'Transformers'-franchise krijgt veel meer kleinere films

'Transformers'-franchise krijgt veel meer kleinere films

Goedkoper en persoonlijker, dat is het nieuwe sleutelwoord voor de franchise van Paramount.

Afgelopen week onthulde Paramount Pictures zijn plannen om elk jaar een nieuwe Transformers-film uit te brengen. Dat releaseschema gaat in juni 2017 van start, met Transformers 5 van regisseur Michael Bay. Daarna volgen er maar liefst twee spin-offs, in plaats van één. Paramount liet al weten dat de film die voor 2018 gepland staat zich concentreert op het personage Bumblebee, maar daarna volgt in 2019 nog een spin-off. Dit blijkt uit een interview van The Hollywood Reporter met Paramount CEO Brad Grey.

"Er zijn personages in het Transformers universum die een eigen film verdienen. We maken de eerste film [Transformers 5] met Michael [Bay] en gaan dan meteen aan de slag met een Bumblebee film, die wat goedkoper wordt." Daarnaast merkt het vakblad op dat er "nog een stand-alone aankomt in juni 2019".

Daarmee lijkt de studio een einde te willen maken aan de franchisefilms die steeds meer op het spel zetten en wereldbedreigende situaties laten zien. Dat leidt immers tot nogal wat herhaling in de verhalen en de studio is bang dat het publiek dat moe wordt. Om die reden wordt nu gekeken naar films waarin minder op het spel staat, zoals dus met de Bumblebee film het geval is.

"We hebben een behoorlijk sterk schrijversteam samengesteld. Onder leiding van Akiva Goldsman hebben ze acht of negen interessante verhalen uitgewerkt. Dus tussen die groep en Steven Spielbergs hulp op verhaalgebied, bieden deze personages interessante kansen voor ons om te volgen."



NieuwsFilm

meest populair