Opnames 'Star Wars: Episode VIII' van start

Opnames 'Star Wars: Episode VIII' van start

En de opnames van Rogue One zijn nog niet afgerond...

De opnames van Star Wars: Episode VIII zijn onder leiding van regisseur Rian Johnson van start gegaan. Dit werd onthuld door Disneys CEO Bob Iger, die eveneens liet weten dat het werk aan Episode IX ook al van start is gegaan. Er is daarnaast nog een verrassende update rond Rogue One: A Star Wars Story.

”De opnames van Star Wars: Episode VIII, het volgende hoofdstuk in de legendarische saga, zijn net van start gegaan en de film draait vanaf december 2017 in de bioscopen,” begon Iger. ”En de productie van Episode IX, een release gepland voor 2019, is ook van start gegaan.”

Verder blijken de opnames van Rogue One nog niet afgerond te zijn. Dat is enigszins opmerkelijk, want die gingen al in september van start. ”De opnames van Rogue One zijn praktisch afgerond, en we houden absoluut van wat we tot nu toe gezien hebben.”

Tot slot blijkt dat de geplande Han Solo-film nog altijd in mei 2018 in première moet gaan. Dat is ook een interessant bericht, aangezien Episode VIII verplaatst is van mei 2017 naar december dat jaar. De verwachting was dat voortaan alle nieuwe films in de franchise in die maand uit zouden komen. Dat blijkt dus niet het geval, hoewel Disney natuurlijk op een later moment de datum alsnog kan wijzigen.



NieuwsFilm

meest populair