Meer geruchten over angsten Warner rond 'Batman v Superman'

Meer geruchten over angsten Warner rond 'Batman v Superman'

En hoe groot is de kans dat de film succesvol wordt?

Nog dik een maand en dan gaat Batman v Superman: Dawn of Justice in première. Gek genoeg blijven gemengde gevoelens rond de DC-film van Warner Bros. en dus zijn er ineens veel geruchten over het floppen van de film en angsten van de studio. Het gerucht werd in eerste instantie de wereld in geholpen door Hitfix, dat stelde dat Warner niet de reacties op de film krijgt waar het op hoopte.

LatinoReview heeft nu een nieuwe aanvulling daarop: de site stelt dat Warner eerder ”nerveus” is, maar dan vooral door het gigantische budget van de film. Inclusief marketing zou deze nu zo’n 400 miljoen dollar gekost hebben, waarmee de superheldenfilm minstens een miljard dollar moet verdienen om een succes te zijn. Daarnaast lijkt de film net zo polariserend als [film=]Man of Steel[/film], waarmee zelfs de meest doorgewinterde fans van Batman op de proef gesteld zouden worden.

Tussendoor gaat de promotiecampagne voor de film gewoon door. In een interview met Playboy vertelde Jesse Eisenberg dat zijn Lex Luthor past binnen ”wat het publiek tegenwoordig wil zien, namelijk een moderne, psychologisch realistische versie van de schurk. Zijn motivatie kent meerdere kanten en zijn taalgebruik past bij zijn geest; hij worstelt met interessante filosofische dilemma’s, zoals wanneer een individu teveel macht heeft, zelfs als dat individu die macht voor het goede gebruikt.”

Verder vertelde Jeremy Irons (Alfred Pennyworth) tegenover ScreenRant
over de rol van Ben Affleck in de film. ”Hij is buitengewoon, echt buitengewoon en Zack Snyder, de regisseur, heeft een fantastische visie. Ik denk dat het publiek een heerlijke traktatie te wachten staat.” Irons hoopt gewoon dat de film een groot succes wordt, dat fans meerdere keren willen zien: ”Ik verwacht van wel. Ik hoop het.”

Toch zegt een algoritme dat de film waarschijnlijk niet succesvol wordt. De kans daarop is slechts 32% volgens een onderzoek dat in het journal of Social Computing, Behavioural-Cultural Modelling and Predition gepubliceerd werd. Daarvoor keken onderzoekers naar 2,500 films die tussen 2000 en 2010 uitkwamen. Cast, regisseur, genre, plot en datum tellen allemaal mee voor het succes van een film.

Ergens is zo’n voorspelling natuurlijk erg interessant, maar in dit geval is het moeilijk mee te nemen als Ben Affleck en Zack Snyder nog niet eerder samengewerkt hebben en Henry Cavill pas na 2010 een internationale ster werd. Daarnaast komen er twee iconische superhelden voor het eerst samen in een film, waarmee de film waarschijnlijk wel veel bezoekers zal trekken.

Batman v Superman: Dawn of Justice van regisseur Zack Snyder gaat op 24 maart in première.



NieuwsFilm

meest populair