Algemeen

Opnames 'Star Wars: Episode VIII' van start

En de opnames van Rogue One zijn nog niet afgerond...

door Jim Pedd om 12:12 in Algemeen
De opnames van Star Wars: Episode VIII zijn onder leiding van regisseur Rian Johnson van start gegaan. Dit werd onthuld door Disneys CEO Bob Iger, die eveneens liet weten dat het werk aan Episode IX ook al van start is gegaan. Er is daarnaast nog een verrassende update rond Rogue One: A Star Wars Story.

”De opnames van Star Wars: Episode VIII, het volgende hoofdstuk in de legendarische saga, zijn net van start gegaan en de film draait vanaf december 2017 in de bioscopen,” begon Iger. ”En de productie van Episode IX, een release gepland voor 2019, is ook van start gegaan.”

Verder blijken de opnames van Rogue One nog niet afgerond te zijn. Dat is enigszins opmerkelijk, want die gingen al in september van start. ”De opnames van Rogue One zijn praktisch afgerond, en we houden absoluut van wat we tot nu toe gezien hebben.”

Tot slot blijkt dat de geplande Han Solo-film nog altijd in mei 2018 in première moet gaan. Dat is ook een interessant bericht, aangezien Episode VIII verplaatst is van mei 2017 naar december dat jaar. De verwachting was dat voortaan alle nieuwe films in de franchise in die maand uit zouden komen. Dat blijkt dus niet het geval, hoewel Disney natuurlijk op een later moment de datum alsnog kan wijzigen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jim

Avatar

YOLO "Hoezo zijn de opnames van gestart gegaan?

Of had men het verkeerd en waren deze opnames voor Rogue One bedoeld?"

Dat was direct aansluitend op de opnames van TFA. Om meteen gebruik te kunnen maken van de in Ierland opgebouwde sets. De echte productie is nu dus pas van start.

starbass

Avatar

YOLO "Hoezo zijn de opnames van gestart gegaan?

Of had men het verkeerd en waren deze opnames voor Rogue One bedoeld?"


Als je TFA hebt gezien lijkt het me logisch dat ze meteen een opvolgend stukje VIII hier hebben opgenomen. Efficienter om het meteen achter elkaar te doen in dezelfde omstandigheden.

Of ze dachten dat het voor VIII was en het was nog gewoon voor VII.. kan ook.

YOLO

Avatar

starbass "Als je TFA hebt gezien lijkt het me logisch dat ze meteen een opvolgend stukje VIII hier hebben opgenomen. Efficienter om het meteen achter elkaar te doen in dezelfde omstandigheden."

Daarom vroeg ik mij dus ook af, waarom zegt Disney dat ze zijn begonnen met de opnames van VIII. Terwijl in september nog opnames zijn gemaakt.

En laat het toeval zijn dat in september ook de opnames van Rogue One is begonnen. En dan snap je hopelijk wel waarom ik dat allemaal afvroeg.

En ja ik heb TFA al tig keren gezien :P

starbass "Of ze dachten dat het voor VIII was en het was nog gewoon voor VII.. kan ook."
Zoals Jim al schreef. Het moeten pick-up shots/reshoots zijn geweest van TFA. Gezien de opnames van september kon het nog makkelijk.

ThEnd

Avatar

Het waren in september wel al opnames voor VIII, ze hadden een bepaald type weer/seizoen nodig. Dit is allemaal terug te vinden op sites als Makingstarwars.net en Starwarsnewsnet.com.

NieuwsFilm

meest populair