Deadpool (2016)

Feel the love Valentine's Day

Antiheld Deadpool heeft een zwaar leven. De mutant is zijn vriendinnetje kwijt en hij kan maar niet dood. Zeer geestige kijk op het superheldengenre in hetzelfde universum als X-Men.
play

7,3 details

  • 108 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Canada
108 Min Verenigde Staten

Gebaseerd op de meest onconventionele held van Marvel Comics, vertelt Deadpool het oorsprongsverhaal van de voormalig Special Forces-agent, Wade Wilson, die nu veranderd is in een huurling. Hij krijgt door een experiment de kracht versneld te genezen van verwondingen. Met donkere humor en zijn nieuwe mogelijkheden, jaagt Deadpool op de man die zijn leven bijna verwoestte.

Regie
Tim Miller
Cast
Ryan Reynolds, Gina Carano, Morena Baccarin, T.J. Miller, Stan Lee, Ed Skrein, Brianna Hildebrand, Karan Soni, Stefan Kapicic, Isaac C. Singleton Jr., Jed Rees, Randal Reeder, Michael Benyaer, Andre Tricoteux, Paul Lazenby, Leslie Uggams, Kyle Cassie, Taylor Hickson, Ben Wilkinson, Rachel Sheen, Naika Toussaint, Style Dayne, Ayzee.
Release
12.02.2016
Release NL
11.02.2016
Release DVD
07.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Miller | Cast: Ryan Reynolds (Wade Wilson/Deadpool), Ed Skrein (Ajax), Morena Baccarin (Vanessa), Taylor Hickson (Meghan), Brianna Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead), Stefan Kapicic (Colossus – stem), e.a.| Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2016

Uiterlijk is alles! Althans tot deze oppervlakkige conclusie komt superheld tegen wil en dank Deadpool als hij zijn misvormde gelaat aan een bevriende barman laat zien. Ooit David Beckham wel eens horen praten? Zodra de voetballer zijn mond opentrekt, lijkt het wel alsof hij helium heeft ingeslikt. En wat dacht je waar Ryan Reynolds zijn acteercarrière aan te danken heeft? Opvallend detail is dat Reynolds nou net de acteur is die op geniale wijze invulling geeft aan Wade Wilson alias Deadpool. Zijn uiterlijk heeft Wade op moeten geven voor volledige genezing van terminale kanker en de gave om te regenereren en onsterfelijkheid. Zijn humor mocht hij gelukkig behouden en laat dat nu naast de casting van Reynolds de sterkste troef zijn van deze X-Men spin-off. Vanaf de oogstrelende titelsequentie, die even alle plichtmatige elementen van een superheldenfilm opsomt (humeurige tiener, CGI-personage, overbodige cameo), tot het voor stripboer Marvel plichtmatige filmpje na de aftiteling: Deadpool is naast wervelende actie een kanonnade van gevatte oneliners en razendsnelle dialogen.

Het begint al met Wade in een taxi die de kijker vertelt dat het leven hem ooit voor de wind ging. Tijdens de belangrijkste afrekening neemt filmmaker Tim Miller ons in zijn speelfilmdebuut mee naar een flashback naar betere tijden. Wade was eens onderdeel van de Special Forces en daarna succesvol huurling en womanizer. Hij ruimde de rotzooi op van zijn opdrachtgevers. Dit draaide heus niet altijd om moord en doodslag, maar ook om het duidelijk maken aan een pizzakoeriertje dat hij zijn ex-vriendinnetje niet meer moet stalken. In zijn stamkroeg, waar het er regelmatig zeer ruw aan toegaat, loopt Wade de mooie stripper annex prostituee Vanessa tegen het lijf. Het stel krijgt alle geluk van de wereld in de schoot geworpen, maar blijft lekker aan elkaar gewaagd. Dat slaat het noodlot toe en krijgt Wade te horen dat de uitzaaiingen door zijn hele doorgetrainde lijf zitten. Hij besluit Vanessa te verlaten om haar een zwarte toekomst te besparen. Er is echter iemand die hem kan helpen. Mutant Ajax kan Wade genezen en onderwerpt hem aan etmalen vol martelingen. Doel is Wades lichaam te laten muteren, maar alles komt tegen een prijs. Als deze prijs veel groter is dan hem aanvankelijk is voorgeschoteld, zint Wade als alter ego Deadpool op wraak.

videotrailers & clips

alle artikelen (119)

Deadpool Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...De film is me beter bevallen dan ik ooit had verwacht. Ben niet zo'n liefhebber van komedies, maar......"

de janker

"...Wat een vreselijke waardeloze film Zonde dat ze zo'n film weten te verpesten...."

B0ris

"...Vreselijk plat en voorspelbaar, dikke teleurstelling dit...."

Deadpool

acties