Algemeen

Meer geruchten over angsten Warner rond 'Batman v Superman'

En hoe groot is de kans dat de film succesvol wordt?

door Jim Pedd om 13:05 in Algemeen
Nog dik een maand en dan gaat Batman v Superman: Dawn of Justice in première. Gek genoeg blijven gemengde gevoelens rond de DC-film van Warner Bros. en dus zijn er ineens veel geruchten over het floppen van de film en angsten van de studio. Het gerucht werd in eerste instantie de wereld in geholpen door Hitfix, dat stelde dat Warner niet de reacties op de film krijgt waar het op hoopte.

LatinoReview heeft nu een nieuwe aanvulling daarop: de site stelt dat Warner eerder ”nerveus” is, maar dan vooral door het gigantische budget van de film. Inclusief marketing zou deze nu zo’n 400 miljoen dollar gekost hebben, waarmee de superheldenfilm minstens een miljard dollar moet verdienen om een succes te zijn. Daarnaast lijkt de film net zo polariserend als [film=]Man of Steel[/film], waarmee zelfs de meest doorgewinterde fans van Batman op de proef gesteld zouden worden.

Tussendoor gaat de promotiecampagne voor de film gewoon door. In een interview met Playboy vertelde Jesse Eisenberg dat zijn Lex Luthor past binnen ”wat het publiek tegenwoordig wil zien, namelijk een moderne, psychologisch realistische versie van de schurk. Zijn motivatie kent meerdere kanten en zijn taalgebruik past bij zijn geest; hij worstelt met interessante filosofische dilemma’s, zoals wanneer een individu teveel macht heeft, zelfs als dat individu die macht voor het goede gebruikt.”

Verder vertelde Jeremy Irons (Alfred Pennyworth) tegenover ScreenRant
over de rol van Ben Affleck in de film. ”Hij is buitengewoon, echt buitengewoon en Zack Snyder, de regisseur, heeft een fantastische visie. Ik denk dat het publiek een heerlijke traktatie te wachten staat.” Irons hoopt gewoon dat de film een groot succes wordt, dat fans meerdere keren willen zien: ”Ik verwacht van wel. Ik hoop het.”

Toch zegt een algoritme dat de film waarschijnlijk niet succesvol wordt. De kans daarop is slechts 32% volgens een onderzoek dat in het journal of Social Computing, Behavioural-Cultural Modelling and Predition gepubliceerd werd. Daarvoor keken onderzoekers naar 2,500 films die tussen 2000 en 2010 uitkwamen. Cast, regisseur, genre, plot en datum tellen allemaal mee voor het succes van een film.

Ergens is zo’n voorspelling natuurlijk erg interessant, maar in dit geval is het moeilijk mee te nemen als Ben Affleck en Zack Snyder nog niet eerder samengewerkt hebben en Henry Cavill pas na 2010 een internationale ster werd. Daarnaast komen er twee iconische superhelden voor het eerst samen in een film, waarmee de film waarschijnlijk wel veel bezoekers zal trekken.

Batman v Superman: Dawn of Justice van regisseur Zack Snyder gaat op 24 maart in première.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fantomex

Avatar

Had gewoon alleen die eerste trailer waar superman en batman dreigend tegen over elkaar staan getoond. Die trailer met Doomsday heeft een hoop verneukt denk ik.

JamesBond

Avatar

Fantomex "Die trailer met Doomsday heeft een hoop verneukt denk ik."


Mee eens! Als ze gewoon de laatste 30 seconden van die trailer hadden weggelaten was het een ijzersterke trailer geweest... Nu weten we alweer hoe de hele film gaat lopen. Jammer...

Ik wil positief blijven, maar ik heb zo'n onderbuikgevoel dat het geen goede film gaat worden.

Scheerzeep

Avatar

Ik voorspel een flop.

Banned

Avatar

Al sinds de eerste trailer niet aan het warm lopen voor deze film. De film lijkt er onder druk te zijn gekomen omdat Warner een Avenger achtige film wilde en het liefst zo snel mogelijk. Ze zagen hun kans schoon met het vervolg op Man of Steel,.Ik voorspel geen flop wel een tegenvallende film. De sample van de soundtrack klinken ook al niet veel soeps. Een mix van Mad Max, Man of Steel en Sherlock Holmes. Weinig blijvends, maar goed dat zijn samples benieuwd hoe het geheel zal gaan klinken,

eltorro

Avatar

Man man man, het gaat waarschijnlijk een hartstikke gave film worden. Jammer dat ze inderdaad Doomsday al hebben geshowd. Maar laten we eerlijk zijn, superhelden films hebben meestal niet zo'n onvoorspelbare plot. De enige superhelden films die mij wisten te verassen waren Watchmen en The Dark Knight en toevallig is de ene van Snyder en zijn ze allebei van DC.

De trailer laat voor de rest alleen maar goede dingen zien, zo lijkt de actie gaaf, Superman wat meer menselijk en Batman hartstikke badass te zijn. Vooral Batman gaat denk ik erg vet te gaan worden, hij lijkt eindelijk de actie scenes te krijgen die hij verdient.

Ed Crane

Avatar

Zucht, wat een onzin weer.

YOLO

Avatar

Ja Warner heeft een keer een k*t trailer laten zien. maar om daarnou meteen paniek rond te slaan. Rare geruchten dat het hoge legerleiding van Warner angsten heeft. Maar goed met zulke geruchten is het weer clickbait voor websites en zinloze discussies tussen de Marvel/DC fanboys/girls.

neebz

Avatar

JamesBond "Mee eens! Als ze gewoon de laatste 30 seconden van die trailer hadden weggelaten was het een ijzersterke trailer geweest... Nu weten we alweer hoe de hele film gaat lopen. Jammer...

Ik wil positief blijven, maar ik heb zo'n onderbuikgevoel dat het geen goede film gaat worden."


De laatste 30 seconden waren juist het beste van de trailer, voor het eerst de DC's Trinity op het grote scherm. :W

benjamin

Avatar

neebz "De laatste 30 seconden waren juist het beste van de trailer, voor het eerst de DC's Trinity op het grote scherm. :W"
En een moment waaraan jij zo veel waarde hecht wil jij liever minder waardevol maken door het op voorhand op het kleine scherm te laten zien?

bigmichiel

Avatar

Tja, ik verwacht ook niet dat de film mij gaat vermaken. Gewoon niet 'mijn' superhelden film. Maar world wide floppen? Daar is de hype te groot voor gok ik eerder. Of de film goed is staat er los van, kijk bijvoorbeeld naar de Transformer films.

Maar verwacht dat diegene die er naar uit kijken niet teleurgesteld worden. Er is al zoveel materiaal verspreid in de PR campange dat de fans volgens mij een duidelijk beeld (moeten) hebben op wat ze kunnen verwachten en 9 van de 10 reacties zijn nog steeds lovend dus dat zit wel snor Smiley face

Fantomex

Avatar

eltorro "De enige superhelden films die mij wisten te verassen waren Watchmen en The Dark Knight en toevallig is de ene van Snyder en zijn ze allebei van DC.
"


Eens, ook mijn favorieten. X-men: First Class vond ik persoonlijk ook verassend goed. Ik hoor ook veel goede verhalen over Deadpool. Daar kan ik nu nog niet over oordelen omdat ik deze volgende week in de bios ga zien.

benjamin

Avatar

Soms vraag ik me af of er een quota is die gehaald moet worden wat betreft artikels rond bepaalde grote producties. Eén of ander onderzoek waar duidelijk niemand waarde aan moet hechten en de vaststelling dat duurdere producties meer nervositeit oproepen lijkt niet direct nieuwswaarde te hebben.

Muufley

Avatar

Die trailer met doomsday erin heeft inderdaad het meeste van de shit gestart. Eigen dikke schuld.

Artificialis

Avatar

Als je 400 miljoen dollar in een film pompt moet je niet gek opkijken wanneer het niet voldoende winst maakt. Ervan uitgaan dat 1 miljard wordt binnengehaald is sowieso ronduit arrogant.

Neem een voorbeeld aan Deadpool. Met een budget van 58 miljoen maak je gegarandeerd winst. Omdat het ook nog eens een succesvolle film blijkt te zijn kan 20th Century Fox lekker de zakken vullen.

pmw84

Avatar

Artificialis "Als je 400 miljoen dollar in een film pompt moet je niet gek opkijken wanneer het niet voldoende winst maakt. Ervan uitgaan dat 1 miljard wordt binnengehaald is sowieso ronduit arrogant.

Neem een voorbeeld aan Deadpool. Met een budget van 58 miljoen maak je gegarandeerd winst. Omdat het ook nog eens een succesvolle film blijkt te zijn kan 20th Century Fox lekker de zakken vullen."Ik ben met jou oneens

Je kan deadpool niet hiermee vergelijken. Als je Avengers had genoemd dan kon ik me nog enigzins wat bij voorstellen! Maar deadpool heeft ongetwijfeld veel minder special effects nodig en ook geen super dure acteurs in spelen. En bovendien de locaties spelen ook een belangrijke rol. Daarom vind ik dat je nu appels met peren aan het vergelijken bent.

Waarom is het arrogant om een doel van 1 miljard te hebben? Star Wars, Avengers en vele andere "bekende" movies hadden dezelfde doelstelling ongeacht het budget!


Maar goed ik heb alle vertrouwen in deze movie en ik denk dat Warner beetje aan het knijpen is wegens de reacties op de Doomsday. Want ik kan me nog herinneren dat er een paar maanden terug grote mannen van WB de film met alle hadden bekeken en super tevreden waren en de kansen waren ook hoog. Ik geloof dit ongerust verhaal niet, BvS gaat knallen ✌🏼️✌🏼✌🏼 (hoop ik haha)

ridjieddo

Avatar

Ed Crane "Zucht, wat een onzin weer."


Heb ik ook steeds wanneer je over de MCU/Thor-films begint.

eltorro

Avatar

benjamin "En een moment waaraan jij zo veel waarde hecht wil jij liever minder waardevol maken door het op voorhand op het kleine scherm te laten zien?"
Dat kan je dan over elke trailer zeggen:P

SunChaser

Avatar

Zal wel succes worden, Man of Steel was een gigantische baggerfilm en werd ook een succes

movieboy

Avatar

De trailers hebben de film in een slechte daglicht gezet... naar mijn mening heeft de marketing compleet gefaald. Ik ga hem zeker zien maar ik ben erg teleurgesteld in de trailers...

ISIM

Avatar

Dit kan nooit een flop worden. Misschien in Nederland, maar in de States zijn hier zwaar hyped voor.

Doomsday hebben ze laten doordat onze fijne Generaal Zod in een intervieuw had aangegeven dat hij flippers als
Handen moest dragen. Helaas heeft ie zich hier niet uit kunnen lullen. Toen pas gingen mensen zich afvragen of doomsday erin zou zitten.

Waar komt dit artikel vandaan, wie is de bron?

Artificialis

Avatar

pmw84 "Ik ben met jou oneens

Je kan deadpool niet hiermee vergelijken. Als je Avengers had genoemd dan kon ik me nog enigzins wat bij voorstellen! Maar deadpool heeft ongetwijfeld veel minder special effects nodig en ook geen super dure acteurs in spelen. En bovendien de locaties spelen ook een belangrijke rol. Daarom vind ik dat je nu appels met peren aan het vergelijken bent.

Waarom is het arrogant om een doel van 1 miljard te hebben? Star Wars, Avengers en vele andere "bekende" movies hadden dezelfde doelstelling ongeacht het budget!


Maar goed ik heb alle vertrouwen in deze movie en ik denk dat Warner beetje aan het knijpen is wegens de reacties op de Doomsday. Want ik kan me nog herinneren dat er een paar maanden terug grote mannen van WB de film met alle hadden bekeken en super tevreden waren en de kansen waren ook hoog. Ik geloof dit ongerust verhaal niet, BvS gaat knallen ✌🏼️✌🏼✌🏼 (hoop ik haha)"


Ik nam Deadpool als voorbeeld omdat deze film aantoont dat ook met een lager budget veel kwaliteit kan worden behaald. Ze hadden in Deadpool ongetwijfeld graag meer special effects, bekende acteurs en locaties willen hebben. Hier wordt in de film zelfs naar verwezen.

Ik zeg niet dat Dawn of Justice ook een budget van 58 miljoen had moeten hebben. Maar als je 400 miljoen uitgeeft moet je als studio niet nerveus worden dat de winst misschien minder groot zal zijn.

Masterbrain

Avatar

Dat superman een flop kan zijn snap ik wel, want van alle superhelden is Superman juist de meest ongeïnteresseerde door zijn goddelijke krachten.Batman daartegen is meer realistischer en intersanter, door zijn fall and rise of Batman kant en is ook de meest top van allemaal.De trailers liegen er niet om, eerst vonden ze Affleck een miscast en nu nemen de fans hem op de schouders voordat de film uit is.Ik snap niet dat je 2 jaar bezig bent en miljoenen in stopt en dan ook nog eens de film uitstelt om het nog beter te laten maken om de risico's te onderdrukken.

De succes van een film hangt voor 50% af van het verhaal , (waar Zack snyder het begeeft en te veel nadruk legt op de over the top sciece fiction fightshots)als dat goed is dan komt de rest van zelf, maar gezien de lullige verhaal van Ant man en dan toch een hit, weet je het tegenwoordig nooit echt zeker deze oertijden.De marketing is de belangrijkste pion, het kan de de film maken of breken, neem als voorbeeld de spoiler trailers van afgelopen jaren als Terminator Genisys, fantastic four, etc als je teveel laat zien, dan heb te veel gezien en als je helemaal niks hebt gezien en pas in de bios wordt verrast i.p.v achter je laptop dan heb je meer kick, en Om Doomsday zal dat niemand meer doen.
Als.het flopt dan zal het de flop van het eeuw zijn, maar met een budget Van 400 -450 miljoen incl marketing hijgt de druk wel in de nek van de makers,dus logisch dat de media uit alle kanten uithaalt om ze nerveus te laten maken tot ze het begeven en alles uitkotsen,anders doen de fans dat wel die 2 jaar hebben gewacht op een orgasme.


Overall 50/50 chance
Een dure gok alles of niets

MikeyMo

Avatar

Ik heb hier al vanaf minuut lage verwachtingen van. Ik hoop dat het een vermalelijke film is, maar ik ben bang dat hij teveel is volgepropt met allerlei karakters die even geïntroduceerd moeten worden

En we hebben natuurlijk uit trailer #2 het hele verhaal al voorgekauwd gekregen

sjef

Avatar

Ik ben ook nog steeds niet overtuigd om deze film te gaan kijken. Een financieel succes word het zeker want men gaat toch wel naar de bios toe. Maar kwalitatief vrees ik het ergste. Ik ga liever naar civil war want die trailers en tv-spots overtuigen me wel

Ed Crane

Avatar

ridjieddo "Heb ik ook steeds wanneer je over de MCU/Thor-films begint."


Maar hopelijk heb je wel door dat ik geen blogger ben die tendentieuze 'filmnieuws'-artikelen schrijft.

neebz

Avatar

benjamin "En een moment waaraan jij zo veel waarde hecht wil jij liever minder waardevol maken door het op voorhand op het kleine scherm te laten zien?"

Natuurlijk moet je dat laten zien, puur voor de fans.

benjamin

Avatar

neebz "Natuurlijk moet je dat laten zien, puur voor de fans."
Want de fans zijn natuurlijk die doelgroep waarbij je de meeste moeite hebt ze te overtuigen naar de film te gaan kijken?

NieuwsFilm

meest populair