Achtste Harry Potter-boek op komst

Achtste Harry Potter-boek op komst

En dus ook een film?



Het zou er nooit komen, beloofde schrijfster J.K. Rowling ons ooit: een achtste boek in de Harry Potter-franchise. Maar nu heeft ze via haar website Pottermore laten weten dat er een Special Rehearsal Edition van het script van haar toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child Parts I & II uitkomt. Dat toneelstuk speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen in Deathly Hallows af.

Het boek is een gedrukte oefenversie van het scenario van het toneelstuk, zoals dat er pakweg twee maanden voor de release voor staat. Het stuk gaat op 30 juli in première in het Verenigd Koninkrijk en een dag later gaat het boek in de verkoop. Op een nog te bepalen moment volgt dan een definitieve versie van het script.

Het verhaal van The Cursed Child speelt zich tien jaar na Deathly Hallows af. Harry is dan ambtenaar in het ministerie van Toverkunst en heeft een burnout. Hij worstelt daarbij ook met zijn verleden en de gevolgen van zijn immense roem voor zijn kinderen.

Dat er toch een nieuw boek in de franchise verschijnt is niet verrassend: wereldwijd werden er alleen al 450 miljoen exemplaren van de eerste zeven verkocht. Daarnaast waren de films bijzonder populair en is er een spin-off trilogie, Fantastic Beasts and Where to Find Them in de maak. Hiervan heeft Rowling het scenario geschreven, waarmee we toch de conclusie mogen trekken dat ze het niet los kan laten.

Of er een film van dit achtste verhaal komt weten we niet, maar Warner Bros. zal er natuurlijk wel om staan te springen.

NieuwsFilm

meest populair