Featured

Alles over 'Hail, Caesar!'

De nieuwe film van de Coen Brothers!

door Jim Pedd om 10:32 in Featured
Komende donderdag komt de film Hail, Caesar! uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 18 februari in première.

Hail, Caesar!

Regie: Ethan Coen, George Clooney (Baird Whitlock), Josh Brolin (Eddie Mannix), Alden Ehrenreich (Hobie Doyle), Ralph Fiennes (Laurence Laurentz) e.a. | Scenario: Joel Coen, Ethan Coen | Speelduur: 106 minuten | Genres: Komedie, Mysterie | Kijkwijzer: 6

De film speelt zich af in de laatste jaren van het Gouden Tijdperk in Hollywood. Het verhaal beschrijft een dag van een ‘studio fixer’ die zich in allerlei bochten moet wringen om de problemen van de studio op te lossen.

De Numbskull trilogie

Hail, Caesar! is de vierde samenwerking tussen George Clooney en de Coen broertjes. Het is de derde en laatste film in de zogenaamde Numbskull Trilogy. Hierin speelt Clooney telkens een ander personage dat niet bijster intelligent is. De trilogie werd ingezet met O Brother, Where Art Thou? in 2000. Toen was er eigenlijk nog geen sprake van een trilogie, dat idee ontstond pas toen Clooney in Intolerable Cruelty in 2003 ook een hoofdrol kreeg.

Eerste reacties

Hail, Caesar! is goed ontvangen. Op RottenTomatoes staat de film op een score van 80%. Recensenten gaven de film gemiddeld een 7,1. "Met veel oog voor detail en een perfecte cast, leveren de Coen-brothers met Hail, Caesar! een heerlijke liefdesbrief aan het naoorlogse Hollywood af."

Box office prestaties

In de VS is Hail Caesar, dat 22 miljoen dollar kostte om te maken, al in première gegaan. Daar kon het geen vuist maken en werd de nieuwe Coen-brothers film overstemd door Kung Fu Panda 3. Desondanks heeft de productie ondertussen al 21,3 miljoen dollar opgehaald in de VS, waarmee het erop lijkt dat de film sowieso een kassucces zal worden.

Films van de broers doen het in Nederland niet geweldig; slechts één keer wisten ze meer dan tweehonderd duizend Nederlanders naar de bioscopen te trekken. Dat was in 2008 met Burn after Reading. Dat was ook meteen hun best verdienende film in Nederland, met een verdienste van 1,48 miljoen euro. Andere films haalden vaak niet de grens van één miljoen en dat verwachten we nu ook niet.

Trivia

De openingsfilm van het Filmfestival van Berlijn. • De derde samenwerking tussen Josh Brolin en de Coen Brothers. • Er spelen vier Oscar-winnaars in de film: George Clooney, Frances McDormand, Fisher Stevens en Tilda Swinton. Er zijn daarnaast rollen voor drie Oscar-genomineerden: Josh Brolin, Jonah Hill en Ralph Fiennes.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Mij niet, mij wel,mij OOK.

YOLO

Avatar

Coen bro's humor is niet voor iedereen weggelegd. Voor die mensen er Adam Sandler, hoewel sommige de voorkeur geven aan Seth Rogen.

Frietgezicht

Avatar

YOLO "Coen bro's humor is niet voor iedereen weggelegd. Voor die mensen er Adam Sandler, hoewel sommige de voorkeur geven aan Seth Rogen."


Zit je nou jezelf een veer in je reet te steken dat dit je kan bekoren en mensen die er niks mee hebben Sandler-fans te noemen. Haha deze kerel.

Dat je gierend van het lachen kijkt naar films als Burn After Reading, Intolerable Cruelty, A Serious Man en The Ladykillers verdiend behalve applaus ook iemand om mee te praten :E

Hun humor kan ik waarderen als de film het niveau is van The Big Lebowski of Fargo. Ook True Grit is een heerlijk filmpje. Of laat ze vaker een serieuze film maken want zoals ik in de poll van zondag al zei is No Country for Old Men mijn favo oscar winnaar van de laatste 10 jaar.

Baron Von Marlon

Avatar

Frietgezicht "Zit je nou jezelf een veer in je reet te steken dat dit je kan bekoren en mensen die er niks mee hebben Sandler-fans te noemen. Haha deze kerel.

Dat je gierend van het lachen kijkt naar films als Burn After Reading, Intolerable Cruelty, A Serious Man en The Ladykillers verdiend behalve applaus ook iemand om mee te praten :E

Hun humor kan ik waarderen als de film het niveau is van The Big Lebowski of Fargo."


+1

YOLO

Avatar

Frietgezicht "Zit je nou jezelf een veer in je reet te steken dat dit je kan bekoren en mensen die er niks mee hebben Sandler-fans te noemen. Haha deze kerel."
Voel jij je aangesproken dan. ;)

Frietgezicht "Dat je gierend van het lachen kijkt naar films als Burn After Reading, Intolerable Cruelty, A Serious Man en The Ladykillers verdiend behalve applaus ook iemand om mee te praten :E"
Heb ik nergens beweerd. Staat nergens bij dat ik gierend van het lachen was bij kijken films zoals Burn After Reading, Intolerable Cruelty, A Serious Man en The Ladykillers.

Frietgezicht "Of laat ze vaker een serieuze film maken want zoals ik in de poll van zondag al zei is No Country for Old Men mijn favo oscar winnaar van de laatste 10 jaar."
No Country for Old Men, nou daar kwam ik niet bij van het lachen. Zeker 1 van de beste komedies van afgelopen 10 jaar. :+

Baron Von Marlon

Avatar

YOLO "Staat nergens bij dat ik gierend van het lachen was bij kijken films zoals Burn After Reading, Intolerable Cruelty, A Serious Man en The Ladykillers."


Tja, die humor is niet voor iedereen weggelegd.

Frietgezicht

Avatar

Baron Von Marlon "Tja, die humor is niet voor iedereen weggelegd."


Gelukkig zijn er voor die mensen Sandler-films.

Baron Von Marlon

Avatar

Frietgezicht "Gelukkig zijn er voor die mensen Sandler-films."

Na The Ridiculous Six ben ik eigenlijk benieuwd naar zijn volgende :D
Die vond ik meer dan geslaagd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair