Intolerable Cruelty (2003)

Engage the enemy.

Hoewel het één van de minste films van de Coens is, is het nog altijd één van de betere films van dit jaar, en al helemaal één van de beste komedies van dit jaar.
play

6,4 details

  • 100 Min
  • Romantiek
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

De succesvolle advocaat Miles Massey zoekt een nieuwe uitdaging. Die krijgt hij wanneer hij de veelvuldig gescheiden Marylin Rexroth ontmoet, een harde vrouw die door veelvuldig te trouwen haar schaapjes op het droge hoopt te krijgen. Door Massey krijgt ze echter geen cent uit haar huwelijk. In een poging om wraak te nemen besluit ze met Massey te trouwen, om zo zijn geld op te kunnen strijken.

Regie
Joel Coen
Ethan Coen
Cast
George Clooney, Catherine Zeta-Jones, Geoffrey Rush, Billy Bob Thornton, Richard Jenkins, Cedric the Entertainer, Edward Herrmann, Stacey Travis, Tom Aldredge, Paul Adelstein, Judith Drake, Irwin Keyes, Julia Duffy, Jonathan Hadary, Jack Kyle.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 119.940.815
Release
02.09.2003

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

De gebroeders Coen (Joel en Ethan) hebben weer een nieuwe film gemaakt, een romantische screwball-comedy over echtscheidingsadvocaat Miles Massey (George Clooney) die verliefd wordt op een vrouw die trouwt om bij de scheiding veel geld te vangen (Catherine Zeta-Jones), die in het begin van de film nog luistert naar de naam Marylin Rexroth.

Hij ontmoet haar doordat hij haar huidige man verdedigt, en haar in de rechtszaal helemaal ten gronde richt. Een tijdje later komt ze naar hem toe met een nieuwe man, een naïeve oliemagnaat (Billy Bob Thornton), maar tot Miles’ verbazing wil zij met haar nieuwe man de zogenaamde ‘Massey-prenup’ ondertekenen (De ‘Massey-prenup’ is een document waarin voorhuwelijkse voorwaarden staan die ervoor zorgen, dat als het huwelijk uitloopt op een scheiding of de dood van één van beiden, de ander geen cent van diens partners geld kan krijgen). Maar later zal blijken dat Marylin hele andere plannen had dan Miles ooit had kunnen voorzien.

Kennelijk beviel de samenwerking tussen de Coen broertjes en de hoofdrolspelers van hun laatste 2 films (George Clooney in Oh Brother, Where Art Thou? en Billy Bob Thornton in The Man Who Wasn’t There) zo goed, dat ze opnieuw met deze acteurs wilden samenwerken. De toevoeging van Catherine-Zeta Jones aan de cast maakt dat deze film enigszins commerciëler lijkt dan al hun andere films. Die veronderstelling is juist, het is zelfs zo dat ze het verhaal niet zelf verzonnen hebben, en de studio regelmatig heeft ingegrepen tijdens het maken van deze film. Ondanks dit is de film nog altijd wel duidelijk een Coen-film, wat bijvoorbeeld tot uiting komt in het grote scala aan vreemde bijfiguren, zoals Gus ‘I’m gonna nail his ass’ Petch (Cedric The Entertainer), een privé-detective die de gewoonte heeft mensen met een videocamera te betrappen terwijl zij ontrouw zijn, en dan later met al zijn vrienden de opgenomen video’s te bekijken, Wrigley (Paul Adelstein), de assistent van Miles Massey die in zijn vrije tijd een t-shirt draagt met daarop de tekst: Objection! en emotioneel een beetje onstabiel is, Howard D. Doyle (Billy Bob Thornton), een naïeve oliemagnaat die een heel verhaal over zijn American Football tijd op de middelbare school verteld terwijl het gesprek over vertrouwen ging, Wheezy Joe (Irwin Keyes), een astmatische huurmoordenaar en natuurlijk Heinz, the Baron Krauss Von Espy, een conciërge die vrouwen aan domme, rijke mannen helpt.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Empolino

"...Ik weet een Coen-tje altijd wel te waarderen :)..."

Breug

"...Ik vond het een vermakelijke comedy. Een prachtige rol van Clooney. Het is misschien niet 1 van de m......"

Steve Harwin

"...[quote=bibiliscious] en dan dat haar van clooney! [/quote] Was z'n [i]dapper dan[/i] op dan?..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Intolerable Cruelty

acties