'X-Force' volgt mogelijk succesformule 'Deadpool'

Ook deze X-Men film moet ineens R-Rated worden.

De R-rated X-Men-film Deadpool heeft in de Verenigde Staten verschillende box office records gebroken. De film scoorde zelfs de beste opening van een film in de franchise ooit. Geen wonder dus dat er nu gedacht wordt om de succesformule door te zetten naar andere films. Tijdens een Q&A waar Collider bij aanwezig was, vertelde producent Simon Kinberg, die aan het hoofd staat van het superheldenuniversum van Fox, over de mogelijkheden voor X-Force. En wat blijkt? Die zou nu ook zomaar R-rated kunnen worden.

”Ik geloof dat er sommige verhalen zijn die R-rated kunnen zijn,” vertelde Kinberg. ”Ik weet niet welke precies, ik bedoel, ik geloof dat de standaard X-Men films een eigen toon hebben, meer dramatisch en meer PG-13 zijn, maar bijvoorbeeld X-Force zou R-Rated kunnen worden. Wie weet?” Daarmee maakt hij overigens geen belofte: ”Ik bedoel echt alleen dat ik me voor kan stellen dat het zo wordt.”

Deadpool-acteur Ryan Reynolds vertelde onlangs al dat een X-Force film gemaakt krijgen zijn volgende prioriteit is. Zijn personage zou aan de basis van die film kunnen staan en als dat het geval is, lijkt een R-Rating ook logisch. Het team in de comics is ook vrij agressief en gewelddadig, veel meer dan het gewone X-Men team.

De leden zijn in de comics onder meer Deadpool, Colossus, Cyclops, Archangel, Wolverine en Cable. Op dit moment verkeert de film nog altijd in een eerste ontwikkelingsstadium. Of X-Force er komt, en wanneer, is dus nog lang niet zeker.



NieuwsFilm

meest populair