Alles over 'Hail, Caesar!'

Alles over 'Hail, Caesar!'

De nieuwe film van de Coen Brothers!

Komende donderdag komt de film Hail, Caesar! uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 18 februari in première.

Hail, Caesar!Bekijk de afbeelding

Regie: Ethan Coen, George Clooney (Baird Whitlock), Josh Brolin (Eddie Mannix), Alden Ehrenreich (Hobie Doyle), Ralph Fiennes (Laurence Laurentz) e.a. | Scenario: Joel Coen, Ethan Coen | Speelduur: 106 minuten | Genres: Komedie, Mysterie | Kijkwijzer: 6

De film speelt zich af in de laatste jaren van het Gouden Tijdperk in Hollywood. Het verhaal beschrijft een dag van een ‘studio fixer’ die zich in allerlei bochten moet wringen om de problemen van de studio op te lossen.

De Numbskull trilogie

Hail, Caesar! is de vierde samenwerking tussen George Clooney en de Coen broertjes. Het is de derde en laatste film in de zogenaamde Numbskull Trilogy. Hierin speelt Clooney telkens een ander personage dat niet bijster intelligent is. De trilogie werd ingezet met O Brother, Where Art Thou? in 2000. Toen was er eigenlijk nog geen sprake van een trilogie, dat idee ontstond pas toen Clooney in Intolerable Cruelty in 2003 ook een hoofdrol kreeg.

Eerste reacties

Hail, Caesar! is goed ontvangen. Op RottenTomatoes staat de film op een score van 80%. Recensenten gaven de film gemiddeld een 7,1. "Met veel oog voor detail en een perfecte cast, leveren de Coen-brothers met Hail, Caesar! een heerlijke liefdesbrief aan het naoorlogse Hollywood af."

Box office prestaties

In de VS is Hail Caesar, dat 22 miljoen dollar kostte om te maken, al in première gegaan. Daar kon het geen vuist maken en werd de nieuwe Coen-brothers film overstemd door Kung Fu Panda 3. Desondanks heeft de productie ondertussen al 21,3 miljoen dollar opgehaald in de VS, waarmee het erop lijkt dat de film sowieso een kassucces zal worden.

Films van de broers doen het in Nederland niet geweldig; slechts één keer wisten ze meer dan tweehonderd duizend Nederlanders naar de bioscopen te trekken. Dat was in 2008 met Burn after Reading. Dat was ook meteen hun best verdienende film in Nederland, met een verdienste van 1,48 miljoen euro. Andere films haalden vaak niet de grens van één miljoen en dat verwachten we nu ook niet.

Trivia

De openingsfilm van het Filmfestival van Berlijn. • De derde samenwerking tussen Josh Brolin en de Coen Brothers. • Er spelen vier Oscar-winnaars in de film: George Clooney, Frances McDormand, Fisher Stevens en Tilda Swinton. Er zijn daarnaast rollen voor drie Oscar-genomineerden: Josh Brolin, Jonah Hill en Ralph Fiennes.



NieuwsFilm

meest populair