, behalve Rebel Wilson en Tyler Perry. Russell Brand heeft z'n momenten, maar komt voornamelijk ook niet goed uit de verf."


Russel Brand heeft imo vooral z'n momenten in interviews, dan kan kan 'ie soms erg scherp zijn::+

Ienstien965

Avatar

Te makkelijk deze, irritant kut ventje die Sandler :r Enne Eddie Murphy had er ook wel bij mogen staan hoor, ook tergend.

Hexagone

Avatar

Seth Rogen!!! Die pummel is geen acteur, speelt altijd zichzelf. Tenminste heeft Sandler al eens aangetoond dat ie onder goede directie ook wat kan (Punch Drunk Love).

centr1no

Avatar

Ik vind ze eigenlijk ondertussen allemaal wel irritant.
Maar dat komt omdat ze steevast in films spelen waar ze hetzelfde bekende typetje moeten doen, niet anders kunnen of te overdreven acteren.

Niet dat ik hem het meest irritant vind, maar ik mis Vince Vaughn in dit lijstje.

finalman

Avatar

Eigenlijk hoort Eddie Murphy ook in deze lijst.

Ed Crane

Avatar

centr1no "Ik vind ze eigenlijk ondertussen allemaal wel irritant.
Maar dat komt omdat ze steevast in films spelen waar ze hetzelfde bekende typetje moeten doen, niet anders kunnen of te overdreven acteren.

Niet dat ik hem het meest irritant vind, maar ik mis Vince Vaughn in dit lijstje."


Ja, maar eigenlijk ligt het niet alleen/ zozeer aan deze acteurs als je die slecht vindt; over het algemeen is Amerikaanse humor sowieso overdreven, vaak irritant en inferieur (wat cult dingen etc. uitgezonderd). The Coen Brothers bv. zijn zo goed/ een uitzondering omdat ze niet typisch amerikaanse humor maken.

SanneWinchester

Avatar

Ik zag Amy Schumer staan en hoefde niet eens verder het lijstje in te kijken. als ik alleen haar al zie word ik ongelukkig.

rick512

Avatar

Moeilijk, omdat veel acteurs wel meerdere malen slecht zijn geweest,
Maar ik ga voor David Spade(stond er niet in)

centr1no

Avatar

Ed Crane "Ja, maar eigenlijk ligt het niet alleen/ zozeer aan deze acteurs als je die slecht vindt; over het algemeen is Amerikaanse humor sowieso overdreven, vaak irritant en inferieur (wat cult dingen etc. uitgezonderd). The Coen Brothers bv. zijn zo goed/ een uitzondering omdat ze niet typisch amerikaanse humor maken."


Ik denk dat je de Coens sowieso als genre apart kunt noemen maar zij gebruiken in hun 'komische' films wel acteurs die daadwerkelijk kunnen acteren.
En het zijn inderdaad wel de acteurs die het meest stereotiep zijn in die typische amerikaanse puberfilms die bij mij de meeste irritatie opwekken ja.
Het zal misschien ook wat met leeftijd te maken hebben. Ik heb vroeger ook helemaal dubbel gelegen bij de eerste Ace Venture, Pet Detective en misschien is het een beetje het 'vroeger was alles beter' syndroom, maar ik wil Jim Carrey helemaal niet zien in Dub & Dumbererer 6.

Ed Crane

Avatar

centr1no "Ik denk dat je de Coens sowieso als genre apart kunt noemen maar zij gebruiken in hun 'komische' films wel acteurs die daadwerkelijk kunnen acteren.
En het zijn inderdaad wel de acteurs die het meest stereotiep zijn in die typische amerikaanse puberfilms die bij mij de meeste irritatie opwekken ja.
Het zal misschien ook wat met leeftijd te maken hebben. Ik heb vroeger ook helemaal dubbel gelegen bij de eerste Ace Venture, Pet Detective en misschien is het een beetje het 'vroeger was alles beter' syndroom, maar ik wil Jim Carrey helemaal niet zien in Dumb & Dumbererer 6."


Het zal ook voor een belangrijk deel vanwege het gebruik van andere acteurs zijn inderdaad, maar ook lijkt de humor van de Coens meer op Britse humor (al is het eigenlijk meer typisch Joodse humor). Tenminste, Stephen Fry legt hier denk ik erg goed uit wat er mis is met/ goedkoop is aan veel Amerikaanse humor door uit te leggen hoe Britse en Amerikaanse humor veelal van elkaar verschilt. Gaat niet altijd op natuurlijk, maar toch:

Baron Von Marlon

Avatar

Kevin Hart en Amy Schumer.
Al de rest kan ik best verdragen als ze een gepaste rol spelen.

YOLO

Avatar

Ik heb vele om uit te kiezen. Zoals b.v. Zach Galifianakis & Will Ferrell & Adam Sandler & Melissa McCarthy. Echter ze hebben ook in films gespeeld waar ze niet irritant waren of hetzelfde typetje spelen. Zelfs Birdman, Stranger Than Fiction & Spanglish. Dat soort films. Daarnaast zijn er aantal die ik niet zo irritant vind, zoals Amy Schumer, Anna Faris, Jack Black, Jim Carrey, Rebel Wilson, Russell Brand, Steve Carell.

Kom ik uit op Rob Schneider, Kevin James & Kevin Hart.
Maar ik geef Kevin Hart nog een klein beetje het voordeel van de twijfel d.m.v. The Secret Life of Pets als Snowball the rabbit. Hopelijk is hij dan voor de 1e keer echt grappig.

Moviemagic "[size=18]Seth Rogen[/size] is toch wel de meest humorloze, irritante acteur. Echter zijn er een paar die heel erg nauw volgen."
En ook hij speelde iig in 1 film waarvan die anders voor hem was, namelijk Jobs.

M.a.w. heel veel van die zogenaamde grappige acteurs zijn eigenlijk veel beter gezegd voor drama e.d.

McKelly

Avatar

Wauw, veel stemmen voor Adam Sandler. Moest in eerste instantie ook aan hem denken, maar als ik dan terug kijk naar films als happy gilmore en mr deeds, dan moet ik toch zeggen dat ik me erg heb vermaakt met die films.

Uiteindelijk voor Ben Stiller gegaan. Heb een bloedhekel aan Meet the parents en dat soort films met van die pijnlijke humor die dan moet worden weggelachen. En dat noemen ze dan komedie..

Goov25

Avatar

Komedies vind ik vrijwel nooit het bekijken waard, en hetzelfde geldt voor de acteurs die er in spelen. Of ik vind ze simpelweg niet grappig, zoals Adam Sandler, Russell Brand, Jack Black en Steve Carrel, of ik zit me verschrikkelijk aan ze te ergeren: Kevin Hart, Rebel Wilson, Melissa McCarthy en als koning de Ken Jeong. Hij wordt veel te vaak van stal gehaald, en ik vind hem werkelijk waar NOOIT grappig. Zijn hysterisch spel is nog nooit een waardevolle toevoeging geweest. Mijn stem is dus voor hem.
Ben Stiller en Jim Carrey hebben nog wel andere, redelijke rollen en kunnen nog best acteren, dus die zijn nog wel te pruimen. Maar eigenlijk zijn komedies gewoon niet aan mij besteed, liever een ander genre met wat grappige scenes erin.

Duikboot

Avatar

Die Baron Cohen kerel van Borat, waarom staat die er niet bij? Die vent die kan ik echt niet handelen...

Straka

Avatar

Vrijwel iedereen in die lijst heeft wel een bepaald komisch talent en gevoel voor timing. Meestal is sterk afhankelijk van de mensen waarmee ze werken of ze daadwerkelijk leuk zijn en ook is belangrijk of ze niet in een bepaald type blijven hangen. Sandler is duidelijk een voorbeeld van een iemand die enkel de nooit volwassen geworden puber speelt en dat blijft niet leuk.
De schrijvers van het materiaal zijn naar mijn mening het meest belangrijk en daarbij zie je dat het komisch potentieel in films zelden goed uit de verf komt. Zo is Ken Jeong is grappig in Community en slechts irritant in The Hangover. Simon Pegg en Edgar Wright gaat goed, Simon Pegg die het zonder Edgar Wright moet rooien slaat de plank nogal eens mis. Een komisch acteur op zich zelf is zelden enkel goed of slecht, de juiste samenwerking is vaak van doorslaggevend belang.

Blockbuster

Avatar

Eddie Murphy hoeft er niet bij hoor: Alles voor The Nutty Professor is gewoon top en wordt ook hoog gewaardeerd door critici en publiek. Iedereen die hierboven staat heeft alleen maar bagger gemaakt. Behalve Jim Carey, die was net als Murphy ook een tijdje heel leuk. Will Ferrell & Russell Brand kan ik ook niet uitstaan. Allemaal typisch Amerikaanse humor.

Ik heb Adam Sandler: om slechts één film kon ik een beetje lachen, dat was Big Daddy. Bij Rob Schneider is dat het geval met Deuce Bigalow: Male Gigolo.

Michael Cera wordt alleen maar ge-typecast als monotome nerd.

Kennen jullie Pauly Shore & Chris Farley. Die zijn pas erg.

benjamin

Avatar

Blockbuster "Iedereen die hierboven staat heeft alleen maar bagger gemaakt. "
St. Vincent, The Truman Show, The Royal Tenenbaums, Stranger Than Fiction, Birdman, Gone Girl, Foxcatcher en Punch-Drunk Love zijn dus allemaal voorbeelden van bagger?

RS87

Avatar

Gilbert gottfried staat er ook niet tussen. Maar hij is absoluut super irritant. Die stem alleen al... :r

Ienstien965

Avatar

Iedereen die op Jim Carrey heeft gestemd heeft blijkbaar nooit The Truman Show gezien...

bigmichiel

Avatar

Duidelijk, Ben Stiller. Het merendeel op de lijst is irritant, maar Ben Stiller is naast irritant ook gewoon een enorm slechte acteur. Krister Steward heeft nog meer gezichtsuitdrukkingen.

Stiller kijkt in iedere rol alsof hij je iedere moment helemaal kapot kan meppen.

Gluurbuur

Avatar

bigmichiel "Duidelijk, Ben Stiller. Het merendeel op de lijst is irritant, maar Ben Stiller is naast irritant ook gewoon een enorm slechte acteur. Krister Steward heeft nog meer gezichtsuitdrukkingen."


Ik ben blijkbaar één van de weinige die Stiller best wel ok vind geloof ik.
Adam Sandler, dat is pas een type waar ik pest chagerijnig van word.

bornnaughty

Avatar

Ed Crane "Russel Brand heeft imo vooral z'n momenten in interviews, dan kan kan 'ie soms erg scherp zijn::+"


Zoals je zegt is bijna elke acteur in dit lijstje in staat om een grappige film te maken, op voorwaarde dat er een goeie regisseur en script is.

Naar mijn mening staat Russel Brand toch op eenzame hoogte in dit lijstje. Het allerbeste script en fantastische regie kan deze man nog niet grappig maken volgens mij. Ik heb het interview gekeken in de hoop dat het mijn gedacht van de man zou veranderen, helaas is hij imo exact even irritant en ongrappig dan in zijn films.

NieuwsFilm

meest populair