Nieuwe 'Death Race' in de maak

Nieuwe 'Death Race' in de maak

Een remake van het origineel 'Death Race 2000', niet een vervolg op de laatste serie.

Bloody Disgusting heeft zowel goed als slecht nieuws voor de liefhebbers van de Death Race-serie, die in 1975 begon met Death Race 2000. De versie van Paul W.S. Anderson met Jason Statham in de hoofdrol wordt als een remake beschouwd, al meldde Anderson voorheen dat hij het een prequel acht. Die bracht tevens twee direct-to-dvd vervolgen voort, beide geregisseerd door Nederlander Roel Reiné. Nu blijkt dat een producent van het origineel met zijn eigen, werkelijke, continuering is begonnen in de vorm van Death Race 2050.

De opnames zijn vorige week maandag begonnen in Peru en de cast en crew is ook al bekend gemaakt. Het karakter Frankenstein, eerder tot leven gebracht door acteurs David Carradine, Statham en Luke Goss, is wederom van de partij. Spartacus: Blood & Sand-acteur Manu Bennett zal zich nu om de rol bekommeren. Malcolm McDowell speelt vermoedelijk de slechterik, simplistisch genoemd The Chairman. Burt Grinstead, Marci Miller, Folake Olowofoyeku, Anessa Ramsey, Yancy Butler en Charlie Farrell vullen de rest van de cast aan.

De bovengenoemde producent in kwestie, Roger Corman, heeft aangegeven dat de film bomvol schaamteloze actie zit en de zwarte humor van het origineel terugbrengt. G.J. Echternkamp tracht die beloftes te verwezenlijken als regisseur. Een box office knaller zal Death Race 2050 niet worden, want hoewel de film dit jaar nog uit zal komen, geschiedt dat per Video on demand. Hieronder de synopsis van het origineel.

In de niet zo verre toekomst wordt Amerika door een almachtige overheidsinstantie beheerst, die de populatie in het gareel houdt door middel van gewelddadige, virtuele realiteit entertainment. Het evenement van het jaar is de Death Race, waar een bont gezelschap van autorijders aan deelneemt. Het is een barbaarse race waarbij men punten kan scoren door voetgangers te doden. En elkaar. De regerende kampioen en favoriet van het publiek is antiheld Frankenstein, een toegetakelde man die niet dood te krijgen is. Zijn nieuwste navigator steekt daar misschien een stokje voor, aangezien ze een spion van de rebellen is. Zij willen de misselijkmakende creatie van de overheid een halt toeroepen.



NieuwsFilm

meest populair