Intolerable Cruelty

Intolerable Cruelty (2003)

Engage the enemy.

Hoewel het één van de minste films van de Coens is, is het nog altijd één van de betere films van dit jaar, en al helemaal één van de beste komedies van dit jaar.
play

6,4 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

De succesvolle advocaat Miles Massey zoekt een nieuwe uitdaging. Die krijgt hij wanneer hij de veelvuldig gescheiden Marylin Rexroth ontmoet, een harde vrouw die door veelvuldig te trouwen haar schaapjes op het droge hoopt te krijgen. Door Massey krijgt ze echter geen cent uit haar huwelijk. In een poging om wraak te nemen besluit ze met Massey te trouwen, om zo zijn geld op te kunnen strijken.

Regie
Joel Coen
Ethan Coen
Cast
Edward Herrmann, Judith Drake, Jonathan Hadary, Billy Bob Thornton, Catherine Zeta-Jones, Tom Aldredge, George Clooney, Geoffrey Rush, Richard Jenkins, Irwin Keyes, Stacey Travis, Paul Adelstein, Cedric the Entertainer, Julia Duffy, Jack Kyle.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 119.940.815
Release
02.09.2003

Filmtotaal Recensie

Kennelijk beviel de samenwerking tussen de Coen broertjes en de hoofdrolspelers van hun laatste 2 films (George Clooney in Oh Brother, Where Art Thou? en Billy Bob Thornton in The Man Who Wasn’t There) zo goed, dat ze opnieuw met deze acteurs wilden samenwerken. De toevoeging van Catherine-Zeta Jones aan de cast maakt dat deze film enigszins commerciëler lijkt dan al hun andere films. Die veronderstelling is juist, het is zelfs zo dat ze het verhaal niet zelf verzonnen hebben, en de studio regelmatig heeft ingegrepen tijdens het maken van deze film. Ondanks dit is de film nog altijd wel duidelijk een Coen-film, wat bijvoorbeeld tot uiting komt in het grote scala aan vreemde bijfiguren, zoals Gus ‘I’m gonna nail his ass’ Petch (Cedric The Entertainer), een privé-detective die de gewoonte heeft mensen met een videocamera te betrappen terwijl zij ontrouw zijn, en dan later met al zijn vrienden de opgenomen video’s te bekijken, Wrigley (Paul Adelstein), de assistent van Miles Massey die in zijn vrije tijd een t-shirt draagt met daarop de tekst: Objection! en emotioneel een beetje onstabiel is, Howard D. Doyle (Billy Bob Thornton), een naïeve oliemagnaat die een heel verhaal over zijn American Football tijd op de middelbare school verteld terwijl het gesprek over vertrouwen ging, Wheezy Joe (Irwin Keyes), een astmatische huurmoordenaar en natuurlijk Heinz, the Baron Krauss Von Espy, een conciërge die vrouwen aan domme, rijke mannen helpt.

Bijna al deze bijrollen worden met veel plezier compleet over de top gespeeld, wat tot een zeer amusant resultaat leidt. Wie bij vlagen ook behoorlijk over de top speelt, is George Clooney. Vooral in het begin, als we bijna alleen maar zijn net gewitte tanden in spiegels zien, wat overigens zeer komisch is. Helaas hoeft Catherine Zeta-Jones nauwelijks te acteren voor haar rol en het enige wat ze dan ook eigenlijk doet is Clooney en het publiek de hele film charmeren.

Voor de Six Feet Under-fans is het trouwens ook leuk om Richard Jenkins in een klein bijrolletje te zien.

videotrailers & clips